Ρεύμα και φυσικό αέριο

Πάροχοι για Ρεύμα και Φυσικό Αέριο μαζί
Τα οφέλη όταν επιλέγεις πάροχο για ρεύμα και φυσικό αέριο μαζί

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε τους λογαριασμούς σας σε ρεύμα και φυσικό αέριο είναι να κλείσετε συμφωνία με τον ίδιο πάροχο.

Εκτός από την ΔΕΗ, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας που τα προγράμματά τους συνεχώς ανανεώνονται. Μία καλή συμφωνία θα σας εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως.

Οι πιο γνωστές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα οικονομικής παροχής σε ρεύμα και φυσικό αέριο είναι η ΔΕΗ, η ZeniΘ, η Elpedison, η Protergia, το Φυσικό Αέριο, η Volton, o Ήρων, η NRG, η Watt & Volt, η Volterra, η Volton, η ΚΕΝ, η Green, η ΕΛΙΝΟΙΛ, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Καθώς τα τιμολόγια για φυσικό αέριο και ρεύμα φαίνονται με την πρώτη ματιά κατανοητά, αρκετές φορές κρύβουν παγίδες που χρειάζονται μία σχετική εμπειρία για να τις αποφύγεις. Στις περιπτώσεις αυτές, η γνώση των ειδικών συμβούλων ενέργειας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Οι σύμβουλοι θα μπορέσουν να αποφασίσουν για εσάς ποια εταιρεία συμφέρει για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα μαζί. Μια σωστή απόφαση με γνώμωνα τόσο τα οικονομικά σας όσο και τις ενεργειακές σας ανάγκες είναι καθοριστική.

Ρεύμα

Οι αρμόδιοι φορείς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

 • Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
 • Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
 • Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
 • Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).
 • Συνήγορος του Καταναλωτή.

Οι πάροχοι είναι υπεύθυνοι μόνο για το λογιστικό κομμάτι που αφορά τις εκπτώσεις στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του τιμολογίου (τιμή κιλοβατώρας) και τις διάφορες εμπορικές υπηρεσίες που παρέχουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Οι υπόλοιπες χρεώσεις προς τρίτους είναι ίδιες σε όλες τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες (διαχείριση και διακίνηση ρεύματος, διασφάλιση του καταναλωτή κλπ.),   αφορούν τους φορείς που αναφέραμε παραπάνω και δεν έχουν να κάνουν με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχετε επιλέξει.

Εκτός από τις προσφορές ρεύματος  των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και να έχουμε φθηνό τιμολόγιο θα πρέπει:

 • Να απενεργοποιούμε τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.
 • Να εξετάσουμε αν είμαστε δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
 • Να βάλουμε νυχτερινό ρεύμα.

Όσα περισσότερα γνωρίζετε για τις ανάγκες σας σε ρεύμα και αέριο, τόσο ευκολότερα θα βρείτε τον σωστό πάροχο.

Φυσικό αέριο

Το Φυσικό Αέριο είναι ένα φυσικό στοιχείο άχρωμο και άοσμο. Η χαρακτηριστική του οσμή δίνεται τεχνητά ώστε να γίνεται αντιληπτό σε τυχόν διαρροές και χρησιμοποιείται χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Αποτελεί μία από τις πιο καθαρές πηγές πρωτογενούς ενέργειας και κάνει σχεδόν τέλεια καύση, προσδίδοντας έτσι ασφάλεια και ευκολία στη  χρήση του. Σήμερα στην Ελλάδα δραστηροποιούνται αρκετοί πάροχοι φυσικού αερίου που προμηθεύουν και τιμολογούν ιδιώτες ή επαγγελματίες καταναλωτές.

Το φυσικό αέριο, είναι πιο φθηνό σε σχέση με άλλες πηγές ενέργειας ενώ έχει χαμηλό κόστος συντήρησης. Παρέχει ενιαία και ποιοτική θέρμανση σε όλους τους χώρους χρήσης και παράλληλα εξασφαλίζει ζεστό νερό στην επιθυμητή ποσότητα και θερμοκρασία όποτε το χρειαστούμε. Η χρήση του είναι άμεση, εύκολη και εξατομικευμένη.

Σε μία οικία μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση, στην κουζίνα για το μαγείρεμα (είναι πιο φθηνό από το ηλεκτρικό ρεύμα), για παροχή ζεστού νερού χρήσης και για κλιματισμό.

Στον επαγγελματικό χώρο το χρησιμοποιούμε για θέρμανση, τεχνολογικό εξοπλισμό, συμπαραγωγή, και κλιματισμό.

Η οικονομία που εξασφαλίζουμε και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική.

Με τον μετρητή του φυσικού αερίου μπορείτε να ελέγχεται την ποσότητα που έχετε καταναλώσει ανά πάσα στιγμή.

Η χρήση του φυσικού αερίου έχει τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας. Ενώ σε περίπτωση διαρροής, εντοπίζεται εύκολα, εξαιτίας της χαρακτηριστικής οσμής που του έχει προστεθεί.

Πλεονεκτήματα φυσικού αερίου

Εκτός από το φθηνό κόστος κατανάλωσης, ένα από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου έγκειται στο γεγονός ότι είναι  συνεχώς διαθέσιμο λόγω συνεχούς παροχής. Δεν χρειάζεται να παραγγέλνετε, να αποθηκεύετε και να προπληρώνετε. Η παροχή καυσίμου γίνεται  με συγκεκριμένες προδιαγραφές, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα νοθείας.

