Διαγραφή χρεών στη ΔΕΗ και άλλες εταιρείες

Διαγραφή χρέους από τη ΔΕΗ ή άλλον πάροχο ρεύματος
Ποιες οι προϋποθέσεις για να διαγραφούν οι οφειλές στην εταιρεία ρεύματος

Σήμερα πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναζητούν τρόπους ώστε να διαγράψουν τα χρέη που έχουν από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε άλλες εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια. Για να δούμε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να διαγράψει κανείς το χρέος του προς τη ΔΕΗ.

Ανεξάρτητα από τη διαγραφή χρεόυς στη ΔΕΗ ή σε άλλη εταιρεία, το ζητούμενο είναι να βρεθεί ποιος πάροχος σε συμφέρει...

Βρες τον Πάροχο που Σε συμφέρει


Καταρχάς πρέπει να ενημερώσουμε πως η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διαγραφή των χρεών, ληξιπρόθεσμων και ενεργών, για όσους πελάτες της έχουν πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου και έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Η διαγραφή των χρεών θα γίνει αυτόματα μέχρι το τέλος του έτους.

Τώρα η ΔΕΗ θέλοντας να αυξήσει τη ρευστότητά της έχει αναθέσει σε μια σειρά από δικηγορικά γραφεία αλλά και σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με τον τρόπο αυτό,  και έχοντας νομική προστασία, μεριμνά για τη εύρεση εξατομικευμένων λύσεων έτσι ώστε να γίνει η αποπληρωμή του χρέους. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση των πελατών για τις λύσεις που υπάρχουν για την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Επιπλέον η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε παραγραφή των χρεών για τα οποία έχει παρέλθει η 5ετία ως “ανεπίδεκτα είσπραξης”. Τα χρέη αυτά σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο μπορούν να παραγραφούν μιας και δεν έχει καταστεί δυνατόν να εισπραχθούν. Η διαγραφή αυτή είναι καθαρά λογιστική μιας και οι συνεργαζόμενες με τη ΔΕΗ επιχειρήσεις είσπραξης οφειλών θα συνεχίσουν να προσπαθούν να εισπράξουν τις οφειλές παρότι αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο.

Τέλος οι οφειλές προς τη ΔΕΗ δεν ενσωματώνονται σε αυτές της εφορίας ενώ δεν υπάρχουν χρηματικές ποινές για όσους έχει γίνει διαγραφή ή παραγραφή του χρέους. Όμως θα πρέπει να έχουν όλοι οι καταναλωτές υπόψιν τους πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει πλέον δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο εντάσσονται όλοι οι κακοπληρωτές και όσοι συστηματικά “φεσώνουν” τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, είναι και αυτό μια μορφή ποινής.

Η διαγραφή χρεών ισχύει μόνο σε περιπτώσεις όπου οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν και όχι για τους κακοπληρωτές που σκόπιμα αποφεύγουν τις πληρωμές χρεών!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!