Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι τα αρχικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Πρόκειται για μία εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών στην παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Από το 2000 η ΔΕΗ έγινε Ανώνυμη Εταιρεία και εισήχθηκε στο χρηματιστήριο των Αθηνών και του Λονδίνου.

Αναδρομή για τον ηλεκτρισμό στην Ελλάδα και ίδρυση της ΔΕΗ

Το 1889 η Γενική Εταιρεία Εργοληψιών κατασκευάζει στην οδό Αριστείδου, στην Αθήνα, την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά από 10 χρόνια αρχίζουν να εμφανίζονται στη Χώρα μας πολυεθνικές εταιρείες ηλεκτρισμού. Μέχρι το 1929 θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί 250 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους.

Σε απόμακρες περιοχές, ήταν ασύμφορο για τις μεγάλες εταιρίες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Εκεί την ηλεκτροδότηση ανέλαβαν κοινοτικές ή δημοτικές αρχές ή ιδιώτες κατασκευάζοντας μικρά εργοστάσια.

Το 1950 υπήρχαν στην Ελλάδα περίπου 400 εταιρείες παραγωγής ρεύματος. Το γεγονός ότι τα καύσιμα ήταν εισαγόμενα εξωθούσε τις τιμές σε τέτοια ύψη ώστε το ρεύμα να είναι αγαθό πολυτελείας.

Τον ίδιο χρόνο ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) προς “χάριν του δημοσίου συμφέροντος”. Σκοπός ήταν η εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων και η εφαρμογή μιας ενιαίας ενεργειακής πολιτικής, έτσι ώστε το ρεύμα να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα με την δυνατότερη φθηνή τιμή.

Τα πλούσια λιγνιτικά κοιτάσματα του ελληνικού υπεδάφους χρησιμοποιούνταν ως καύσιμη ύλη από την εταιρεία, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η αξιοποίηση των υδάτων με την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στα μεγάλα ποτάμια της χώρας.

Από το 1956, η ΔΕΗ προχώρησε στη σταδιακή εξαγορά όλων των ιδιωτικών και δημοτικών επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος εντάσσοντας το προσωπικό τους στις τάξεις της.

Για πολλά χρόνια η ΔΕΗ αποτελούσε τη μοναδική εταιρεία  παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Το μονοπώλιο αυτό έχει αρθεί πλήρως από το 2012, ενώ εξαίρεση αποτελούν τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά στα οποία έχει αρθεί μερικώς.

Από τον Οκτώβριο του 2019 η ΔΕΗ δραστηριοποιείται και στην προμήθεια φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., δραστηριοποιείται και σε όλες τις μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο από αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Επέλεξε εταιρεία με τη βοήθεια των ειδικών του ΠΗΡ!

Μίλα με ειδικό σύμβουλο ρεύματος!

Οικονομικό – Φθηνό ρεύμα από την ΔΕΗ

Η είσοδος μεγάλων ιδιωτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησαν την ΔΕΗ στον σχεδιασμό μιας νέας εμπορικής προσέγγισης. Η εταιρεία, προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική στο νέο ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας. Το φθηνό ρεύμα και κατά συνέπεια το οικονομικό τιμολόγιο είναι το ζητούμενο για τους καταναλωτές που πλέον έχουν πολλές επιλογές. Εξακολουθεί να κρατάει την “μερίδα του λέοντος”, με βασικό της όπλο την δυνατότητα παροχής ρεύματος σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Στα προγράμματα που προσφέρει η εταιρεία, στην τιμή της κιλοβατώρας είναι ενσωματωμένη η ρήτρα ΟΤΣ. Επιπλέον υπάρχει έκπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με την ενεργοποίηση πάγιας τραπεζικής εντολής. Το κόστος του τιμολογίου μπορεί να γίνει πιο χαμηλό στην περίπτωση που ενταχθεί ο καταναλωτής στο πρόγραμμα του προπληρωμένου λογαριασμού.

ΔΕΗ - Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

Φυσικά καταστήματα ΔΕΗ

Φυσικά καταστήματα και σημεία εξυπηρέτηση πελατών μπορείτε να βρείτε σε όλους του νομούς της χώρας:
Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Έβρος, Εύβοια, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ημαθία, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λασίθι, Λέσβος, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ροδόπη, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική, Χανιά, Χίος.

Σε περίπτωση που σας είναι δύσκολη η πρόσβαση στα καταστήματα, μπορείτε να καλέσετε το τμήμα εξυπηρέτησης της ΔΕΗ για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση έχετε.