Οι καυστήρες φυσικού αερίου είναι νέας γενιάς και έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση. Επίσης, έχει γρήγορη απόκριση από την στιγμή που θα ανάψετε τη θέρμανση. Σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατά καύσιμα, είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αφού δεν αφήνει υπολείμματα και δεν παράγει ενώσεις θείου, που αποτελούν σημαντική αιτία ρύπανσης.

Μειονεκτήματα φυσικού αερίου

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, προς το παρόν, δεν περνάει από όλες τις περιοχές και όλα τα σπίτια. Η τελική σύνδεση με το δίκτυο μπορεί να είναι χρονοβόρα και να εμπεριέχει κόστη μελετών και τελών σύνδεσης. Έχει μηνιαία χρέωση παγίου, όπως το ρεύμα και το νερό. Το κόστος εγκατάστασης είναι υψηλό και η τιμή του καυσίμου μεταβάλλεται συχνά αφού δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Το κόστος της αρχικής εγκατάστασης είναι αποσβέσιμο στην πορεία από την οικονομία τόσο στη θέρμανση, όσο στην παραγωγή ζεστού νερού και στο μαγείρεμα.

Οι πάροχοι του φυσικού αερίου, όπως και στο ρεύμα, δεν φέρουν το ρόλο του ελεγκτή.

Οι αρμόδιοι φορείς για το φυσικό αέριο είναι:

 • Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
 • Δίκτυο Διανομής.
 • Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.
 • Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
 • Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
 • Συνήγορος του Καταναλωτή.

Για να γίνει σύνδεση με προμηθευτή φυσικού αερίου θα πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη  και εγκατάσταση.

Στο τιμολόγιο εκτός από τις χρεώσεις προμήθειας συμπεριλαμβάνονται, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής) και διάφορες χρεώσεις (φόροι, τέλη, ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΡΑΕ κ.ά.).

Οι ρυθμιζόμενες και οι διάφορες χρεώσεις, καθορίζονται με αποφάσεις της Πολιτείας και χρεώνονται το ίδιο, από όλους τους προμηθευτές ρεύματος και φυσικού αερίου.

Όπως στο φυσικό αέριο όπου πρέπει να υπάρχει δίκτυο διανομής έτσι και η δυνατότητα επιλογής εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας υφίσταται μόνο στις περιοχές που είναι διασυνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Κριτήρια επιλογής εταιρείας ρεύματος και φυσικού αερίου

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή της εταιρείας που προμηθεύει ρεύμα και φυσικό αέριο είναι το χαμηλό κόστος  και κατ’ επέκταση τα φθηνά τιμολόγια.

** Ο καταναλωτής για να στηρίξει την επιλογή του θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Το φθηνό τιμολόγιο δεν έχει να κάνει μόνο με την χαμηλή τιμή της μονάδας του ρεύματος ή του φυσικού αερίου. Υπάρχουν πολλές συνιστώσες που μπορεί να το αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό: (πάγιο, συνδρομή, ρήτρα συμβολαίου, όριο κατανάλωσης κ.ά.).  Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε αν υπάρχει ελάχιστος χρόνος παραμονής στον πάροχο, το κόστος μεταφοράς σε εταιρεία που παρέχει φυσικό αέριο με ηλεκτρικό ρεύμα και αν υπάρχει έκπτωση συνέπειας.

Παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου
Κριτήρια και σύγκριση εταιρειών ρεύματος και φυσικού αερίου

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Σύγκριση παρόχων ρεύματος και φυσικού αερίου μαζί

Σχεδόν οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε να βρούμε εταιρεία που θα παρέχει φθηνό ρεύμα και αέριο μαζί. Για να δούμε τί ακριβώς μας συμφέρει θα πρέπει να κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις. Στη συνέχεια για να συγκρίνουμε ορθά δυο προμηθευτές, θα πρέπει να ζητήσουμε οικονομικές προσφορές οι οποίες θα πρέπει να αναφέρονται στην ίδια χρονική διάρκεια (ενός έτους). Δηλαδή να μην μας στείλει η μια εταιρεία προσφορά τετράμηνου ενώ η άλλη τριμήνου ή διμήνου και ούτω καθ’ εξής.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη οικονομία στα τιμολόγιά σας  αν επιλέξετε έναν προμηθευτή για παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου μαζί, παρά να πάτε σε δύο διαφορετικούς. Άρα το ζητούμενο πολλές φορές είναι: σε ποιον πάροχο να πάω για φθηνό ρεύμα και φθηνό αέριο ταυτόχρονα;

Η χρήση σε ρεύμα και φυσικό αέριο διαφέρει από σπίτι σε σπίτι και για αυτό ή επιλογή του καταναλωτή θα πρέπει να στηριχτεί αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες και στα δικά του κριτήρια. Στη σελίδα σύγκριση εταιρειών ρεύματος και φυσικού αερίου θα βρείτε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζετε για κάνετε τις σωστές συγκρίσεις.

Για να έχουμε όφελος θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι, σωστά πληροφορημένοι και διεκδικητικοί. Μόνο έτσι ο συνδυασμός ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου θα αποδώσει τα βέλτιστα.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!