Πάροχοι ρεύματος

Ο κάθε πάροχος "κερδίζει" όταν πληρώνεις περισσότερα... Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα κερδίζει όταν πληρώνεις λιγότερα!

Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος
Πάροχοι ρεύματος – Ποιον πάροχο όμως να επιλέξω;

Η άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έγινε το 2012 με εξαίρεση τα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Σήμερα, εκτός από τη ΔΕΗ, υπάρχουν και αρκετοί ακόμα πάροχοι ρεύματος οι οποίοι ονομάζονται «εναλλακτικοί». Πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις που πλέον δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα πακέτα προσφορών των εταιρειών (προς όφελος του καταναλωτή) συνεχώς βελτιώνονται.

Οι πάροχοι ρεύματος, εκτός από το φθηνό ρεύμα και τα οικονομικά τιμολόγια, προσφέρουν και εμπορικές υπηρεσίες σε εξίσου ανταγωνιστικές τιμές!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Πάμε να γνωρίσουμε τους πιο σημαντικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στον μίνι κατάλογο παρόχων ρεύματος. Στη λίστα παρουσιάζονται αλφαβητικά οι πάροχοι:

Λίστα παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος

ΒΙΕΝΕΡ

Η ΒΙΕΝΕΡ ΑΕ από το 2016 προμηθεύει τους πελάτες της με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές. Μέσα από τη συνεχή εξέλιξη και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και την επέκταση του δικτύου της. Εξυπηρετεί επαγγελματίες και ιδιώτες στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία συμμετέχοντας στην αγορά ενέργειας και των δύο χωρών.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 για να λειτουργήσει “χάριν του δημοσίου συμφέροντος” και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. Από το 2012 οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος έχουν σπάσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Εξαίρεση αποτελούν τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (ΜΔΝ) στα οποία το μονοπώλιο έχει αρθεί μερικώς. Κατέχει την ¨μερίδα του λέοντος¨ όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Προς το παρόν όλες οι εταιρίες που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή Τάση τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τη ΔΕΗ. Ως πάροχος προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές τόσο στην προμήθεια ρεύματος όσο και στην προμήθεια του φυσικού αερίου.

ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, γνωστή και ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί μια από τις δυναμικότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας με τον ΗΡΩΝ. Στο πλαίσιο αυτή της συνεργασίας ο ΗΡΩΝ θα προμηθεύει με ρεύμα και φυσικό αέριο την ΕΛΙΝΟΙΛ, η οποία θα τα διαθέτει στους πελάτες της. Στόχος της ελίν είναι η πρόσβαση των πελατών σε ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών προϊόντων, όπως η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής. Σαν πάροχος ρεύματος προσφέρει εξαιρετικά συνδυαστικά πακέτα και για τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

ΕΛΤΑ Ενέργεια

Ο Όμιλος επιχειρήσεων ¨Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.¨ δημιούργησαν έναν ισχυρό πάροχο στο χώρο των εναλλακτικών προμηθευτών ρεύματος, την ¨ΕΛΤΑ Ενέργεια¨. Αποτελεί τον επιχειρηματικό ‘Όμιλο με το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα διαθέτοντας περίπου 1400 σημεία εξυπηρέτησης. Χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι η ανταγωνιστικές τιμές ρεύματος και η ποιότητα των υπηρεσιών της.

ΖΕΝΙΘ

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 2000. Αρχικά, και ως πάροχος φυσικού αερίου εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Από το τέλος του 2017 δραστηριοποιείται και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Εκείνη την περίοδο παίρνει το όνομα ΖΕΝΙΘ. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι καινοτόμες και αξιόπιστες. Τα πακέτα προσφορών για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια είναι πολλά και ενδιαφέροντα Οι συνδυαστικές παροχές της, σε φθηνό ρεύμα και αέριο, είναι υψηλών προδιαγραφών και άκρως ανταγωνιστικές.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα. Είναι από τους παρόχους ρεύματος που από το 2018 δραστηριοποιούνται και στο χώρο προμήθειας φυσικού αερίου. Εφαρμόζει κάθε βιώσιμη πρακτική για το περιβάλλον και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης. Προσφέρει εμπορικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οικονομικά τιμολόγια στον καταναλωτή.

ΟΤΕ Estate

Η “ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΜΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με έτους ίδρυσης το 1995 είναι μια θυγατρική του Ομίλου και τον Μάρτιο του 2016 η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτοντας τις ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ. Προσφέρει στους πελάτες της φθηνό και ποιοτικό ρεύμα με οικονομικά τιμολόγια. Η ΟΤΕ Estate εξυπηρετεί ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα όπως και τα διασυνδεδεμένα νησιά καθώς και κάποια που δεν ανήκουν στο διασυνδεδεμένο δίκτυο όπως η Κρήτη και η Ρόδος. Ο λογαριασμός της ΟΤΕ Estate είναι μηνιαίος και υπάρχουν δύο είδη λογαριασμού ο έναντι και ο εκκαθαριστικός. Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη.

