Σύγκρινε Πάροχο

Σύγκριση παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος
Σύγκριση τιμών στους διάφορους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος
Κάλυψε τις ανάγκες σου ξέγνοιαστα, χωρίς το άγχος της κατανάλωσης και των λογαριασμών τριμήνου!

Μάθε από τους ειδικούς του ρεύματος ποιος πάροχος ρεύματος τελικά σε συμφέρει...

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο κατόπιν Σύγκρισης!

Σύγκριση εταιρειών ρεύματος

Με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργεια μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε σύγκριση εταιρειών ρεύματος, ώστε να εξασφαλίσουμε την πλέον οικονομική και συμφέρουσα προσφορά που αρμόζει στις ανάγκες μας.

Η δυνατότητα αυτή έχει να κάνει μόνο με το λογιστικό κομμάτι (τιμή κιλοβατώρας ή άλλες εμπορικές προσφορές) και όχι με την επιλογή δικτύου διανομής.

Για όλους τους παρόχους ρεύματος (ΔΕΗ, Elpedison, Watt & Volt, ZeniΘ, ΒΙΕΝΕΡ, Protergia, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Φυσικό Αέριο, Ήρων, NRG, Volterra, Volton, ΚΕΝ, Solar Energy, ΕΛΤΑ Ενέργεια, ΕΛΙΝΟΙΛ, ΟΤΕ Estate,  We Energy, κλπ.) αρμόδιος στο δίκτυο διανομής είναι ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Αρμόδιοι φορείς ηλεκτρικής ενέργειας

Εκτός από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

 • Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
 • Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
 • Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Η “ποιότητα” του ρεύματος, όπως και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι προαναφερθέντες αρμόδιοι φορείς είναι ακριβώς οι ίδιες σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και κατ’ επέκταση στους καταναλωτές.

Οι προτάσεις και προσφορές από τις εταιρείες για χαμηλή τιμή κιλοβατώρας, φθηνό τιμολόγιο, εκπτώσεις και έξτρα παροχές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Επειδή τα πακέτα προσφορών είναι πολλά και είναι πιθανό να μας ξεφύγουν κάποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν υπογράψουμε κάποια σύμβαση.

Η σύγκριση προμηθευτών ρεύματος πρέπει να γίνεται κατά βάση των δικών μας αναγκών και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κάνουμε την πιο οικονομική και συμφέρουσα επιλογή.

Ενεργειακό προφίλ καταναλωτή

Καταρχάς πριν ζητήσουμε οποιαδήποτε προσφορά για φθηνό ρεύμα και οικονομικό τιμολόγιο, θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμα τα δικά μας στοιχεία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός περιέχει πληροφορίες για την ισχύ παροχής ρεύματος (μονοφασική ή τριφασική), την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε, το ποσό που μας στοιχίζει και σε ποια τιμολογιακή κατηγορία ανήκουμε (οικιακή, εμπορική, κλπ.). Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το ¨ενεργειακό μας προφίλ¨.

Βάσει των εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που καλύπτουν την περίοδο ενός έτους, μπορούμε να υπολογίσουμε:

 • Πόση ηλεκτρική ενέργεια, σε κιλοβατώρες, καταναλώνουμε ετησίως.
 • Πόσα χρήματα ξοδεύουμε για αυτήν την κατανάλωση (εξαιρώντας χρεώσεις προς τρίτους όπως ΕΡΤ, Δημοτικά Τέλη, κλπ.).

Για να γίνει ορθά η σύγκριση παρόχων ρεύματος και να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά δεν πρέπει να αρκεστούμε στις αναφορές σε γενικά ποσοστά εκπτώσεων ή τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν οι εταιρείες ανά μονάδα κιλοβατώρας. Ο καλύτερος τρόπος σύγκρισης είναι ο υπολογισμός της νέας οικονομικής προσφοράς βάσει της δικής μας ενεργειακής κατανάλωσης ανά έτος, δηλαδή του ετήσιου ενεργειακού μας προφίλ.

Η ΔΕΗ (που αυτή την στιγμή έχει τους περισσότερους πελάτες) μετρά την πραγματική κατανάλωση κάθε 4μηνο και εκδίδει τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για τους οικιακούς και μικρούς εμπορικούς πελάτες της. Έτσι με τα 3 εκκαθαριστικά ο καταναλωτής έχει το ετήσιο ενεργειακό του προφίλ.

