Πάγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Παρατηρώντας έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και κοιτώντας αναλυτικά όλες τις χρεώσεις που υπάρχουν είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε πως ένα μεγάλο μέρος του το αποτελεί το Πάγιο. Όμως πόσα ξέρουμε πραγματικά για το πάγιο και τον τρόπο με τον οποίο χρεώνεται και υπολογίζουμε; Μπορούμε να έχουμε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να πληρώνουμε πάγιο; Αυτό και άλλα πολλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με το παρακάτω άρθρο μας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και ας δούμε τι ακριβώς είναι το πάγιο. Το πάγιο είναι ένα μηνιαίο ή διμηνιαίο ποσό που ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας που έχετε επιλέξει χρεώνει για την προσφορά των υπηρεσιών του. Η κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική όσο αφορά την συχνότητα του παγίου. Έτσι ανάλογα με την εταιρεία το πάγιο μπορεί να είναι μηνιαίο, διμηνιαίο, τετραμηνιαίο ή να μην υπάρχει καθόλου.

Τελικά; Υπάρχει πάροχος με φθηνό πάγιο ρεύματος;

Βρες την εταιρεία με το Φθηνότερο Πάγιο εδώ!

Η συχνότητα του παγίου καθώς και το ποσό του είναι σίγουρα ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν θα επιλέξουμε εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Μιας και το πάγιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του λογαριασμού ρεύματος θα πρέπει να κάνουμε τη σύγκριση πάντα σε ίδια βάση. Έτσι για παράδειγμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν συγκρίνουμε ένα πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο ΔΕΗ ή άλλης εταιρείας και ένα πρόγραμμα με διμηνιαίο.

Το πάγιο τέλος είναι ουσιαστικά ένα σταθερό (πάγιο) ποσό το οποίο καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής κάθε μήνα για τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο υπολογισμός για το ποσό του παγίου προκύπτει από την ημερήσια τιμή παγίου τέλους εκφρασμένη σε €/ημέρα πολλαπλασιαζόμενη με τις ημέρες της περιόδου τιμολόγησης. Έτσι λοιπόν το κόστος του παγίου εξαρτάται ανάλογα με το πρόγραμμα τιμολόγησης που έχει ο κάθε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση που έχουμε υπάρχουν σίγουρα κάποιες οικονομικές προσφορές σε πάγια που θα μειώσουν το κόστος του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι για παράδειγμα αν η κατανάλωση που κάνουμε είναι πολύ χαμηλή, κάτω του μέσου όρου όπως σε ένα ακίνητο που δεν χρησιμοποιείται συχνά, η πιο συμφέρουσα λύση είναι μια προσφορά με πολύ χαμηλό ή και καθόλου πάγιο.

Βλέπουμε λοιπόν πως το πάγιο ηλεκτρικού ρεύματος διαφέρει τόσο από εταιρεία σε εταιρεία όσο και ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει!

Βρες την εταιρεία με το Φθηνότερο Πάγιο εδώ!

Για να έχουμε τη μέγιστη οικονομία και να πληρώσουμε ελάχιστο ή και καθόλου πάγιο θα πρέπει να έχουμε γνώση της συνολικής κατανάλωσης που κάνουμε κατά τη διάρκεια του έτους και να επιλέξουμε την εταιρεία που θα έχεις τη πιο συμφέρουσα προσφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το πάγιο τέλος αποτελεί μεγάλο μέρος στο λογαριασμό του ρεύματος. Συμβουλευτείτε μας πριν επιλέξετε πάροχο!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!