Έκπτωση συνέπειας στο λογαριασμό ρεύματος

Έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος από έκπτωση συνέπειας
Πλήρωσε εμπρόθεσμα και απόκτησε έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

Οι εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα και στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν όλο και περισσότερους πελάτες έχουν δημιουργήσει μια σειρά από προσφορές και εκπτώσεις. Η πιο συνηθισμένη είναι η ονομαζόμενη έκπτωση συνέπειας και σίγουρα είναι ένας όρος που έχουμε όλοι ακούσει.

Τι είναι η έκπτωση συνέπειας;

Πλέον όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος επιβραβεύουν τους συνεπείς σε πληρωμές πελάτες τους με μειωμένες τιμές. Ανάλογα με την εταιρεία που έχετε επιλέξει να σας προμηθεύσει με ηλεκτρική ενέργεια θα έχετε και μια έκπτωση στον λογαριασμό σας, αν τον εξοφλείτε έγκαιρα. Η έκπτωση αυτή ονομάζεται έκπτωση συνέπειας και σίγουρα κάνει διαφορά στον λογαριασμό ρεύματος.

Που εφαρμόζεται η έκπτωση συνέπειας;

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε πως η έκπτωση συνέπειας δεν αφορά στο σύνολο του λογαριασμού αλλά μόνο στην κατανάλωση του ρεύματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι φόροι, τα τέλη, το ΕΤΜΕΑΡ κτλ δεν θα έχουν έκπτωση παρά μόνο το ποσό ρεύματος που πραγματικά καταναλώθηκε. Φυσικά η έκπτωση συνέπειας ισχύει για όσους πληρώνουν τον λογαριασμό ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) στην ώρα τους και δεν έχουν οφειλές.

Προσοχή: Η έκπτωση συνέπειας διαφέρει από πάροχο σε πάροχο!

Ανακάλυψε τη Μεγαλύτερη Έκπτωση Συνέπειας ανά Πάροχο

Γιατί να προσέξω την έκπτωση συνέπειας

Την ώρα που η τιμή του ρεύματος συνεχώς αυξάνεται και αρκετοί καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος στην ώρα του η έκπτωση συνέπειας προσφέρει σίγουρα ένα σημαντικό κίνητρο για την έγκαιρη εξόφληση του λογαριασμού. Το ποσό της έκπτωσης συνέπειας εξαρτάται από το πάροχο που θα επιλέξετε, όμως πλέον όλοι οι προμηθευτές έχουν στο πρόγραμμά τους κάποια έκπτωση για όσους δεν αφήνουν τους λογαριασμούς ανεξόφλητους.

Όπως αναφέραμε η έκπτωση συνέπειας δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού ρεύματος αλλά μόνο την ποσότητα ενέργειας που καταναλώσαμε. Για πολλούς καταναλωτές μπορεί να φαίνεται μικρό το ποσό στο οποίο εφαρμόζεται η έκπτωση συνέπειας, μιας και ένα μεγάλο μέρος κάθε λογαριασμού αποτελείται από άλλες χρεώσεις όπως φόρους, δημοτικά τέλη κ.α., όμως καθώς η τιμή του ρεύματος αυξάνεται τότε σίγουρα η έκπτωση συνέπειας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Επιπλέον δεν είναι λίγοι οι πάροχοι που προσφέρουν επιπλέον έκπτωση στους καταναλωτές οι οποίοι ενεργοποιούν την πάγια εντολή πληρωμής μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για τους καταναλωτές που θέλουν να βρουν νέο προμηθευτή ο οποίος προσφέρει φθηνό ρεύμα τότε σίγουρα η έκπτωση συνέπειας θα πρέπει να είναι κάτι στο οποίο θα δώσουν την απαιτούμενη σημασία. Από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρους του λογαριασμού, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, παραμένει σταθερό όποιον πάροχο και αν επιλέξετε, η έκπτωση συνέπειας σίγουρα είναι μεγάλης σημασίας για να έχετε ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλές τιμές.

Έκπτωση συνέπειας ΔΕΗ

Παρότι στόχος του Πανελλήνιου Ηλεκτρικού Ρεύματος είναι να ενημερώνει τους καταναλωτές αμερόληπτα και χωρίς να έχει “πίσω του” κάποια εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην παράγραφο αυτή θα αναφερθούμε στην έκπτωση συνέπειας ΔΕΗ μιας και είναι ένας όρος που έχουμε δει ότι αναζητούν πολλοί καταναλωτές. Ο πιο πιθανός λόγος είναι πως ακόμα οι περισσότεροι από εμάς, από συνήθεια χρόνων, θεωρούμε τον λογαριασμό ΔΕΗ συνώνυμο του λογαριασμού ρεύματος.

