Σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα με ρεύμα

Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα και η σύνδεσή του με το ρεύμα είναι μια διαδικασία που μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη και πρέπει να πραγματοποιείται από επαγγελματίες τεχνικούς και ηλεκτρολόγους που είναι έμπειροι γνώστες του τομέα αυτού. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μια εναλλακτική μορφή παραγωγής ενέργειας που δεσμεύει την ηλιακή ενέργεια για να παραγάγει θέρμανση του νερού.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκαθίστανται συνηθέστερα σε περιοχές που δέχονται μεγάλη ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου ώστε να μπορεί να δεσμευτεί και να αξιοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερο η ηλιακή ακτινοβολία. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας που συνδέεται με το ρεύμα είναι μια συσκευή που τοποθετείται σε ταράτσες και μέρη που δέχονται άπλετη ηλιακή ακτινοβολία για να μπορεί να δεσμεύσει, να απορροφήσει και να εκμεταλλευτεί πλήρως τις ακτίνες του ηλίου. Μπορεί να συνδεθεί και με το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο ζεστό νερό με το άναμμα ενός διακόπτη από τον ηλεκτρολογικό σας πίνακα. Η σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα με το ρεύμα είναι εφικτή στους ηλιακούς θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας και τριπλής ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Ηλεκτρικού Ρεύματος, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από φωτοβολταϊκά συστήματα παραμένει όλο το χρόνο πιο οικονομική!

Βρες το πιο Οικονομικό Ρεύμα για το σπίτι σου!

Γενικά, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα σύστημα ΖΝΧ (ζεστού νερού χρήσης) με ταυτόχρονη χρήση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Στην περίπτωση που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τον ήλιο για να παραχθεί θερμότητα για τη θέρμανση του νερού, ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας πρέπει να είναι εξοπλισμένος με ηλιακούς συλλέκτες, πλάκες (πάνελ) οι οποίες συλλέγουν το ηλιακό φως και απορροφούν θερμότητα, δεξαμενή όπου θα αποθηκεύεται το νερό και θα διατηρείται εκεί θερμό, καθώς και ένα δίκτυο από σωληνώσεις υδρορροής. Πρέπει να εγκατασταθεί με κλίση 20 έως 50 μοιρών ενώ όσο πιο μεγάλο το μέγεθός του, τόσο περισσότερα και τα άτομα που δύναται να εξυπηρετήσει ανά ημέρα.

Είναι σημαντική λοιπόν η ανάθεση αυτής της εργασίας σε κάποιον επαγγελματία ώστε να γίνει σωστά η επιλογή της τοποθεσίας του ηλιακού θερμοσίφωνα και να ολοκληρωθεί με σωστό χειρισμό η εγκατάσταση του συστήματος που συνδέεται με το ρεύμα για να μην υπάρχει ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος, διαρροής, πρόκλησης βλάβης ή ζημιάς. Η εργασία της σύνδεσης του ηλιακού θερμοσίφωνα με το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με περίσσεια προσοχή είτε από ηλεκτρολόγο είτε ακόμη και από υδραυλικό που κατέχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ποια είναι τα οφέλη της σύνδεσης του ηλιακού θερμοσίφωνα με το ρεύμα;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες γενικότερα είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια. Πολλές φορές συνδυάζονται με τα φωτοβολταϊκά συστήματα που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια, όπως συμβαίνει με τα γνωστά φωτοβολταϊκά στη στέγη. Τα οφέλη είναι τόσο οικολογικά όσο και οικονομικά. Η σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα με το ρεύμα μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη είτε σε ιδιώτες είτε σε επαγγελματίες επιχειρήσεων. Χάρη στην εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι δυνατή η θέρμανση του νερού που χρησιμοποιείτε ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα που δεν υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια ώστε να απορροφηθεί επαρκής ηλιακή ενέργεια. Η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται κατά πολύ ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται προστασία του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας διότι μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ταυτόχρονα η χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να οδηγήσει και σε μεγάλο οικονομικό όφελος καθώς μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνετε. Με τη μέθοδο αυτή μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα καθώς θα έχετε μειωμένα ποσά προς πληρωμή στους λογαριασμούς του ρεύματός σας. Αυτό είναι ένα σταθερό όφελος για εσάς ανεξαρτήτως των εκάστοτε πολιτικών συνθηκών που επικρατούν διότι δε θα εξαρτάστε τόσο από τις ανατιμήσεις του ρεύματος αφού κατά κύριο λόγο θα γίνεται χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα για τη θέρμανση του νερού στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Συμφέρει σε μεγάλο βαθμό η επένδυση αγοράς και εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα και η σύνδεσή του με το ηλεκτρικό ρεύμα από ειδικούς ηλεκτρολόγους καθώς συνολικά υπάρχει μεγάλη απόσβεση.

Ειδικότερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενδείκνυται πολύ για την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ καθώς είναι εφικτή σε μεγάλο βαθμό η εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας. Ωστόσο η σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα με το ρεύμα είναι σημαντική ώστε να μπορείτε να εξασφαλίσετε με βεβαιότητα τη θέρμανση του νερού ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή σας ανά εποχή. Με το γύρισμα ενός διακόπτη μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε ζεστό νερό δίχως να ανησυχείτε για το εάν έχει συσσωρευτεί αρκετή ποσότητα ηλιακής ενέργειας που θα μπορεί να μετατραπεί σε θερμό νερό. Θα μπορείτε πολύ απλά να κάνετε χρήση και της ηλεκτρικής ενέργειας όποτε το επιθυμείτε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια σαν την Ελλάδα η χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα επιβάλλεται!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!