Διακοπή ρεύματος

Διακοπή ρεύματος
Μάθε τί πρέπει να κάνεις όταν σου κόψουν το ρεύμα!
Μου έκοψαν το ρεύμα... Τί να κάνω;

Πρώτα από όλα, όχι πανικός. Μάθετε τί κάνουμε όταν ο πάροχος σου “κόβει το ρεύμα”. Εξετάστε όλες τις περιπτώσεις διακοπής ρεύματος που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Οι διακοπές ρεύματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στις προγραμματισμένες και στις μη προγραμματισμένες. Στις προγραμματισμένες διακοπές ανήκουν αυτές που συμβαίνουν αφού η ΔΕΔΔΗΕ ενημερώσει το κοινό και οι λόγοι είναι η συντήρηση του δικτύου ή την αναβάθμισή του. Παρά τη συνεχή βελτίωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα οι μη προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι κάτι που συμβαίνει και συνήθως ο λόγος είναι κάποια τεχνική βλάβη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι ο εκάστοτε πάροχος ενέργειας με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμβαση. Ο συνήθης όρος λοιπόν διακοπή ρεύματος ΔΕΗ, που χρησιμοποιείται από αρκετούς καταναλωτές, είναι εσφαλμένος. Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο για το οποίο την ευθύνη έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτόν.

Βρες την πιο Αξιόπιστη Εταιρεία παροχής ρεύματος!

Έλεγχος για επανασύνδεση κατόπιν διακοπής ρεύματος

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως το ακίνητό μας δεν έχει ρεύμα τότε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια καλό είναι να ελέγξουμε τα παρακάτω:

  • Κοιτάμε αν έχει πέσει η ασφάλειά μας ή ο γενικός μικροαυτόματος διακόπτης στον μετρητή.
  • Αν έχει πέσει κάποια ασφάλεια τότε τη “σηκώνουμε” ενώ αν έχει καεί ο μικροαυτόματος διακόπτης τότε πρόκειται για βλάβη και επικοινωνούμε με το αρμόδιο τμήμα της περιοχής μας.
  • Αν η λυχνία είναι αναμμένη αλλά το ακίνητο συνεχίζει να μην ηλεκτροδοτείται τότε η βλάβη βρίσκεται στη δική σας εγκατάσταση και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ηλεκτρολόγο σας.
  • Σε περίπτωση που η λυχνία δεν φωτίζεται τότε αυτό σημαίνει πως δεν φτάνει ρεύμα στον πίνακα και θα πρέπει να δείτε τι γίνεται με τα γειτονικά σας ακίνητα αν και σε αυτά δεν υπάρχει ρεύμα τότε πρόκειται για κάποια διακοπή ή βλάβη ρεύματος της οποίας η αποκατάσταση θα γίνει από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω τότε πρόκειται για μόνιμη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όπου θα χρειαστεί να προβείτε στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ανακοινώνονται στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ενημέρωση των πολιτών από τα τοπικά μέσα ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη διακοπή. Σε κάθε περίπτωση πάντως που σας έχει κοπεί το ρεύμα, αν έχετε κάποια αμφιβολία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ και εκεί να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση αυτού.

Υπάρχει διακοπή ρεύματος τώρα; Κανένα πρόβλημα... Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε τί πρέπει να κάνετε!

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!