Χειμερινό οικονομικό ρεύμα

Οι καταναλωτές μπορούν να πετύχουν χειμερινό οικονομικό ρεύμα από τη χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.  Η σαφώς χαμηλότερη τιμή  στο νυχτερινό ρεύμα παραμένει σταθερή ανεξαρτήτως της κατανάλωσης.

Οι εταιρείες προμήθειας οικονομικού ρεύματος δίνουν ένα κίνητρο στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν εκτός ωρών αιχμής (off-peak)  φθηνό ρεύμα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Αυτό είναι το νυχτερινό ρεύμα και ενδείκνυται για χρήσεις συσκευών που καταναλώνουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια όπως τα κλιματιστικά, το πιστολάκι μαλλιών, τα πλυντηρίων ρούχων και πιάτων, ο φούρνος, ο θερμοσίφωνα, ο καταψύκτης, το ψυγείο κλπ.

Αν επιθυμείς οικονομικό πάροχο εμπιστέψου το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Υπάρχουν δύο κατηγορίες  νυχτερινού, χαμηλού κόστους τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή του τμηματικού και αυτή του συνεχούς.

Το τμηματικό εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλους τους νέους καταναλωτές που ζητούν νυκτερινό οικονομικό τιμολόγιο, και έχει δυο περιόδους:

  • Νυχτερινό ρεύμα Χειμερινής περιόδου: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου.

Από  02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

Από 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους καταναλωτές των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

  • Νυχτερινό ρεύμα Θερινής περιόδου: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος της θερινής περιόδου είναι από τις 23:00 εώς τις 07:00 και ισχύει για όλους τους καταναλωτές.

Το συνεχές  ισχύει μόνο για τους καταναλωτές που έχουν νυχτερινό φθηνό τιμολόγιο πριν το 1988. Ισχύει επίσης για τους κατοίκους περιοχών όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι καταναλωτές που έχουν σήμερα το συνεχές ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση που θέλουν να το αλλάξουν σε τμηματικό μπορούν, αρκεί να το δηλώσουν στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Για το χειμερινό οικονομικό ρεύμα το συνεχές ωράριο είναι από τις 23:00 έως 07:00. Εξίσου και το ωράριο για το καλοκαιρινό ρεύμα χαμηλού κόστους. Και στις δύο περιπτώσεις το συνεχές ωράριο εφαρμόζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος μας συμφέρει όταν χρησιμοποιούμε, κατά την διάρκεια που ισχύει το ωράριο,  ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Σημαντικό κέρδος και φθηνές τιμές ρεύματος έχουμε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο όπως είναι το ψυγείο, ο καταψύκτης, οι ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή κλπ., γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα  χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας.

Για να διαπιστώσουμε αν έχουμε φθηνού κόστους νυχτερινό ρεύμα θα πρέπει να ελέγξουμε τον μετρητή της παροχής. Εφόσον υπάρχουν δύο κοντέρ, το ένα θα έχει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Για να είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό χειμερινό ρεύμα θα πρέπει ο δείκτης (Μ) να προχωρά. Υπάρχει και δεύτερος τρόπος που μπορούμε να ελέγξουμε αν έχουμε νυχτερινό, χειμερινό οικονομικό ρεύμα και έχει να κάνει με τον λογαριασμό του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Αν προμηθευόμαστε ρεύμα από την ΔΕΗ ο λογαριασμός θα πρέπει να φέρει τον τίτλο “Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο”. Στους εναλλακτικούς προμηθευτές όμως, θα πρέπει να υπάρχει το γράμμα “Ν” δίπλα από τα προγράμματα που προσφέρουν φθηνό νυχτερινό ρεύμα!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Επίσης στο πίσω μέρος του εκκαθαριστικού λογαριασμού εμφανίζεται αναλυτικά η “πάγια χρέωση νύχτας” και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατώρων που έχουν καταναλωθεί στην διάρκεια του νυχτερινού ωραρίου.

Όπως αναφέραμε εκτός από την ΔΕΗ, υπάρχουν και ενναλακτικοί πάροχοι ρεύματος όπως: το Φυσικό Αέριο, η Efa Energy, η ΕΛΤΑ, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η Volterra, η ΟΤΕ Estrate, η ΕΛΙΝΟΙΛ, ο Ήρων, η Protergia, η NRG, η ΚΕΝ, η Elpedison, η Watt & Volt, η ΒΙΕΝΕΡ, η Volton, η ZeniΘ, κ.α.  Αρκετοί από αυτούς διαθέτουν ειδικά προγράμματα, με τα οποία παρέχουν χειμερινό οικονομικό ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο.

Τέλος, εκτός από το μειωμένο ρεύμα Χειμώνα επιπλέον εκπτώσεις και φθηνές τιμές στο ρεύμα δικαιούστε αν πληρείτε τις προϋποθέσεις για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Εξοικονομήστε χρήματα με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε συγκεκριμένες περιόδους εκτός ωρών αιχμής (off-peak) από εταιρείες προμήθειας οικονομικού ρεύματος!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!