Τιμή φυσικού αερίου

Η φθηνότερη τιμή της αγοράς στο φυσικό αέριο
Εδώ θα βρεις τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές χάρη στη χαμηλή τιμή του και την μεγάλη απόδοση που έχει ως μέσο θέρμανσης αλλά και τη χρήση του για το ζέσταμα του νερού ή το μαγείρεμα. Στις μεγάλες πόλεις οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν δείξει την προτίμησή τους στο φυσικό αέριο εγκαθιστώντας το σε πολυκατοικίες, διαμερίσματα και επιχειρήσεις ώστε να γλιτώσουν χρήματα.

Η τιμή του φυσικού αερίου είναι μια από τις ερωτήσεις που η ομάδα του ΠΗΡ δέχεται πολύ συχνά αφού όλοι ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση σε αυτό με πολύ μικρό κόστος. Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου και τρόπους να επιλέξουμε την εταιρεία που θα μας το προσφέρει με μικρό κόστος.

Ο λογαριασμός του φυσικού αερίου εξαρτάται και από τις πολιτικές χρέωσης του κάθε παρόχου...

Για αυτό Σύγκρινε Παρόχους με τη βοήθεια του ΠΗΡ και βρες την καλύτερη τιμή στο φυσικό αέριο!

Θέλω τη Χαμηλότερη Τιμή στο Φυσικό Αέριο

Τιμή φυσικού αερίου θέρμανσης

Το φυσικό αέριο έχει έρθει για να αλλάξει την καθημερινότητά μας και να μας προσφέρει οικονομία και απλότητα. Είναι εξαιρετικά ευκολόχρηστο μιας και είναι άμεσα διαθέσιμο, σε χαμηλή τιμή, και δεν χρειάζεται να μπείτε σε οποιαδήποτε διαδικασία για να το παραγγείλετε. Όσο για τις τιμές του είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με του πετρελαίου, παρά την αύξηση που έχει παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό. Επιπλέον έχει τρομερή απόδοση τόσο στη θέρμανση του χώρου όσο και του θερμοσίφωνα προσφέροντας ζεστό νερό στη στιγμή οικονομικά.

Κάθε εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου έχει το δικό της τιμολόγιο και τη δική της πολιτική τιμολόγησης του φυσικού αερίου ανά λίτρο. Αυτό που αναζητάμε όλοι είναι η καλύτερη τιμή φυσικού αερίου η οποία θα μας προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων και φθηνή θέρμανση στο χώρο μας τους κρύους μήνες του χειμώνα. Κάθε πάροχος φυσικού αερίου έχει τα δικά του ξεχωριστά προγράμματα τα οποία θα πρέπει να κοιτάξουμε αναλυτικά πριν καταλήξουμε ποια από όλες έχει τον φθηνότερο τιμοκατάλογο για χαμηλό κόστος φυσικού αερίου θέρμανσης. Αυτό συμβαίνει γιατί εκτός από την τιμή φυσικού αερίου ανά κυβικό υπάρχουν και άλλες χρεώσεις όπως τα πάγια ενώ παράλληλα οι περισσότερες εταιρείες έχουν μια σειρά από εκπτώσεις και προσφορές για τους πελάτες τους.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο να βασιστούμε στην τιμή του φυσικού αερίου για να επιλέξουμε την πιο φθηνή εταιρεία φυσικού αερίου. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μια σειρά από παράγοντες οι οποίοι συμβάλουν στη διαμόρφωση του τελικού ποσού που θα πληρώσουμε στο λογαριασμό φυσικού αερίου. Επιπλέον στη διαμόρφωση της τελικής τιμής προστίθενται και διάφοροι φόροι, τους οποίος καλούμαστε να πληρώσουμε όποια εταιρεία και αν επιλέξουμε, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό κόστος του φυσικού αερίου ανά ώρα.

