Επανασύνδεση ρεύματος

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
Ότι χρειάζεται να κάνεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος!

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την τελευταία δεκαετία την χώρα μας έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αδυνατούν να πληρώσουν για τα βασικά αγαθά όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι αναπτύσσονται οφειλές, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι πάροχοι να προχωράνε σε αποσύνδεση του πελάτη τους από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Η διακοπή ρεύματος αν και επώδυνη στον καταναλωτή παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Για να συνδεθεί και πάλι ο καταναλωτής στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να γίνει επανασύνδεση ρεύματος.

Για την επανασύνδεση ρεύματος λόγω χρέους θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει μια σειρά από δικαιολογητικά στον ΔΕΔΔΗΕ τα οποία διαφέρουν ανάλογα με το είδος του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται αλλά και με το το είδος της χρήσης, αν πρόκειται δηλαδή μονοκατοικία, πολυκατοικία, εργοταξιακό ρεύμα, βιομηχανία ή βιοτεχνία κτλ.

Ελέγχω διαρκώς την εταιρεία που επέλεξα για πάροχο!

Θέλω την Καλύτερη Εταιρεία Ρεύματος Τώρα!

Νέα σύνδεση ρεύματος

Αν σας “κόπηκε το ρεύμα από τη ΔΕΗ” ή από άλλη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες οδηγίες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να πραγματοποιήσετε μια νέα σύνδεση ρεύματος ή να συνδέσετε ξανά το κομμένο ρεύμα θα χρειαστεί να υποβάλλετε αίτημα για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στον ΔΕΔΔΗΕ και να υπογράψετε συμβόλαιο σύνδεσης με τη ΔΕΔΔΗΕ. Τα δικαιολογητικά για επανασύνδεση ρεύματος που θα χρειαστείτε να προσκομίσετε είναι τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου όπου θα αναγράφεται ο αριθμός παροχής ρεύματος
  • Άδεια Οικοδομής
  • Βεβαίωση του Μηχανικού, που θα αναγράφει αναλυτικά τα τετραγωνικά μέτρα της οικοδομής
  • Κατόψεις όλων των ορόφων, διότι γίνεται επανέλεγχος των τετραγωνικών μέτρων
  • Λογαριασμός Δ.Ε.Η τελευταίος
  • Πίνακας Ποσοστών
  • Συμβόλαιο
  • Αστυνομική Ταυτότητα

Πριν δοθούν οι Υπεύθυνες Δηλώσεις για παροχή ρεύματος, θα πρέπει : 1) Να είναι εξοφλημένο το τέλος χρήσης πεζοδρομίου για την ανέγερση του ακινήτου και 2) Να μην εκκρεμεί οφειλή ως προς το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικών Τελών και Φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Κόστος επανασύνδεσης ρεύματος

Κόστος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος
Πόσο κοστίζει η επανασύνδεση ρεύματος στο χώρο σας κατόπιν διακοπής παροχής!

Στις περιπτώσεις αποκατάστασης βλαβών που οφείλονται στον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει κόστος επανασύνδεσης ρεύματος. Σύμφωνα πάντα με τον επίσημο ιστοχώρο του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει χρέωση επανασύνδεσης ρεύματος στην περίπτωση που καλέσετε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ (μέσω του Κέντρου Βλαβών που υπάγεται στην περιοχή σας) και διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα διακοπής ρεύματος προέρχεται από βλάβη που προέρχεται από την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση του ακινήτου σας. Η χρηματική επιβάρυνση αφορά το κόστος χρέωσης άσκοπης μετάβασης του τεχνικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις άσκοπης μετάβασης είναι:

  • Για καταναλωτές Μέσης Τάσης το κόστος ανέρχεται στα 36,68€ + ΦΠΑ
  • Για καταναλωτές Χαμηλής Τάσης το κόστος ανέρχεται στα 22,01€ + ΦΠΑ

** Η τελευταία ενημέρωση προέρχεται από το επίσημο site του ΔΕΔΔΗΕ τον Δεκέμβριο του 2021.

Φορείς και χρόνος επανασύνδεσης ρεύματος

Σίγουρα ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ο βασικός φορέας που αποκαθιστά την επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Σε περίπτωση διακοπής λόγω χρέους η διαδικασία είναι η εξής: 1. Πληρώνετε τον ανεξόφλητο λογαριασμό σας και 2. Ενημερώνετε τον προμηθευτή σας για την εξόφληση που με τη σειρά του θα ζητήσει την επανασύνδεση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο χρόνος επανασύνδεσης ρεύματος στην περίπτωση που έχετε πληρώσει τις οφειλές σας είναι το πολύ 2 εργάσιμες ημέρες από την στιγμή πτωση που ενημερώσετε τον πάροχό σας.

Σε περίπτωση που ανήκετε σε ευάλωτη οικονομική ομάδα και θεωρείτε ότι δεν προστατεύεται η θέση σας ή δεν γνωρίζετε τον ακριβή νόμο που υπερασπίζει τις ανάγκες σας καλό είναι να απευθυνθείτε στην Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη όπου μπορούν να σας ενημερώσουν για τις όποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσετε για την επαναφορά του ρεύματος στο χώρο σας. Χρήσιμες πληροφορίες για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα βρείτε στη σελίδα Επιδότηση Ρεύματος.

Τον τελευταίο καιρό είναι προς εξέλιξη η δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS από το Υπουργείο Ενέργειας. Πρόκειται για ένα βοήθημα στα πλαίσια ενεργειακής αλληλεγγύης το οποίο θα απευθύνεται στα ευάλωτα νοικοκυριά τις δύσκολες μέρες του χρόνου (π.χ. παγωμένες μέρες του Χειμώνα) που έχουν μείνει χωρίς θέρμανση.

Επιλέγω την εταιρεία που απευθύνεται στις ανάγκες μου!

Θέλω την Καλύτερη Εταιρεία Ρεύματος Τώρα!

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην παράνομη επανασύνδεση ρεύματος που λίγο πολύ όλοι έχετε ακούσει. Πολλές φορές εκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή μας καθώς εύκολα μπορεί να προκύψει αναπάντεχο βραχυχύκλωμα στο ρεύμα. Αποφύγετε με κάθε τρόπο την ενέργεια αυτή καθώς διώκεται ποινικά. Το πρόστιμο για παράνομη επανασύνδεση ρεύματος είναι αρκετά τσουχτερό!

Η δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος δεν αφορά όλους. Μάθε αν ανήκεις στις ευάλωτες οικονομικές ομάδες που χρειάζονται βοήθημα ή επιδότηση!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!