Αν τα προγράμματα του ενναλακτικού προμηθευτή προσφέρονται στη χρονική διάρκεια μικρότερης του τετράμηνου, θα πρέπει να ζητήσουμε διευκρινήσεις για τη μέθοδο υπολογισμού της κατανάλωσης ρεύματος που εφαρμόζει η εταιρεία.

Αφού έρθουμε σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του συμβατικού (ΔΕΗ) ή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος (Volterra, Volton, OTE Estate, Ήρων, NRG, We Energy, ΕΛΙΝΟΙΛ, Elpedison, Watt & Volt, Solar Energy, ZeniΘ, Protergia, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Viener, Φυσικό Αέριο, ΚΕΝ, ΕΛΤΑ Ενέργεια κλπ.) ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθούμε τα εξής βήματα:

  • Δίνουμε τα στοιχεία του ετήσιου ενεργειακού μας προφίλ.
  • Ζητάμε να μας δώσει εγγράφως μία οικονομική προσφορά με τις ισχύουσες τιμές της εταιρείας με βάση το ετήσιο ενεργειακό μας προφίλ.
  • Επιπλέον ζητάμε να μας εκτιμήσει αντίστοιχα το κόστος για ένα έτος με τις ισχύουσες τιμές του τωρινού μας προμηθευτή.
Επιλογή πάροχου ρεύματος κατόπιν σύγκρισης τιμών
Επίλεξε εσύ τον πάροχο ρεύματος που σε συμφέρει κατόπιν σύγκρισης τιμών

Σύγκριση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Η σύγκριση τιμολογίων ρεύματος δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση και αυτό γιατί δεν αρκεί μόνο η σύγκριση τιμών της κιλοβατώρας. Το χαμηλό κόστος στην τιμή ρεύματος συχνά συνοδεύεται από κάποιες δεσμεύσεις (Ρήτρα ΟΤΣ, έκπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης, χρονική διάρκεια συμβολαίου, εγγύηση, πάγιο ή συνδρομή κλπ.). Στα υπόψιν του ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει και διάφορες εμπορικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι πάροχοι και δεν φαίνονται στα τιμολόγια (εκπτωτικά κουπόνια, δωροεπιταγές κ.α). Βλέπουμε λοιπόν ότι η σύγκριση χρεώσεων στο ανταγωνιστικό σκέλος δεν είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στην καλύτερη επιλογή.

ΠΡΟΣΟΧΗ *** Η σύγκριση παρόχων ρεύματος είναι δυνατή όταν υπολογίζονται στην ίδια βάση. Θα πρέπει δηλαδή να εμπεριέχουν ΦΠΑ ή όχι, ειδικό φόρο κατανάλωσης ή όχι, ειδικό τέλος τελωνειακών υπηρεσιών ή όχι!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός από τις οικονομικές τιμές της kWh, θα πρέπει να μας δώσει γραπτώς και τους Γενικούς Όρους Προμήθειας της εταιρείας ρεύματος.

Πριν την υπογραφή σύμβασης

Για την σύγκριση προμηθευτών ρεύματος και τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν απαιτείται να αφιερώσετε λίγο χρόνο:

 • Ελέγξτε όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες.
 • Πάρτε προσφορές από όσους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος μπορείτε.
 • Πάρτε μία δεύτερη γνώμη από κάποιον γνωστό σας.
 • Σκεφτείτε κατά πόσο είναι συμφέρουσες οι προσφορές με κριτήριο τη δική σας κατανάλωση σε ρεύμα.
 • Ζητήστε διευκρινήσεις σε όσα θέματα δεν καταλαβαίνετε.
 • Ρωτήστε να μάθετε τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής του λογαριασμού.

Εκτός από τις οικονομικές τιμές, τις εκπτώσεις και τις προσφορές θα πρέπει να αξιολογήσουμε και κάποια άλλα στοιχεία του προμηθευτή όπως:

 • Τις προσφερόμενες υπηρεσίες (υπηρεσία εξυπηρέτησης, συχνότητα αποστολής λογαριασμών, τρόπους πληρωμής).
 • Την ελάχιστη διάρκεια του οικονομικού συμβολαίου.
 • Το κόστος (εάν υπάρχει) σε περίπτωση που θέλουμε να διακόψουμε τη σύμβαση πριν τη λήξη της.
 • Τους όρους και το ύψος καταβολής της ¨ εγγύησης πληρωμών¨.
 • Ενεργοποίηση υπηρεσίας μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τηλεφωνική συγκατάθεση για αλλαγή παρόχου ισοδυναμεί με υπογραφή του συμβολαίου.

