Οικιακό τιμολόγιο ρεύματος

Κοιτώντας τα διάφορα τιμολόγια που έχουν οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα έχουμε σίγουρα παρατηρήσει πως υπάρχει μια κατηγοριοποίηση των τιμολογίων ρεύματος. Έτσι υπάρχουν επαγγελματικά και οικιακά τιμολόγια, το καθένα από τα οποία απευθύνονται σε πελάτες με διαφορετικές ανάγκες.

Το οικιακό τιμολόγιο είναι για όσους θέλουν να προμηθευτούν ρεύμα για το σπίτι τους και καλύπτει τις ανάγκες που έχει ένα διαμέρισμα ή μια κατοικία. Τα οικιακά τιμολόγια που προσφέρουν σήμερα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους για φθηνό ρεύμα με ανταγωνιστική χρέωση και διαφάνεια στην τιμολόγηση.

Οι ειδικοί του Πανελλήνιου Ηλεκτρικού Ρεύματος θα σε βοηθήσουν να βρεις το πλέον οικονομικό οικιακό τιμολόγιο!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο για Οικιακό Τιμολόγιο!

Προγράμματα στο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος

Η μεγάλη ανταγωνιστικότητα που υπάρχει σήμερα μεταξύ των διαφόρων εταιρειών που προσφέρουν οικονομικό ηλεκτρικό ρεύμα έχει οδηγήσει στη δημιουργία διαφόρων προγραμμάτων για το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος. Έτσι πριν προβούμε στην αίτηση για οικιακό τιμολόγιο θα βρούμε ξεχωριστά προγράμματα για όσους καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα κάποιες συγκεκριμένες ώρες της μέρας και άλλα για αυτούς που καταναλώνουν το ρεύμα ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης υπάρχουν προγράμματα τα οποία συνδυάζουν και άλλες παροχές όπως φυσικό αέριο, ασφάλιση και πολλά άλλα.

Επιπλέον όλες οι εταιρείες προσφέρουν νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο το οποίο ενδείκνυνται για ενεργοβόρες και δαπανηρές χρήσεις όπως φόρτιση θερμοσυσσωρευτών, θερμοσίφωνα, πλυντήρια ρούχων ή πιάτων κ.α. Για να δείτε οικονομία στο λογαριασμό ρεύματος με το νυχτερινό ρεύμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα ρεύματος τις ώρες που αυτό ισχύει, ενώ αν προσθέσουμε και τη λειτουργία των συσκευών που μένουν πάντοτε “στη πρίζα” όπως ψυγεία ή καταψύκτες τότε το πρόγραμμα αυτό σίγουρα συμφέρει. Στον αντίποδα του νυχτερινού τιμολογίου είναι το οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση στο οποίο εφαρμόζεται ενιαία τιμή χρέωσης για την κατανάλωση του ρεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ακόμα σε κάθε εταιρεία υπάρχει η δυνατότητα του ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) όπως αυτό ορίζεται από τη νομοθεσία. Στο ΚΟΤ έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν ευπαθείς ομάδες όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία. Η ένταξη γίνεται απλά με τη συμπλήρωση μιας αίτησης και την επισύναψη των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αφού γίνει η υποβολή και αν η αίτηση εγκριθεί τότε ο δικαιούχος θα πάρει την ανάλογη έκπτωση στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος μια ακόμα έκπτωση την οποία εφαρμόζουν οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ρεύματος είναι η λεγόμενη έκπτωση συνέπειας. Δηλαδή οι πελάτες που πληρώνουν το λογαριασμό τους εμπρόθεσμα, πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, απολαμβάνουν μια έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος.

Οικιακό τιμολόγιο – Τιμές

Αυτό που απασχολεί σήμερα όλους είναι η εξοικονόμηση χρημάτων οπότε μοιραία καταλήγουμε στην ερώτηση πιο είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό ρεύμα και πια εταιρεία προσφέρει το φθηνότερο οικιακό τιμολόγιο. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ερώτηση δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε μιας και πρέπει να λάβουμε υπόψιν μια σειρά από παράγοντες που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Αν επιθυμείς φθηνό οικιακό τιμολόγιο...

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο για Οικιακό Τιμολόγιο!

Ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε το ρεύμα έχει μεγάλη σημασία για τη διαμόρφωση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Πριν λοιπόν επιλέξουμε έναν πάροχο με χαμηλές τιμές κιλοβατώρας θα πρέπει να δούμε αν ο τρόπος που τιμολογεί μας συμφέρει πραγματικά. Είναι λοιπόν καλό να γνωρίζουμε την συνολική κατανάλωση που έχουμε κατά τη διάρκεια ενός διμήνου.

Ένα άλλο στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της χαμηλής τιμής είναι το είδος της παροχής αν είναι μονοφασική ή τριφασική. Αυτό εξαρτάται από τα φορτία που θα έχουμε σαν καταναλωτές. Σε περίπτωση που θα καταναλώσουμε μεγάλα φορτία μας συμφέρει να έχουμε τριφασικό ρεύμα, ενώ αν τα φορτία που καταναλώνουμε είναι μικρά τότε το μονοφασικό ρεύμα είναι η κατάλληλη επιλογή για ηλεκτρική ενέργεια με μικρό κόστος. Εδώ να θυμίσουμε πως το πάγιο του τριφασικού ρεύματος είναι σαφώς πιο μεγάλο από αυτό του μονοφασικού.

Αναζητώντας χαμηλές τιμές για το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μια σειρά από παράγοντες ώστε να καταλήξουμε σε αυτό που πραγματικά θα κάνει διαφορά στο πορτοφόλι μας. Το τι συμφέρει πραγματικά έχει να κάνει με την κατανάλωση του ρεύματος που έχουμε καθώς και με τον τρόπο που καταναλώνουμε ρεύμα. Μελετήστε προσεκτικά τα προγράμματα που προσφέρει η κάθε εταιρεία και σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες σας.

Συμβουλευτείτε το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα για να αποκτήσετε οικονομικό οικιακό τιμολόγιο!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!