Αποσύνδεση ηλεκτρικών συσκευών κατά τη μετακόμιση

Η μετακόμιση είναι πολύ συχνά μια ξεχωριστή εμπειρία η οποία για άλλους μένει αξέχαστη και είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ για άλλους πάλι, που το επάγγελμά τους απαιτεί συνεχείς αλλαγές τοποθεσίας, έχει καταλήξει να είναι μια υπόθεση ρουτίνας. Βέβαια για όλους παραμένει μια διαδικασία η οποία απαιτεί άριστη οργάνωση ενώ τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με άγχος και κούραση. Εκτός από τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων όπως ρούχα, βιβλία, πιάτα, κατσαρόλες, έπιπλα και διακοσμητικά ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην μεταφορά των ηλεκτρικών συσκευών. Η αποσύνδεσή τους και η επανασύνδεση στο νέα σπίτι πρέπει να γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη γίνει κάποια ζημιά με αποτέλεσμα οι συσκευές να μη λειτουργούν όπως θα έπρεπε ή να έχουν χαλάσει.

Πως να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές

Οι ηλεκτρικές συσκευές εκτός του ότι τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ακριβές είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητες για αυτό κατά την μεταφορά τους χρειάζονται προσοχή. Σε περίπτωση που δεν έχετε προσλάβει μια εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στις μετακομίσεις και κάνετε την όλη διαδικασία μόνοι σας τότε καλό είναι να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο για την αποσύνδεση των ηλεκτρικών σας συσκευών ώστε όλα να γίνουν με ασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τυχόν ζημιές που μπορεί να γίνουν τόσο κατά την αποσυναρμολόγηση όσο και κατά τη συναρμολόγηση της οικοσκευής στο νέο σας σπίτι.

Εμπιστέψου το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα για να βρείς τον κατάλληλο πάροχο στο νέο σου σπίτι!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Πριν προχωρήσουμε στον τρόπο που συσκευάζονται οι επιμέρους συσκευές να τονίσουμε πως για τη μεταφορά των ηλεκτρικών συσκευών με ασφάλεια είναι πολύ σημαντικός το τρόπος με τον οποία θα συσκευαστούν, δηλαδή το κατάλληλο αμπαλάζ. Αν μετακομίζετε συχνά τότε καλό είναι να κρατήσετε τις αρχικές συσκευασίες των ηλεκτρικών σας συσκευών ώστε να τις τοποθετήσετε πάλι σε αυτές. Σε περίπτωση που δεν τις έχετε κρατήσει τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικές κούτες ενώ είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε νάιλον για επιπλέον προστασία. Η ασφαλής μεταφορά των ηλεκτρικών συσκευών γίνεται με τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος, στο οποίο αξίζει να επενδύσετε μιας και το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε σχέση με την άνεση, την ταχύτητα αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει. Τέλος πριν ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία πρέπει να “κατεβάσουμε” τον γενικό διακόπτη από τον ηλεκτρολογικό πίνακα ώστε να μην περνάει ρεύμα από τις ηλεκτρικές συσκευές.

Ας δούμε τώρα τον πιο ασφαλή τρόπο για να αποσυνδέσουμε από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές:

Ηλεκτρική κουζίνα ή γκαζιού: αφού καθαρίσουμε την κουζίνα βγάζουμε από μέσα τις σχάρες, τα ταψιά και οποιοδήποτε άλλο αποσπώμενο μέρος υπάρχει και το τυλίγουμε με σελοφάν. Αφού καλέσουμε τον τεχνικό ο οποίος θα κάνει την αποσύνδεση τυλίγουμε τα καλώδια σε νάιλον και με ταινία τα κολλάμε στην πίσω πλευρά της κουζίνας.

Ψυγείο: αφού αδειάσουμε το περιεχόμενο του ψυγείο και βγάζουμε από την πρίζα και καθαρίζουμε το εξωτερικό του και το εσωτερικό του προσέχοντας να έχει στεγνώσει καλά ώστε να μην μουχλιάσει. Βγάζουμε όλα τα ράφια και τα τυλίγουμε ξεχωριστά με αεροπλάστ (το πλαστικό με τις φυσαλίδες). Στη συνέχεια τυλίγουμε όλο τα ψυγείο με αεροπλάστ για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων: και εδώ πάλι είναι σημαντικό να αποσυνδέσουμε όλες τις παροχές ρεύματος και νερού σωστά καθώς και να καθαρίσουμε το πλυντήριο και στεγνωτήριο. Στη συνέχεια ζητάμε από τον τεχνικό να ασφαλίσει τον κάδο ώστε να μην υποστεί καμία ζημιά.

