Επιδότηση ρεύματος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Η συνεχόμενη αύξηση στις τιμές του ρεύματος έχει δημιουργήσει μια σειρά από αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Σε μια περίοδο που για όλους κάθε ευρώ μετράει σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα αναζητήσουν τρόπους ώστε να μειώσουν τα χρήματα που πληρώνουν για το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον η αύξηση της τιμής του ρεύματος θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και τις τιμές από όλα τα αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνουν κάθε χρόνο μια σειρά από μέτρα και επιδόματα για ηλεκτρική ενέργεια ώστε οι οικονομικά αδύνατοι να απολαμβάνουν ρεύμα σε χαμηλές τιμές. Έτσι οι καταναλωτές που έχουν χαμηλό εισόδημα δικαιούνται το μηνιαία επιδότηση στο ηλεκτρικό τους ρεύμα. Μέσα από τα μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων ομάδων οι δικαιούχοι, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπορούν να έχουν σημαντική έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι:
«τί πρόγραμμα να επιλέξω για μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα;»

Βρες το πρόγραμμα με το Μεγαλύτερο Όφελος Επιδότησης!

Ένα βήμα πριν αποκτήσεις μικρότερο λογαριασμό στο ρεύμα & φυσικό αέριο!!

Η κρατική επιδότηση για οικονομικό ρεύμα αφορά σχεδόν όλους τους καταναλωτές είτε αυτοί δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο ή ΚΟΤ είτε όχι. Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ, το οποίο δεν έχει σχέση με την έκτακτη επιδότηση ρεύματος, για να το λάβουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση και να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Τα επιδόματα που δίνονται για τα οικιακά και τα επαγγελματικά τιμολόγια είναι επιπλέον του ΚΟΤ και θα τα λάβουν και οι δικαιούχοι του.

Επιδότηση για λογαριασμό ρεύματος 2021

Ειδικά για τους τελευταίους μήνες του 2021 έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση μια σειρά από κρατικές επιδοτήσεις που στόχο έχουν να τονώσουν την αγορά και να αφαιρέσουν από νοικοκυριά και επιχειρήσεις ένα δυσβάσταχτο έξοδο. Τα οριστικά επιδόματα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και περιλαμβάνουν μια σειρά από μέτρα για οικογένειες με παιδιά ή χωρίς τέκνα για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα υπερδιπλασιάζεται η μηνιαία επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα ενώ γίνεται αναστολή πληρωμών που θα διαρκέσει πέντε μήνες των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον παγώνουν για ένα δίμηνο τα τέλη χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου. Δηλαδή η επιδότηση από το κράτος για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται στα 39 ευρώ το μήνα ενώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα υπάρξει και άλλη αύξηση. Έτσι οι δικαιούχοι ΚΟΤ θα έχουν επιδότηση 45 ευρώ ανά μήνα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες θέλοντας έτσι να γίνει μια επιπλέον ενίσχυση των νοικοκυριών αυτών.

Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για φθηνό ρεύμα περιλαμβάνεται η αναστολή της πληρωμής των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται το επίδομα ρεύματος πρέπει να πληρούν τα εξής χαρακτηριστικά κατανάλωσης: βιομηχανικές χρήσεις χαμηλής τάσης, βιομηχανικές χρήσεις μέσης τάσης και λοιπές χρήσεις μέσης τάσης.

Εκτός από την επιδότηση ρεύματος υπάρχει και κρατική μέριμνα για το φυσικό αέριο, του οποίου η τιμή επίσης έχει αυξηθεί, με τα νοικοκυριά να μην πληρώνουν τα τέλη χρήσης του δικτύου για ένα δίμηνο. Έτσι ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το κάθε ακίνητο οι καταναλωτές θα δούνε μια μείωση μεταξύ των 20 και των 40 ευρώ μηνιαία για το λογαριασμό τους.

Όσον αφορά τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έστειλε επιστολή που θέμα της είχε την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος. Σε αυτή αναφέρεται πως όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί ώστε να εφαρμοστεί η επιδότηση ρεύματος άμεσα. Υπενθυμίζεται επίσης πως επίδομα ρεύματος δικαιούνται όλοι οι καταναλωτές μέσης τάσης και αυτοί που δικαιούνται ειδικά τιμολόγια όπως ΚΟΤ ή ΚΥΑ.

Τα χρήματα για την επιδότηση ρεύματος θα καλυφθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης μέσα από μια σειρά κονδυλίων. Η επιδότηση για την κατανάλωση ρεύματος έχει διάρκεια πέντε μήνες ενώ για το φυσικό αέριο δύο μήνες. Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε πως όσοι καταναλωτές είναι συμβεβλημένοι σε σταθερά τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος (τα οποία περιλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν να κάνουν με την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική, εκτός των δικαιούχων ΚΟΤ και ΤΥΑ) η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο ενώ για τον Οκτώμβριο στα 60 ευρώ. Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο η επιδότηση θα φτάσει το ποσό των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επέλεξε το πιο συμφέρον πρόγραμμα ρεύματος με τη βοήθεια των ειδικών του ΠΗΡ!

Βρες το πρόγραμμα με το Μεγαλύτερο Όφελος Επιδότησης!

Ένα βήμα πριν αποκτήσεις μικρότερο λογαριασμό στο ρεύμα & φυσικό αέριο!!

Με τα μέτρα αυτά η πολιτεία θέλει να καλύψει τη μεγάλη διακύμανση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Η προσφορά της επιδότησης αφορά όλους τους καταναλωτές κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και τους χειμερινούς μήνες πολλοί χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους.

Οι "Ειδικοί" στο Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο πρόγραμμα για να πετύχεις τη μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος που δικαιούσαι!

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Ένα βήμα πριν αποκτήσεις μικρότερο λογαριασμό στο ρεύμα & φυσικό αέριο!!