Φυσικό Αέριο

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι ανώνυμη εταιρεία, στην οποία συμμετέχει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε ποσοστό 100%. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο του φυσικού αερίου εγγυάται αξιόπιστες υπηρεσίες στους οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Το Φυσικό Αέριο πλέον λειτουργεί ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος αφού έχει μπει δυναμικά και στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Διαθέτοντας σύγχρονη τεχνολογία και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία προσφέρει τα προϊόντα του σε χαμηλές τιμές.

Efa Energy

Με έτος ίδρυσης το 2003 η EFA Energy προμηθεύει επαγγελματίες και ιδιώτες με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο καλύπτοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες ενός νοικοκυριού πλήρως και σε οικονομικές τιμές. Με πακέτα προσφορών τα οποία καλύπτουν με άριστο τρόπο κάθε είδος πελάτη (οικιακούς και επιχειρήσεις) η EFA Energy αποτελεί μια από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που στελεχώνουν τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών σας βοηθούν να επιλέξετε το πακέτο προσφορών που καλύπτει τις ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε χαμηλό κόστος.

ELPEDISON

Με τον τίτλο Elpedison μας συστήθηκε το 2015 και ασχολείται με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 2017 δραστηριοποιείται και στη προμήθεια φυσικού αερίου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους και ανταγωνιστικούς παρόχους ρεύματος. Απευθύνεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επιχειρησιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Κληρονόμος της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας των μητρικών της εταιρειών (Ελληνικά πετρέλαια και Edison), παρέχει ελκυστικά πακέτα για φθηνό ρεύμα και εξίσου χαμηλού κόστους τιμολόγια. Η εταιρεία προσφέρει άριστες και ποιοτικές υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Eunice Power

Η Eunice Power είναι μια από τις εμβληματικές και πρωτοπόρους εταιρείες παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα της οποίας δέσμευση αποτελεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ). Η εταιρεία πιστή στις αρχές της προσφέρει στους καταναλωτές ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταιϊκά ή ανεμογεννήτριες τα οποία εκμεταλλεύονται την ηλιακή και την αιολική ενέργεια αντίστοιχα. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων έχει σαν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μακροχρόνια ευημερία της εταιρείας. Η Eunice Power προσφέρει οικονομικό “πράσινο” ρεύμα στους καταναλωτές της και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

ΚΕΝ

Η ΚΕΝ ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2017 ως εναλλακτικός πάροχος ρεύματος και από το 2019 επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην αγορά φυσικού αερίου. Τον Νοέμβριο του 2019 εξαγοράστηκε από την VOLTON αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Ανήκει στην κατηγορία των προμηθευτών που με υψηλό πνεύμα υπευθυνότητας και τέλεια οργάνωση παρέχει στους καταναλωτές εξαιρετικά προνόμια. Οι χαμηλές τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στην αγορά.

Nova Energy

Το 2010 η NOVA συγχώνευσε τις λειτουργίες και δραστηριότητές της με τις αντίστοιχες της Forthnet. Τον Οκτώβριο του 2018 η Nova εισήλθε στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, συνεργαζόμενη με την Volton, και δημιούργησε τις δικές της υπηρεσίες Nova Energy. Ο καταναλωτής πλέον μπορεί να συνδυάσει την σταθερή τηλεφωνία, το internet, και την συνδρομητική τηλεόραση με τα οικονομικά προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας. Η τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών, εγγυώνται στους καταναλωτές, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Η Nova Energy, προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα ως εναλλακτικός πάροχος ρεύματος και αποτελεί μία επιπλέον ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους ψάχνουν φθηνό ρεύμα.

NRG

Η NRG ως μέλος της οικογένειας του ομίλου Motor Oil ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην αγορά της ενέργειας το 2012. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. Άλλη μια πολύ καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται για χαμηλό κόστος ρεύματος και οικονομικό τιμολόγιο.

PetroGaz Energy

Το 2018 η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής δημιούργησε την PetroGaz Energy. Η εταιρεία, με την δυναμική εισαγωγή της στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, πρόσθεσε στην αγορά έναν ακόμη ανταγωνιστικό πάροχο ρεύματος. Με κατευθυντήριο άξονα την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, ο πάροχος ρεύματος Petrogaz Energy παρέχει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του καταναλωτή. Οι χαμηλές τιμές ρεύματος, τα οικονομικά τιμολόγια και η άριστη εξυπηρέτηση συνθέτουν το προφίλ της εταιρείας.

