Ανιχνευτής φυσικού αερίου

Καθώς το φυσικό αέριο κάνει την εμφάνισή του σε όλο και περισσότερες οικοδομές, σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που ανησυχούν για την πιθανότητα μιας διαρροής με όποια επακόλουθα μπορεί να έχει αυτή. Για όσους η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν ειδικοί ανιχνευτές φυσικού αερίου οι οποίοι προειδοποιούν για την ύπαρξή του στην ατμόσφαιρα. Εδώ να σημειώσουμε πως το φυσικό αέριο είναι άοσμο όμως κατά τη μεταφορά του προστίθενται μικρές ποσότητες από ουσίες οι οποίες του δίνουν τη χαρακτηριστική οσμή ώστε να μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε μια διαρροή του. Όμως με τη χρήση του ανιχνευτή ο εντοπισμός γίνεται ακόμα πιο εύκολος ακόμα και αν η διαρροή του φυσικού αερίου είναι πολύ μικρή εντός του χώρου μέτρησης.

Τι είναι ο ανιχνευτής φυσικού αερίου

Ο ανιχνευτής φυσικού αερίου είναι μια ειδική συσκευή η οποία μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη φυσικού αερίου σε ένα μέρος και πολύ συχνά αποτελεί τμήμα των συστημάτων ασφαλείας που εγκαθίστανται σε βιομηχανικές περιοχές αλλά και σε οικίες. Στόχος του είναι να βοηθήσει στον εντοπισμό τυχόν διαρροής εύκολα και γρήγορα ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να αποκατασταθεί η ζημιά στην παροχή του φυσικού αερίου το ταχύτερο δυνατόν. Οι ανιχνευτές φυσικού αερίου διαθέτουν ένα ειδικό αισθητήριο το οποίο ανιχνεύει το προπάνιο και το βουτάνιο από τα οποία αποτελείται το φυσικό αέριο. Ως ηλεκτρονικά όργανα, η ακρίβεια των μετρήσεων που λαμβάνουν είναι ανάλογη του κόστους.

Βρες με ασφάλεια τον καλύτερο πάροχο ενέργειας!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Αγορά ανιχνευτών αερίου

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλοί τύποι ανιχνευτή φυσικού αερίου σε προσιτές τιμές. Θα τους βρείτε κυρίως μέσω ίντερνετ σε ηλεκτρονικά eshops ή σε καταστήματα συσκευών πυρανίχνευσης. Ο τύπος που θα επιλέξετε εξαρτάται από τη χρήση που θέλετε να κάνετε όπως αν προορίζεται για οικιακή ή βιομηχανική χρήση, αν θέλετε να είναι φορητός ή να τον εγκαταστήσετε σε ένα μόνο σημείο κτλ. Οι ανιχνευτές διαρροής φυσικού αερίου για σπίτι είναι φορητού τύπου και αρκετά πιο οικονομικοί. Οι βιομηχανικού τύπου ανιχνευτές φυσικού αερίου έχουν μεγαλύτερο κόστος όμως προσφέρουν μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία είναι απαραίτητα για να υπάρχει ασφάλεια. Ας πούμε έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με συστήματα ασφαλείας και με το που εντοπίσουν διαρροή σε κάποιο χώρο να την απομονώσουν. Οι φορητοί ανιχνευτές φυσικού αερίου αποτελούν ιδανική επιλογή για επαγγελματίες του κλάδου ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου σε κάποια εγκατάσταση στα πλαίσια της πυρασφάλειας.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!