Ρήτρα αποχώρησης

Πριν υπογράψουμε συμβόλαιο με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε επιλέξει θα πρέπει να διαβάσουμε προσεκτικά όλους τους όρους που έχει αυτό. Ένας όρος ο οποίος εμφανίζεται συχνά και πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι τα ρήτρα πρόωρης αποχώρησης ή απλά ρήτρα αποχώρησης και αφορά τη διακοπή της σύμβασης προμήθειας ρεύματος πριν αυτή ολοκληρωθεί η ισχύς του συμβολαίου που έχουμε υπογράψει.

Απέφυγε τα προβλήματα και βρες τον πάροχο που σε συμφέρει!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Ας δούμε λίγο αναλυτικά όμως τι είναι η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης και τι σημαίνει για το λογαριασμό ρεύματος που πληρώνουμε. Η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης εφαρμόζεται ανά συμβολαιοποιημένο μετρητή του Πελάτη όταν αυτός προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης νωρίτερα από τη λήξη του. Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος βάζουν στο συμβόλαιό τους ποινή πρόωρης αποχώρησης όταν γίνει σπάσιμο του συμβολαίου νωρίτερα είναι γιατί αποτελούν μια ασφαλιστική δικλείδα για την ανάκτηση του κόστους απόκτησης του πελάτη μιας και πολλά προγράμματα συνδυάζονται με προωθητικές ενέργειες ή προνομιακές τιμές σε διάφορες υπηρεσίες.

Μέχρι πρότινος ο κάθε πάροχος και η κάθε εταιρεία αποφάσιζε μόνη της αν θα υπάρχει κάποιο πρόσθετο κόστος για τον πελάτη σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου. Το τελευταίο όμως διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη ρήτρα αποχώρησης με τη ΡΑΕ να εισηγείται την πλήρη κατάργησή της κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετες σχεδόν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ο λόγος που η κάθε εταιρεία θέλει να υπάρχουν τα ρήτρα συμβολαίου είναι πως το κόστος της απόκτησης του πελάτη είναι αρκετά υψηλό και αν ο πελάτης δεν παραμείνει στην εταιρεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί το συμβόλαιό του τότε δημιουργείται πρόσθετη επιβάρυνση στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά σε περιπτώσεις που η τιμή κιλοβατώρας ή το πάγιο ρεύματος που προσφέρει το πρόγραμμα είναι πολύ χαμηλά τότε τα ρήτρα πρόωρης αποχώρησης αποτελούν μια δικλείδα ασφαλείας για τον κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσο ισχύει τελικά η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης από σταθερά τιμολόγια ρεύματος;

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!