PROTERGIA

Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos είναι η Protergia η οποία διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του ομίλου. Η Protergia, δραστηριοποιείται στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Με επιχειρηματικό προσανατολισμό τη βιώσιμη ανάπτυξη υλοποιεί καινοτόμες επενδύσεις και έργα στον τομέα της ενέργειας. Οι ανταγωνιστικές τιμές και τα πακέτα προσφορών της εταιρείας για φθηνό ρεύμα, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα από κάποιον που ενδιαφέρεται για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Solar Energy

Η Solar Energy, ασχολείται με την παραγωγή εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές και συγκεκριμένα, μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων. Έχει έντονη παρουσία στο διασυνοριακό εμπόριο με εισαγωγές αλλά και εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας. Η Solar Energy διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση αλλά και στον σχεδιασμό φωτοβολταϊκών συστημάτων στοχεύει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια. Τα προϊόντα που παρέχει στους καταναλωτές είναι πολύ ενδιαφέροντα και άκρως ανταγωνιστικά.

VOLTON

Η Volton είναι Ελληνική εταιρεία η οποία εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της προμήθειας ρεύματος στην Ελληνική αγορά. Υποστηρίζεται από ισχυρά ναυτιλιακά κεφάλαια που της επιτρέπουν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, φιλοδοξεί να γίνει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου. Παρέχει ευελιξία στις παροχές της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Διαθέτει οικονομικά πακέτα στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου.

VOLTERRA

Η Volterra δημιουργήθηκε το 2010 και ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας των ομίλων SORGENIA SpA και της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει ρεύμα σε όλες τις κατηγορίες πελατών που ενδιαφέρονται για φθηνό ρεύμα είτε Χαμηλής είτε Μέσης Τάσης. Το 2018 και με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η εταιρεία εντάσσεται στο χώρο της προμήθειας του φυσικού αερίου. Ένας ακόμη αξιόπιστος πάροχος ρεύματος που προσφέρει συνδυαστικά πακέτα προσφορών σε ανταγωνιστικές τιμές. Οι παροχές της εταιρείας είναι ευμετάβλητες και προσαρμόσιμες, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.

WATT+VOLT

Η WATT+VOLT βρίσκεται στο χώρο Εμπορίας και Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το 2011 ενώ το 2015 απέκτησε άδεια προμήθειας φυσικού αερίου Προσφέρει καινοτόμες λύσεις με τεχνολογία Ιnternet Of Things (IoT). Η αφοσίωση, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα είναι χαρακτηριστικά της εταιρείας. Το γεγονός ότι οι πάροχοι ρεύματος στην Ελλάδα είναι αρκετοί – και ο ανταγωνισμός μεγάλος – ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η εταιρεία προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες εμπορικές υπηρεσίες σε οικονομικό κόστος. Επιπλέον άκρως ανταγωνιστικές είναι οι χαμηλές τιμές ρεύματος και τα πακέτα προσφορών.

We Energy

Η We Energy, είναι μέλος του Ελληνικού Ομίλου EEG (EUNICE ENERGY GROUP). Δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικής πώλησης ρεύματος από το 2018 προμηθεύοντας τους καταναλωτές ρεύμα, που προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η εταιρεία έχει την δυνατότητα παροχής επίσημων κρατικών πιστοποιήσεων για την ενέργεια που προμηθεύει τους καταναλωτές, ότι προέρχεται από ΑΠΕ. Στις δραστηριότητες της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η παροχή ‘’πράσινων’’ πιστοποιητικών και εγγυήσεων προέλευσης, όπως επίσης και η προμήθεια ρεύματος με ‘’πράσινα’’ τιμολόγια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για τους επαγγελματίες που θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, η We Energy αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί πάροχοι ρεύματος. Σχεδόν όλες οι εταιρείες που προαναφέραμε ασχολούνται και με την προμήθεια φυσικού αερίου προσφέροντας, σε χαμηλές τιμές, συνδυαστικά πακέτα στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται και για τα δύο προϊόντα.

Πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας
Το PIR σου βρίσκει τον πάροχο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Τα μερίδια στην αγορά παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εναλλακτικοί πάροχοι την τελευταία τριετία έχουν υπερδιπλασιάσει τα μερίδιά τους στην αγορά παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αφορούν τον Μάρτιο του 2021, η ΔΕΗ εξακολουθεί να κρατάει την ‘’μερίδα του λέοντος’’ με ποσοστό 65,8% ενώ οι υπόλοιποι πάροχοι ρεύματος κατέχουν το 34,2%. Περίπου την ίδια εποχή πριν τρία χρόνια(2018) το ποσοστό της ΔΕΗ έφθανε το 84,9% ενώ των υπόλοιπων προμηθευτών ενέργειας το 15,10%. Αν γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω θα δούμε ότι το 2014 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 97,45% για την ΔΕΗ και μόλις 2,55% για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν εκείνη την περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός πάροχος (ΔΕΗ) εξακολουθεί να υπερτερεί ‘’κατά κράτος’’ στην κατηγορία των καταναλωτών Χαμηλής Τάσης, αλλά δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο για τους καταναλωτές Μέσης Τάσης. Μάλιστα, οι ανεξάρτητοι πάροχοι ηλεκτρισμού στο σύνολό τους, έχουν υψηλότερο μερίδιο συμμετοχής σε σχέση µε τη ΔΕΗ.

