Ποια εταιρεία έχει το πιο φθηνό ρεύμα

Πάροχος με το φθηνότερο ρεύμα
Ποια εταιρεία έχει το φθηνότερο ρεύμα τελικά;

Η είσοδος μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα ¨τσουνάμι¨ προσφορών.

Από μία άποψη αυτό είναι καλό γιατί ο ανταγωνισμός των εταιρειών –για το πιο φθηνό ρεύμα– είναι πάντα υπέρ του καταναλωτή.

Από την άλλη όμως προκαλεί συχνά και μία σύγχυση καθώς οι προσφορές των εταιρειών, λόγω της διαφορετικότητας των πακέτων προσφορών,  δεν μπορούν να συγκριθούν για ακριβές αποτέλεσμα στο φθηνότερο ρεύμα.

Η έκθεση της ΡΑΕ για το 2019 καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση κινητικότητας των καταναλωτών στους παρόχους ρεύματος. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν 600.000 καταναλωτές άλλαξαν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα το ποσοστό καταναλωτών που άλλαξαν εταιρεία ρεύματος ανήλθε στο 8,5% του συνόλου των ενεργοποιημένων παροχών. Η αύξηση σε σύγκριση με το 2018 είναι της τάξης του 89%.

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Ο λογαριασμός, ανεξάρτητα από τον πάροχο, αναγράφει ξεχωριστά:

α) τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις,

β) τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ή χρεώσεις προμήθειας,

γ) τις λοιπές χρεώσεις.

Οι ρυθμιζόμενες και οι λοιπές χρεώσεις είναι ίδιες για όλους τους προμηθευτές και εισπράττονται από τον πάροχο προκειμένου να αποδοθούν στους αρμόδιους διαχειριστές συστήματος και δικτύου.

Οι εκπτώσεις που παρουσιάζουν οι διάφορες εταιρείες, αφορούν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις που καθορίζονται από τον προμηθευτή για την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εμπορικές υπηρεσίες που παρέχει. Πάνω σε αυτές πρέπει να στηριχτούμε για να κάνουμε τη σωστή επιλογή της εταιρείας που θα συνεργαστούμε για να έχουμε φθηνότερο ρεύμα.

Ο καταναλωτής οφείλει να γνωρίζει για το αν οι εκπτώσεις συνδέονται με συγκεκριμένες δεσμεύσεις όπως:

  • Υπάρχει όριο κατανάλωσης;
  • Αν υπερβώ το όριο κατανάλωσης πόσο πληρώνω την κιλοβατώρα;
  • Υπάρχει ρήτρα συμβολαίου;
  • Η χρέωση είναι νυχτερινή όλο το 24ωρο;
  • Πρέπει να υπάρχει ελάχιστος χρόνος παραμονής στον πάροχο;
  • Υπάρχει κόστος μεταφοράς;
  • Υπάρχει έκπτωση συνέπειας;

Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν αξιολογήσουμε έναν πάροχο. Η γνώμη του ειδικού στο ερώτημα “ποιό είναι το φθηνότερο ρεύμα σήμερα” ίσως είναι τελικά μονόδρομος.

Επίσης ένα σταθερό τιμολόγιο ρεύματος που μπορεί να είναι ακριβότερο, μπορεί να αποβεί τελικά πιο οικονομικό συγκριτικά με ένα τιμολόγιο που εμπεριέχει μια έμμεση, κυμαινόμενη χρέωση (ρήτρα), η οποία προσαυξάνει την ανταγωνιστική χρέωση μέχρι και κατά 30 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Φθηνότερη εταιρεία ρεύματος

Ανάμεσα από περίπου 200 τιμολόγια με διαφορετικές ρήτρες, πάγια, εγγυήσεις, εκπτώσεις και άλλες συνιστώσες που δύσκολα μπορούν να αξιολογηθούν, οι καταναλωτές ρεύματος στην Ελλάδα καλούνται να επιλέξουν τον πάροχό τους. Έτσι, η επιλογή της φθηνότερης εταιρείας ρεύματος θεωρείται από τις πλέον δύσκολες διαδικασίες για κάποιον που αποφασίζει να επιλέξει.

Οι πιο γνωστοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, και με τυχαία σειρά, είναι οι εξής: Petrogaz Energy, Ζενίθ, Φυσικό Αέριο, Elpedison, KEN, Nova Energy, ΕΛΙΝ, Protergia, ΕΛΤΑ Ενέργεια, ΔΕΗ, ΟΤΕ Estate, Ήρων, Efa Energy, Green, Watt+Volt, NRG, Volterra, Volton, ΒΙΕΝΕΡ, Solar Energy, We Energy.

