Αλλαγή παρόχου ρεύματος

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος
Βρες τον πάροχο ρεύματος που σε συμφέρει – Άλλαξε πάροχο τώρα!

Η είσοδος των ‘’ενναλακτικών προμηθευτών’’ έχει αλλάξει σημαντικά τον ενεργειακό χάρτη στην Ελλάδα. Η αύξηση των διαφημίσεων έχει συμβάλλει τα μέγιστα και πλέον ο καταναλωτής έχει εξοικειωθεί στην ιδέα με την αλλαγή παρόχου ρεύματος. Η ευρεία γκάμα των προϊόντων τις περισσότερες φορές προκαλεί μία σύγχυση στους ‘’εν δυνάμει’’ πελάτες των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες φορές να οδηγούνται σε λάθος αποφάσεις. Η αλλαγή προμηθευτή δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο αρχικά φαίνεται και αναφερόμαστε στην επιλογή και όχι στη διαδικασία.

Το ‘’αλλάζω ρεύμα’’ είναι μια έκφραση που ακούγεται συχνά αλλά είναι λάθος. Η αλλαγή παρόχου ρεύματος επιφέρει αλλαγές μόνο στο λογιστικό κομμάτι (κόστος κιλοβατώρας και παγίου). Ότι έχει να κάνει με την ‘’ποιότητα’’ του ρεύματος, τις βλάβες, την διακοπή ρεύματος, και την μέτρηση, αρμόδιος φορέας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες ανεξαρτήτως παρόχου.

Να θυμάστε ότι αρκετές φορές το φθηνό ρεύμα συνδυάζεται και από τις πρόσθετες παροχές των προμηθευτών!

Αλλαγή προς τον πάροχο που σε συμφέρει!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Πριν αλλάξω εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος

Πριν από μια ενδεχόμενη αλλαγή εταιρείας ρεύματος θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να γνωρίζεται κάποιες λεπτομέρειες, τις οποίες σας παραθέτουμε στο παρακάτω κείμενο. Η απάντηση στο ερώτημα ‘’τι πρέπει να προσέξω πριν αλλάξω εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος’’, είναι ότι αρχικά θα πρέπει να κατανοήσετε το προφίλ σας. Πριν την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ο καταναλωτής θα πρέπει να εξοικειωθεί με την δομή ενός λογαριασμού ρεύματος. Θα πρέπει δηλαδή να γνωρίζει τι ακριβώς πληρώνει και για ποια υπηρεσία. Οι εκπτώσεις των παρόχων έχουν να κάνουν με το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού και όχι με το ρυθμιζόμενο, το οποίο δεν έχει να κάνει με την αλλαγή προμηθευτή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ετήσια κατανάλωση ρεύματος και την εποχικότητά της, η οποία πρέπει να βασίζεται στους πιο πρόσφατους λογαριασμούς που έχουμε στην διάθεσή μας. Επιπλέον θα πρέπει να εκτιμήσουμε εάν οι ενεργειακές μας ανάγκες αλλάξουν στο εγγύς μέλλον.

Για την αλλαγή παρόχου ρεύματος χρειάζονται ορισμένα δικαιολογητικά που διαφέρουν αν πρόκειται για σπίτι ή για επιχείρηση. Για όλες τις εταιρείες – παρόχους όπως: Ζενίθ, Petrogaz Energy, Φυσικό Αέριο, KEN, Nova Energy, We Energy, Elpedison, ΕΛΙΝ, ΕΛΤΑ Ενέργεια, Protergia, ΔΕΗ, Green, Ήρων, Watt+Volt, Volterra, NRG, Solar Energy και Volton απαιτούνται σχεδόν τα ίδια δικαιολογητικά. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα δικαιολογητικά αλλαγής παρόχου στο αντίστοιχο άρθρο του PIR.gr.

Αλλαγή παρόχου ρεύματος σε άλλο όνομα

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος σε άλλο όνομα είναι μία διαδικασία εύκολη και γρήγορη. Εφόσον κάποιος μετακομίσει σε ένα κτίριο το οποίο ηλεκτροδοτείται σημαίνει ότι οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομα κάποιου άλλου. Συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, απευθύνεστε σε οποιοδήποτε κατάστημα του νέου προμηθευτή για την υπογραφή της σύμβασης, έτσι ώστε οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομά σας.

Στην περίπτωση που στο κτίριο που θέλετε να νοικιάσετε υπάρχει χρέος από τον προηγούμενο ενοικιαστή, θα πρέπει να προσκομίσετε στην εταιρεία το συμβόλαιο ενοικίασης και υπεύθυνη δήλωση, ότι το χρέος δεν επιβαρύνει εσάς ή τον ιδιοκτήτη. Επιπλέον δικαιολογητικά, για την αλλαγή εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος σε άλλο όνομα, χρειάζονται σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης του κτιρίου.