Χαμηλό κόστος φυσικού αερίου
Η σωστή ενημέρωση από το ΠΗΡ θα σε βοηθήσει να βρεις φθηνό φυσικό αέριο θέρμανσης

Τιμή φυσικού αερίου ανά κυβικό μέτρο

Το φυσικό αέριο θεωρείται το καύσιμο του 20ου αιώνα και όχι άδικα. Οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και με μεγάλη απόδοση προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για θέρμανση αλλά και για μαγείρεμα στους καταναλωτές. Όμως πως διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου και από ποιους παράγοντες εξαρτάται το κόστος του; Που θα βρω τη φθηνότερη τιμή φυσικού αερίου;

Σημαντικό ρόλο καλείται να επιτελέσει το Βάθρο Εμπορίας φυσικού αερίου στο ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας. Σκοπός της λειτουργίας του είναι οι συμμετέχοντας στην Ελλάδα να μπορούν να προχωρούν σε εμπορικές συναλλαγές φυσικού αερίου με μικρό κόστος. Με τον τρόπο αυτό η αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα αποκτάει γερές πλέον βάσεις ενώ θέτει και τις απαραίτητες προδιαγραφές για μια υγιή αγορά φυσικού αερίου όπου θα μπορεί να αναγνωριστεί η φθηνή τιμή φυσικού αερίου μεταξύ των παρόχων.

Το κόστος χονδρικής του φυσικού αερίου διαμορφώνεται με βάση την τιμή προμήθειας φυσικού αερίου του προηγούμενου μήνα και κάθε μήνα αναθεωρούνται. Στα τιμολόγια αυτά περιλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθώς οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη μεταφορά και διανομή του φυσικού αερίου και να τις αποδίδουν στο κράτος. Συγκεκριμένα δίνονται στις εταιρείες που είναι επιφορτισμένες με τη μεταφορά και τη διανομή του φυσικού αερίου. Μέσα στις χρεώσεις του τέλους διανομής περιλαμβάνεται και η χρέωση διανομής που έχει να κάνει με το αναλογικό σκέλος του κόστους διανομής κάθε μήνα. Μέσα στο τέλος διανομής περιλαμβάνεται και η πάγια χρέωση δυναμικότητας.

Εκτός από τα παραπάνω στη διαμόρφωση της τελικής τιμής του ρεύματος σημαντικό ρόλο παίζουν και οι φόροι που επιβάλλονται από την Πολιτεία όπως το ανταποδοτικό τέλος ΡΑΕ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και το ειδικό τέλος 0,5%.

Έτσι λοιπόν είναι σαφές πως είναι δύσκολο με μια απόλυτη σύγκριση της τιμής φυσικού αερίου ανά λίτρο ή κυβικό μέτρο να καταλήξουμε ποια είναι η φθηνότερη εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου. Αυτό συμβαίνει γιατί μια εταιρεία μπορεί να έχει όντως πολύ χαμηλή τιμή φυσικού αερίου, σαν απόλυτο κόστος, όμως να έχει αρκετά υψηλό πάγιο ή πολύ μικρή έκπτωση. Επίσης πολλές εταιρείες συνδυάζουν την προμήθεια ρεύματος με αυτή του φυσικού αερίου κάνοντας ιδιαίτερα δελεαστικές προσφορές στους καταναλωτές.

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μια τρέχουσα τιμή φυσικού αερίου αφού αυτή διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση ανάλογα με την τιμή στην οποία εισάγεται στη χώρα μας. Η ομάδα του ΠΗΡ προσπαθεί με εγκυρότητα να ενημερώνει τους καταναλωτές για όλες τις αλλαγές που γίνονται στον χώρο της ενέργειας και να τους βοηθήσει να επιλέξουν όχι μόνο την εταιρεία με τη χαμηλότερη τιμή αλλά την εταιρεία με την οποία θα έχουν το πιο οικονομικό λογαριασμό φυσικού αερίου.

Οι σύμβουλοι του ΠΗΡ θα σε βοηθήσουν να βρεις την καλύτερη τιμή της αγοράς για φυσικό αέριο!

Θέλω τη Χαμηλότερη Τιμή στο Φυσικό Αέριο

Όπως είπαμε για τη διαμόρφωση του λογαριασμού επεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, πολλές φορές αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος σε σχέση με την κατανάλωση φυσικού αερίου, για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη μας δελεάζει η πολύ φτηνή τιμή του φυσικού αερίου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν μπορούμε να πούμε και ποια εταιρεία έχει το πιο φθηνό φυσικό αέριο, γιατί αυτό που βασικά μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε χαμηλό λογαριασμό φυσικού αερίου. Έτσι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας όλες τις χρεώσεις που διαμορφώνουν τον τελικό λογαριασμό και μέσα από αυτές να αποφασίσουμε ποια εταιρεία είναι αυτή που θα μας προσφέρει τον πιο οικονομικό λογαριασμό.

Μάθετε στο ΠΗΡ γιατί ανέβηκε η τιμή του φυσικού αερίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια και πώς υπολογίζεται.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!