Ο κάθε πάροχος παρουσιάζεται ως η φθηνότερη εταιρεία ρεύματος. Όμως τί ακριβώς ισχύει; Θολά σημεία για τους καταναλωτές είναι συνήθως οι διάφορες κατηγορίες ρητρών, που περιλαμβάνουν πολλά τιμολόγια που διατίθενται στην αγορά. Δεν είναι πάντα σαφές στον καταναλωτή πότε ενεργοποιούνται και ακόμη περισσότερο, πώς επηρεάζει η ρήτρα το τελικό κόστος όταν αυτή ενεργοποιηθεί. Το πάγιο αποτελεί επίσης ένα στοιχείο δύσκολα συγκρίσιμο, αφού διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού ή την ποσότητα της κατανάλωσης.

Σύγχυση επικρατεί σε μεγάλη μερίδα καταναλωτών ρεύματος και έχει να κάνει με τις προσφερόμενες εκπτώσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις ανταγωνιστικές χρεώσεις ή χρεώσεις προμήθειας και όχι στο σύνολο του λογαριασμού (ρυθμιζόμενες και λοιπές χρεώσεις). Αυτό δημιουργεί και ένα από τα μεγάλα “αγκάθια” στην τελική απόφαση πολλών που διερωτούνται: ποιο είναι το φθηνότερο ελληνικό ρεύμα; ή ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα για επιχειρήσεις ή κατοικίες; και ακόμα περισσότερο…

Ποιά είναι η πιο φθηνή εταιρεία ρεύματος;

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Πέρα από τις σταθερές χρεώσεις, υπάρχουν οι χρεώσεις που είναι μεταβαλλόμενες και κάθε εταιρεία έχει τη δική της τιμολογιακή πολιτική.

Αυτές αφορούν:

  • Ρήτρα ΟΤΣ: Πρόκειται στην ουσία για μια προστατευτική δικλείδα από τον πάροχο, που έχει να κάνει με την αυξομείωση στα τιμολόγια αγοράς ρεύματος στην χονδρική. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτήν τη ρήτρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον.
  • Πάγιο: Είναι μηνιαίο ή ετήσιο ποσό που ο πάροχος ρεύματος μπορεί να σας χρεώνει για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν εταιρείες ρεύματος που δε χρεώνουν μηνιαίο πάγιο.
  • Συνδρομή: Αντί για πάγιο αρκετές εταιρείες μπορεί να έχουν μια χρέωση ως συνδρομή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους όρους χρήσης και στο συμβόλαιο πριν προχωρήσετε σε κάποια δέσμευση ή προπληρωμή χρημάτων.

Όλα τα νοικοκυριά αναζητάνε τη φθηνότερη τιμή στο ρεύμα έτσι ώστε δίχως κόπο και χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση του σπιτιού, να έχουν απευθείας μια οικονομία στην τσέπη τους.

Σε απόλυτους αριθμούς και συγκρίνοντας μόνο τις τιμές κιλοβατώρας, η πιο φθηνή χρέωση είναι στα 0.059€ / KW μόλις ενώ η πιο ακριβή φθάνει στα 0.11€ / KW.

Οι τιμές που μερικές φορές βλέπετε και είναι όντως αρκετά χαμηλές, μερικές φορές μπορεί να έχουν κάποιο όριο και πάνω από αυτό να χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερο την κάθε κιλοβατώρα.

Συνήθως στα νοικοκυριά δεν υπάρχουν όρια κατανάλωσης ανά τετράμηνο παρά μόνο η ρήτρα ΟΤΣ.

Για τις επιχειρήσεις, το κόστος ρεύματος είναι από τα μεγαλύτερα πάγια έξοδα και γι’ αυτό αναζητούν τρόπους να το μειώσουν άμεσα.

Το φθηνό ρεύμα για επιχειρήσεις είναι πλέον εφικτό. Ότι γράψαμε πιο πάνω για τα νοικοκυριά, τα ίδια σχεδόν ισχύουν και για τις επαγγελματικές παροχές ρεύματος.

Μια διαφορά που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι συνήθως τα επαγγελματικά τιμολόγια και παροχές, έχουν όριο στην κατανάλωση και η χρέωση πάνω από αυτό το όριο ανεβαίνει.

Έχει σημασία να καταλάβουμε και να αξιολογήσουμε τι θεωρούμε έκπτωση και τι μας συμφέρει.

Συγκρίνοντας όλα τα παραπάνω, και αφού τα προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις, θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το ποια είναι η εταιρεία που μας συμφέρει να συνεργαστούμε είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για την επιχείρησή μας.