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, η διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο.

Αλλαγή παρόχου ρεύματος – Σύγκριση τιμών

Το χαμηλό κόστος ρεύματος και κατά συνέπεια το οικονομικό τιμολόγιο είναι το ζητούμενο για τον κάθε καταναλωτή. Η αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσα από την σύγκριση τιμών δεκάδων πακέτων προσφορών, δεν είναι εύκολα αξιολογήσιμη. Οι διαφορετικές εκπτώσεις, τα πάγια, οι εγγυήσεις, οι ρήτρες και πολλοί άλλοι παράγοντες σε πολλές περιπτώσεις μπερδεύουν τους καταναλωτές!

Με μία απλή σύγκριση εταιρειών ρεύματος στις τιμές της κιλοβατώρας βλέπουμε ότι το φθηνό ρεύμα μπορούμε να το βρούμε από 0.055€ / kWh έως 0.11€ / kWh. Η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται σε πολλές συνιστώσες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν πριν την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσω των διαφημίσεων δεν αναφέρονται αυτοί οι παράγοντες, ούτε το χρονικό διάστημα της συγκεκριμένης εκπτωτικής πολιτικής, δημιουργώντας έτσι στρεβλές εντυπώσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει τον καταναλωτή πριν προχωρήσει στην αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι το χαμηλό κόστος του τιμολογίου. Η σύγκριση τιμών της κιλοβατώρας και του παγίου ή συνδρομής δεν είναι αρκετή για ασφαλή συμπεράσματα. Η έκπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης, η ύπαρξη ρήτρας ΟΤΣ και η εγγύηση που καταβάλλουμε κατά την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που χρήζουν ιδιαίτερης εξέτασης.

Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα θα σε βοηθήσει να αλλάξεις πάροχο ανάλογα τις δικές σου ανάγκες!

Αλλαγή παρόχου με 5 μόνο κλικ!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Αλλαγή παρόχου ρεύματος με χρέος

Από τις αρχές του 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προχώρησε σε νέους κανονισμούς για την αλλαγή παρόχου ρεύματος με χρέος.

Ο καταναλωτής πλέον θα μπορεί να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης και να ασκήσει το δικαίωμα που έχει στην αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα ισχύει στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων ή μη διακανονισμένων χρεών, εφόσον οι οφειλές δεν υπερβαίνουν τα παρακάτω ποσά που αφορούν την τετραμηνιαία κατανάλωση:

  • 150 ευρώ για τους οικιακούς πελάτες.
  • 200 ευρώ για τους εμπορικούς πελάτες Χαμηλής Τάσης
  • 1000 ευρώ για τους πελάτες Μέσης Τάσης.

Στην περίπτωση που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα ανωτέρω ποσά, η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να γίνει μόνο αν εξοφληθούν ή διακανονιστούν τα χρέη στον υφιστάμενο προμηθευτή.

Μας συμφέρει τελικά η αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν οικονομικά προγράμματα με φθηνό ρεύμα και η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας φαντάζει ως ιδανική λύση. Μετά από τον ‘’βομβαρδισμό’’ διαφημίσεων που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, το να σκεφτεί κάποιος ‘’αλλάζω ρεύμα’’ είναι εύκολο και σύνηθες. Μας συμφέρει τελικά η αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι η διαφορά που προκύπτει στο σύνολο του λογαριασμού και για όλο το διάστημα της σύμβασης είναι μικρότερη από αυτήν που είχαμε υπολογίσει αρχικά. Επίσης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η αλλαγή παρόχου ρεύματος να αποβεί ζημιογόνα για τον καταναλωτή.

Επειδή οι τιμολογιακές προσεγγίσεις των προμηθευτών ρεύματος είναι διαφορετικές μεταξύ τους, θα πρέπει να εξετάσουμε το όφελος που προκύπτει σε ετήσια βάση αποκλειστικά και μόνο στον δικό μας λογαριασμό.

Τα προγράμματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας συνεχώς ανανεώνονται και σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να μας εγγυηθούν οικονομικά τιμολόγια. Η χαμηλή τιμή στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις και τις οικίες είναι πλέον εφικτή.

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος μας συμφέρει και μπορεί να μας εξασφαλίσει σημαντική οικονομία στο πορτοφόλι μας. Βασική προϋπόθεση είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση να γίνεται από έμπειρα και εξιδεικευμένα άτομα στον ενεργειακό χώρο και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα έχει τη δυνατότητανα σας υποστηρίξει προς τη σωστή επιλογή παρόχου σύμφωνα πάντα με τα συμφέροντά σας. Η αλλαγή παρόχου από εμάς προτείνεται μόνο και εφόσον σας συμφέρει!
Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!