Η ΔΕΗ λοιπόν σαν πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρει στους καταναλωτές της έκπτωση συνέπειας 5% από την 1η Σεπτεμβρίου το 2019 για όσους πελάτες της εξοφλούν τον λογαριασμό ρεύματος εγκαίρως. Για να δικαιούται ο πελάτης την έκπτωση συνέπειας θα πρέπει να εξοφλήσει τον κάθε λογαριασμό (έναντι και εκκαθαριστικό) μέχρι την ημερομηνία λήξης του, ενώ σε περίπτωση που έχει γίνει διακανονισμός θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα όλες οι τρέχουσες δόσεις. Η Έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνει τους πελάτες που ήδη έχουν κάποια τιμολογιακή έκπτωση, όπως Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Αγροτικό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληληγγύης και οι Αυτοπαραγωγοί με Ενεργειακό Συμψηφισμό. Σημειώνουμε εδώ πως οι πελάτες που έχουν επιλέξει την υπηρεσία ΔΕΗ myHome Online έχουν ήδη ενσωματωμένη την έκπτωση συνέπειας. Παρόλα αυτά αν οι δικαιούχοι ΚΟΤ υπερβούν το όριο κατανάλωσης της κατηγορίας τους, για κάποιο τετράμηνο, και δεν λάβουν την έκπτωση ΚΟΤ τότε θα τιμολογηθούν με το Οικιακό Τιμολόγιο και εφόσον πληρώσουν τον λογαριασμό εγκαίρως θα λάβουν την έκπτωση 5% για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Η έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ υπολογίζεται επί των Χρεώσεων Προμήθειας του Εκκαθαριστικού λογαριασμού με εξαίρεση ποσά που προκύπτουν από την Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας ή CO2 (για τη μέση τάση). Το ποσό της έκπτωσης 5% θα εμφανιστεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό ως “έκπτωση συνέπειας”.

Για να γίνει η έκπτωση δεν χρειάζεται ο πελάτης να κινήσει κάποια διαδικασία, αλλά το ποσό της έκπτωσης θα περαστεί αυτόματα και θα βρείτε την έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που εξοφλήσετε τον λογαριασμό σας σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα την ημέρα που αυτός λήγει τότε και πάλι η πληρωμή σας θεωρείται εμπρόθεσμη και δικαιούστε την έκπτωση συνέπειας.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως η έκπτωση συνέπειας αφορά μόνο τις χρεώσεις προμήθειας και όχι τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αυτό γίνεται γιατί οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθορίζονται από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Πολιτεία και είναι ίδιες για όλους τους πελάτες ανεξάρτητα από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει. Αντιθέτως οι χρεώσεις προμήθειας είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση και την εταιρεία που έχετε επιλέξει για να σας προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα.

Έκπτωση συνέπειας ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλη εταιρεία
Ανακάλυψε τον πάροχο με τη μεγαλύτερη έκπτωση συνέπειας ρεύματος μόνο στο PIR!

Βρες τον πάροχο με τη Μεγαλύτερη Έκπτωση Συνέπειας!

Από την παραπάνω ανάλυση μπορούμε να δούμε πως όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν οικονομικές διευκολύνσεις στους πελάτες τους και επιβραβεύουν αυτούς που είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλών τους εφαρμόζοντας την έκπτωση συνέπειας. Η κάθε εταιρεία που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια εφαρμόζει τη δική της πολιτική για την έκπτωση συνέπειας και είναι καλό οι καταναλωτές να ενημερωθούν αναλυτικά για τις διευκολύνσεις και τις χαμηλές τιμές που τους προσφέρονται από τους παρόχους ρεύματος προκειμένου να διαπιστώσουν πραγματική μείωση του λογαριασμού τους σε ρεύμα.

Επιπλέον στο παρόν άρθρο έγινε μια αναφορά στην έκπτωση συνέπειας 5% (η οποία είναι σχετικά μικρή) που προσφέρει η ΔΕΗ μιας και έχουμε παρατηρήσει πως για τους περισσότερους καταναλωτές οι έννοιες λογαριασμός ρεύματος και λογαριασμός ΔΕΗ είναι ταυτόσημες. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά πως το ΠΗΡ – Φθηνό Ρεύμα είναι μια ανεξάρτητη σελίδα που σαν σκοπό της έχει την ενημέρωση των καταναλωτών και ουδεμία σχέση έχει με κάποια εταιρεία παροχής ρεύματος.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!