Η πρόταση από εμάς για την καλύτερη επιλογή φθηνότερης εταιρείας είναι μάλλον να αφήσετε τους ειδικούς να κάνουν σύγκριση παρόχων ρεύματος στα τιμολόγια.

Ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος ρεύματος τελικά;

Φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας
Ανακαλύψτε τον φθηνότερο πάροχο ρεύματος με το φθηνότερο ρεύμα!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Καθώς η ενεργειακή κρίση εντείνεται, η αναζήτηση των καταναλωτών για τον φθηνότερο πάροχο δεν σταματάει. Από τη μεριά τους οι προμηθευτές θέλοντας να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες διαφημίζουν συνέχεια τα νέα και οικονομικά προϊόντα τους ενώ δεν σταματούν να κάνουν προσφορές και δώρα σε νέους συνδρομητές. Είναι λοιπόν φυσικό οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα μπερδεμένοι και να μην μπορούν εύκολα να επιλέξουν το επαγγελματικό ή οικιακό τιμολόγιο που θα τους δώσει πραγματικά φθηνότερο ρεύμα από αυτό που ήδη έχουν.

Μια καλή αρχή για να βρούμε τον φθηνότερο πάροχο είναι να βάλουμε σε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και να δούμε τι ακριβώς ζητάμε από ένα πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι αν σκοπεύουμε να μείνουμε λίγο καιρό σε ένα σπίτι ή δεν μπορούμε να αποφασίσουμε πιο πρόγραμμα να διαλέξουμε ή περιμένουμε κάποια “καλή” προσφορά τότε θέλουμε ένα πρόγραμμα χωρίς χρονικό όριο παραμονής. Αντιθέτως αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα το ακίνητό τότε μας συμφέρει να κοιτάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει χρονική δέσμευση παραμονής μιας και αυτά συνήθως είναι πιο οικονομικά. Επίσης σε περίπτωση που εξοφλούμε εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς μας τότε σίγουρα πρέπει να ψάξουμε για ένα φθηνότερο τιμολόγιο το οποίο να προσφέρει μια καλή έκπτωση συνέπειας. Οι προσφορές επίσης καθορίζουν περιστασιακά τον θηνότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Βλέπουμε λοιπόν πως το να χαρακτηριστεί μια εταιρεία προμήθειας ρεύματος ως η φθηνότερη είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τις ανάγκες που έχουμε εμείς.

Πόσο εύκολο είναι όμως να βρούμε εμείς το φθηνότερο πάροχο; Αν αναλογιστούμε λίγο των αριθμό των τιμολογίων που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα, ακόμα και αν κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα, θα μείνουμε αρκετά. Για το λόγο αυτό υπάρχει όμως το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα. Μέσα από τη σελίδα μας και απλά συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία μπορείτε εύκολα να βρείτε τη φθηνότερη εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύστημά μας αντλεί τα δεδομένα κατευθείαν από τις σελίδες των προμηθευτών και βρίσκει για εσάς τον πάροχο που προσφέρει το φθηνότερο ρεύμα και τον χαμηλότερο λογαριασμό.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιό είναι το πιο φθηνό ρεύμα;

Το πιο φθηνό ρεύμα είναι το ρεύμα που έχει τιμολογηθεί από την εκάστοτε εταιρεία ρεύματος στη χαμηλότερη τιμή χρέωσης για τον καταναλωτή. Το πιο φθηνό ρεύμα βρίσκεται μονάχα κατόπιν σύγκρισης των παρόχων.

Για κάποιους που δεν επιθυμούν αναλύσεις και συγκρίσεις, το πιο φθηνό ρεύμα είναι αυτό που δεν καταναλώνεται!

Ποιός πάροχος έχει το φθηνότερο ρεύμα;

Πάροχος με το φθηνότερο ρεύμα είναι αυτός που συνδυάζει τη χαμηλότερη τιμή προμήθειας με τις χαμηλότερες πάγιες χρεώσεις. Άρα πάροχος που έχει το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε καθώς οι προτάσεις προσφορών να αλλάζουν διαρκώς κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Πότε είναι πιο φθηνό το ρεύμα;

Γενικά, το ρεύμα είναι πιο φθηνό στον καταναλωτή όταν προσφέρεται σε χαμηλότερη δυνατή τιμή από τον πάροχο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από την αρχική χονδρική τιμή σε συνδυασμό με το επιθυμητό κέρδος από τον πάροχο.

Σε ειδικές περιπτώσεις το ρεύμα είναι πιο φθηνό όταν παρέχεται σε δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου ή καταναλώνεται τις νυχτερινές ώρες στην περίπτωση νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!