Η εντυπωσιακή αύξηση κινητικότητας των τελευταίων ετών δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν φοβούνται πλέον να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, το 2019 περίπου 600.000 καταναλωτές άλλαξαν προμηθευτή ρεύματος.

Αυτή η σημαντική αύξηση κινητικότητας έχει φέρει και μια μεγάλη άνοδο στις τηλεφωνικές οχλήσεις των καταναλωτών προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συντριπτικό ποσοστό των τηλεφωνημάτων (πάνω από το 90%) αφορούν θέματα της ‘’συμβατικής περιόδου’’ με κύριο αποδέκτη την ΔΕΗ. Αυτό βέβαια είναι και φυσιολογικό αφού ο βασικός πάροχος ρεύματος έχει στο χαρτοφυλάκιό του τους περισσότερους καταναλωτές. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ερωτήσεων έχει να κάνει με θέματα ‘’προ συμβατικής περιόδου’’, ενώ ακόμα πιο μικρό είναι το ποσοστό των τηλεφωνημάτων που έχει να κάνει με θέματα δικτύου. Περιληπτικά θα πούμε ότι οι περισσότερες αναφορές έχουν να κάνουν με αμφισβητήσεις ή διευκρινίσεις για τις χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Αυτό μας δείχνει ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να υπογράψουμε κάτι πριν το εμπεδώσουμε πλήρως. Οικονομικά προγράμματα με φθηνό ρεύμα θα εξακολουθούν να υπάρχουν και όσο κρατάει ο ανταγωνισμός των παρόχων ρεύματος θα βελτιώνονται προς όφελος του καταναλωτή.

Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώνονται τα μερίδια των παρόχων στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας:

 • ΔΕΗ με 65,85%
 • Protergia με 7,97%
 • Ήρων με 6.34%
 • Elpedison με 4.85%
 • NRG με 4.00%
 • Watt and Volt με 2,58%
 • Volterra με 1.93%
 • Φυσικό Αέριο Αττικής με 1.81%
 • Volton με 1.41%
 • Ζενίθ με 1,41%
 • ΕΛΤΑ με 0,63%
 • ΚΕΝ 0,56%
 • ΕΛΙΝΟΙΛ με 0,15%
 • We Energy με 0,06%
 • Solar Energy με 0,03%

Η ενημέρωση για τα ποσοστά μεριδίων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας έγινε στις 09-04-2021

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ για το Γ΄ Τρίμηνο του 2020 και τον αριθμό των ’’ρολογιών’’ που διαθέτει ο κάθε πάροχος. Η ΔΕΗ εξυπηρετεί 5,39 εκατ. μετρητές με το μερίδιό της να προσεγγίζει το 80% του συνόλου ενώ οι εναλλακτικοί προμηθευτές εξυπηρετούν 1,38 εκατ. μετρητές. Από τους ιδιώτες προμηθευτές ενέργειας στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τον αριθμό των ‘’μετρητών’’ βρίσκεται η Protergia με 228 χιλιάδες, στην δεύτερη η Elpedison με 220 χιλιάδες στην τρίτη ο Ήρωνας με 178 χιλιάδες και στην τέταρτη η Watt & Volt με 160 χιλιάδες. Καθώς η αγορά είναι ρευστή, ο κατάλογος παρόχων ρεύματος στα ποσοστά καταναλωτών διαρκώς αλλάζει.

Τελικά συμπεράσματα για τους παρόχους ρεύματος

Σε μία αγορά όπως η ενεργειακή, όπου υπάρχει πλήθος επιλογών, θα πρέπει να στηρίξουμε την επιλογή μας στα δικά μας κριτήρια και τις δικές μας ανάγκες. Για το λόγο αυτό πριν προβείτε στην αλλαγή παρόχου ρεύματος μελετήστε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τις προσφορές της κάθε εταιρείας όπως επίσης και τα ψιλά γράμματα που μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στο συμφωνητικό προς υπογραφή ενός νέου συμβολαίου. Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε σύγκριση των παρόχων ρεύματος με συμβουλευτική διάθεση για να μπορέσετε να αποφασίσετε ορθά!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!