Λογαριασμός ρεύματος ΔΕΗ – Έκδοση και διαδικασία πληρωμής

Η ΔΕΗ διαθέτει το μεγαλύτερο πελατολόγιο καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και απευθύνεται τόσο στους οικιακούς καταναλωτές της χαμηλής τάσης όσο και σε επαγγελματίες μέσης τάσης ακόμα και σε βιομηχανικούς πελάτες με απαιτήσεις ρευμάτων υψηλής τάσης.

Οι πελάτες (με ισχύ έως 25 kVA)  λαμβάνουν 6 διμηνιαίους λογαριασμούς το χρόνο, 3 Έναντι και 3 Εκκαθαριστικούς.

Οι πελάτες (με ισχύ άνω των 35 kVA) λαμβάνουν 12 μηνιαίους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς το χρόνο.

Ο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμός είναι ένας “κατ’ εκτίμηση λογαριασμός” και ο υπολογισμός του γίνεται με βάση τα ιστορικά στοιχεία του πελάτη. Το ποσό που χρεώνεται στον ΕΝΑΝΤΙ και αφορά τη χρέωση ενέργειας αφαιρείται στον επόμενο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό.

Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ λογαριασμός περιλαμβάνει την αξία της κατανάλωσης όλης της περιόδου που καταμετρήθηκε, μειωμένη κατά το ποσό που ήδη χρεώθηκε στον ενδιάμεσο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό.

Μπορείτε εύκολα και απλά να εξοφλήσετε το λογαριασμό σας με τους εξής τρόπους:

 • Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού με χρήση καρτών MasterCard, VISA και Maestro, καθώς και καρτών Diners Club έκδοσης της Alpha Bank Ελλάδος.
 • Στα καταστήματα ΔΕΗ με μετρητά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το ακίνητό σας.
 • Στα καταστήματα ΔΕΗ, με χρήση κάρτας Maestro, MasterCard, VISA καθώς και των καρτών Diners Club έκδοσης της Alpha Bank Ελλάδος.
 • Με Πάγια Τραπεζική Εντολή.
 • Μέσω της Υπηρεσίας e-banking.
 • Μέσω της Υπηρεσίας phone-banking (τηλεφωνική εντολή).
 • Στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμβεβλημένων Τραπεζών.
 • Στα Ταμεία συμβεβλημένων Τραπεζών. (Στην Εθνική Τράπεζα εφόσον είστε πελάτης της).
 • Με Μετρητά, στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών.
 • Στα αδειοδοτημένα από την Τράπεζα της Ελλάδος Ιδρύματα Πληρωμών και Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος, καθώς και τους πιστοποιημένους αντιπροσώπους αυτών.
 • Μέσω εμβασμάτων SEPA

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται και εκτός Ελλάδος, από τις 27 χώρες της Ε.Ε. και επιπλέον Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία.

Στο έμβασμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση πεδίου που παραπέμπει σε λεπτομέρειες πληρωμής (Remittance Info).

Στην περίπτωση που η εξόφληση λογαριασμών γίνεται εκτός των καταστημάτων ΔΕΗ, ενδέχεται ο πελάτης να χρεωθεί με μία μικρή προμήθεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν.

Διαδικασία Αλλαγής Προμηθευτή προς ΔΕΗ

Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή προς την ΔΕΗ γίνεται πολύ εύκολα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ ή να καλέσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή να αξιοποιήσει την εφαρμογή e-contract.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξόφληση ή ρύθμιση όλων των τυχόν προηγούμενων οφειλών προς τον υφιστάμενο πάροχο και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ο χρόνος που απαιτείται για την αλλαγή παρόχου είναι περίπου 7 ημέρες μετά την αποδοχή αίτησης και υπόκειται στις διαδικασίες του ΔΕΔΔΗΕ.

Για την αλλαγή παρόχου ο καταναλωτής δεν έχει την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο πελάτης δε μένει χωρίς ρεύμα ούτε λεπτό διότι πρόκειται για μία καθαρά λογιστική πράξη.

Η ΔΕΗ εξυπηρετεί καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και είναι ο μοναδικός προμηθευτής που παρέχει ρεύμα Υψηλής Τάσης σε βαριές βιομηχανίες.

Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αθήνα / Λ. Αλεξάνδρας
Υποκατάστημα της ΔΕΗ σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας Αθηνών
Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!