Σε αυτήν την περίπτωση ο εκπρόσωπος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να μας εξασφαλίσει ότι έχουμε ενημερωθεί για τους όρους της σύμβασης.

Η σύμβαση πρέπει να μας αποσταλεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και να συνοδεύεται από τη Δήλωση Υπαναχώρησης. Νομικά έχουμε το δικαίωμα υπαναχώρησης (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) από τη σύμβαση, εντός 14 ημερών από τη σύναψή της.

Στο τέλος της διαδικασίας κρατάμε πάντα αντίγραφο και τηρούμε αρχείο με όλα τα σχετικά έγγραφα.

Σύγκριση παρόχων ρεύματος – Συμπεράσματα

Όπως είδαμε για να προχωρήσει κάποιος σε σύγκριση των προμηθευτών ρεύματος πρέπει να έχει υπόψη του μια σειρά από παραμέτρους. Στη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται πάνω από 20 πάροχοι και συνολικά προσφέρουν περίπου 50 διαφορετικά οικιακά τιμολόγια και λίγο λιγότερα επαγγελματικά. Είναι λοιπόν σαφές πως η ολοκλήρωση μιας τέτοιας σύγκρισης μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Για να σας διευκολύνουμε στη σελίδα μας έχουμε κατασκευάσει ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιεί για εσάς τη σύγκριση των τιμών στο ρεύμα και σας προτείνει το τιμολόγιο που είναι το πιο φθηνό με βάση τις δικές σας ανάγκες. Το εργαλείο μας αντλεί τα απαραίτητα στοιχεία κατευθείαν από τα προγράμματα που έχουν αναρτημένα στις σελίδες τους οι προμηθευτές και εμπεριέχουν όλες τις εκπτώσεις και τα προνόμια που διαφημίζονται. Η αξιοπιστία του εργαλείου και των αποτελεσμάτων είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί έναν πολύτιμο βοηθό για να ξεδιαλύνετε το ομιχλώδες τοπίο των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνήθως συγκρίνοντας τους προμηθευτές περιοριζόμαστε ουσιαστικά στη σύγκριση των τιμών ρεύματος όμως δεν είναι μόνο αυτό που κάνει έναν πάροχο να ξεχωρίζει. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και άλλα στοιχεία όπως τη διάρκεια του συμβολαίου και τυχόν ρήτρα σε περίπτωση που αποχωρήσουμε νωρίτερα, υπηρεσίες όπως η εξυπηρέτηση, η συχνότητα έκδοσης λογαριασμών, τους τρόπους πληρωμής κ.α. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε το χρόνο που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία από όταν υπογράψουμε το συμβόλαιο και τους όρους καθώς και το ύψος της εγγύησης.

Συγκρίνω ρεύμα

Το βασικό κριτήριο για την σύγκριση εταιρειών ρεύματος είναι η χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας και κατά συνέπεια τα φθηνά τιμολόγια. Υπάρχουν όμως, όπως είδαμε, και κάποιες άλλες συνιστώσες τις οποίες δεν πρέπει να προσπεράσουμε.

Έτσι πριν μπω στη διαδικασία να συγκρίνω ρεύμα μεταξύ των εταιρειών λαμβάνω σοβαρά υπόψη:

 • Τα πακέτα προσφορών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλά και άκρως ενδιαφέροντα. Οι ανταγωνιστικές τιμές και οι προσφορές τους εξίσου δελεαστικές.
 • Δεν βιαζόμαστε να υπογράψουμε νέο συμβόλαιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Εξετάζουμε προσεκτικά τις προτάσεις βάση των δικών μας αναγκών (και αυτών που ίσως προκύψουν στο άμεσο μέλλον) και διεκδικούμε.

Κατόπιν της σύγκρισης παρόχων ρεύματος και ανάλογα τον πάροχο που σε συμφέρει, οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές...

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!