Κλιματιστικό: για την εγκατάσταση και την απεγκατάσταση του air condition είναι σημαντικό να γίνει από κάποιον τεχνικό μιας και μέσα υπάρχει φρέον το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Πλυντήριο πιάτων: αφού καθαρίσουμε και αδειάσουμε το πλυντήριο πιάτων από όλα τα αφαιρούμενα μέρη, τα συσκευάζουμε αμπαλάρωντάς σε αεροπλάστ. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων και αφού στεγνώσει το βγάζουμε από την πρίζα και κλείνουμε την παροχή νερού. Στο σημείο αυτό μπορούμε να κάνουμε και την ειδική πλύση καθαρίσματος που υπάρχει στο πρόγραμμα του πλυντηρίου. Αφού το τραβήξουμε να βγει έξω από τη θέση του τυλίγουμε το καλώδιο με νάιλον και το κολλάμε με ταινία στο πίσω μέρος του πλυντηρίου. Τέλος συσκευάζουμε με προσοχή όλη τη συσκευή.

Υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές: για να συσκευάσουμε σωστά τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να έχουμε όπως ηλεκτρική σκούπα, βραστήρα, μπλέντερ, αποχυμωτή, καφετιέρα και άλλες επιλέγουμε και πάλι το αεροπλάστ σε περίπτωση που δεν έχουμε κρατήσει την αρχική του συσκευασία.

Επανασύνδεση ρεύματος στο νέο σπίτι

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της μετακόμισης και αφού επιλέξουμε το νέο μας σπίτι ένα από τα προβλήματα που ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι η επανασύνδεση ρεύματος στο νέο σπίτι και πιο συγκεκριμένα ο προβληματισμός έχει να κάνει με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα που στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα εταιρειών προμήθειας ρεύματος σίγουρα για πολλούς είναι δύσκολο να επιλέξουν την πιο οικονομική.

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Η πληθώρα προγραμμάτων που διαθέτει η κάθε εταιρεία κάνουν την υπόθεση ακόμα πιο δύσκολη ενώ οι διάφορες φήμες για “ψιλά γράμματα” στα συμβόλαια των εταιρειών κάνουν τους καταναλωτές ακόμα πιο διστακτικούς. Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να πούμε πως πλέον τα συμβόλαια των εταιρειών είναι διαφανή καθώς ελέγχονται από τη ΡΑΕ για τυχόν κρυφές χρεώσεις.

Έτσι αν πρόκειται να μετακομίσεις και δεν ξέρεις ποιον πάροχο να επιλέξεις σου έχουμε μερικά απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν:

  • αρχικά πρέπει να δεις την κατανάλωση ρεύματος που κάνεις κάτι που θα διαπιστώσεις κοιτώντας τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους
  • στη συνέχεια θα δεις ποια από τα προγράμματα που υπάρχουν αυτή την ώρα στην αγορά ενέργειας ανταποκρίνονται στην κατανάλωση ρεύματος που κάνεις
  • επόμενο βήμα είναι να δεις διάφορες προσφορές που μπορεί αν υπάρχουν όπως η έκπτωση συνέπειας, η ύπαρξη ή μη παγίου, η ρήτρα αναπροσαρμογής κ.α.
  • επίσης πολλές εταιρείες προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα για ηλεκτρική ενέργειας και φυσικό αέριο σε πολύ χαμηλή τιμή, ενώ άλλες διαθέτουν διάφορες υπηρεσίες όπως τεχνική κάλυψη, προσφορές σε καταστήματα κ.α.

Σε περίπτωση που και πάλι δεν μπορεί να βγάλεις άκρη μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο που υπάρχει στη σελίδα του ΠΗΡ και το οποίο με διαφάνεια σου προτείνει την προμηθευτή ρεύματος ο οποίος έχει την πιο χαμηλή τιμή ρεύματος για σένα.

Μονάχα αν είσαι απόλυτα σίγουρος εμπιστέψου την αποσυναρμολόγηση στη μεταφορική εταιρεία. Διαφορετικά απευθύνσου σε επαγγελματία ηλεκτρολόγο για να έχεις την πλήρη ασφάλεια των συσκευών σου!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!