Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας Elpedison

Η ELPEDISON έχει κληρονομήσει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την τεχνολογία από τις μητρικές της εταιρείες, Ελληνικά Πετρέλαια και Edison. Είναι η εταιρεία ενέργειας που καταλαβαίνει την αγορά σε βάθος, προσδιορίζει όλους τους κρίσιμους παράγοντες που την επηρεάζουν και πράττει πάντα έχοντας ως στόχο το όφελος του καταναλωτή.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε ότι το 2009 συστήνεται από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την EDISON, η ELPEDISON COMMERCIAL. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία ξεκινά τη δραστηριοποίηση στο χώρο εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με τον διεθνή διακριτικό τίτλο ELPEDISON Trading.

Το 2012 η Elpedison Trading μετονομάζεται σε Elpedison Energy, η οποία το2015 απορροφάται από την Elpedison Power  και ο διακριτικός τίτλος αλλάζει σε ELPEDISON (Ελπέντισον). Για κάποιους προφέρεται λανθασμένα ελπέδισον.

To 2017 η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά προμήθειας Φυσικού Αερίου και από το 2018 δραστηριοποιείται και στη λιανική αγορά Φυσικού Αερίου.

Το 2019 αποχωρούν οι ΕΛΛΑΚΤΟΡ και ΧΑΛΚΟΡ και ο μετοχικός έλεγχος της ELPEDISON περνάει κατά 100% στην ELPEDISON BV.

Σήμερα αποτελεί έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, που απευθύνεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επιχειρησιακούς πελάτες.

Επέλεξε εταιρεία με τη βοήθεια των ειδικών του ΠΗΡ!

Μίλα με ειδικό σύμβουλο ρεύματος!

Οικονομικό – Φθηνό ρεύμα από την Elpedison

Η ELPEDISON, χάρη στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, προσδιορίζει με ακρίβεια τις ανάγκες των καταναλωτών και προσφέρει φθηνό ρεύμα και οικονομικές υπηρεσίες σε όλες τις κατηγορίες των πελατών της.

Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, ανταγωνιστικές προτάσεις, σημαντικά εμπορικά και ενεργειακά προνόμια.

Η Elpedison απευθύνεται σε νοικοκυριά, και σε επιχειρησιακούς πελάτες, συνδεδεμένους τόσο στη Χαμηλή όσο και στη Μέση Τάση.

Εκτός των ανταγωνιστικών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, προσφέρει επιπλέον σημαντική έκπτωση για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών.

Η εταιρεία παρέχει σημαντικές εκπτώσεις και στα συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου.

Elpedison - Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

Φυσικά καταστήματα ELPEDISON

Θεσσαλονίκη Τσιμισκή 116, πλ. Ναυαρίνου, 546 21

Κηφισιά, Λεωφόρος Κηφισίας 283, 145 62

Σημεία Εξυπηρέτησης

Αγία Παρασκευή (Λεωφόρος Μεσογείων 439) 15343,  Άλιμος (Λαμίας 1 & Παλαιστίνης) 17455 (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Ηλιούπολη (Σοφοκλή Βενιζέλου 101) 16343, Ηράκλειο Κρήτης (Λεωφόρος Καλοκαιρινού 46) 71202, Ίλιον (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67Α)13122  (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Καλαμαριά (Εθν. Αντιστάσεως 38) 55133, Καλλιθέα (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 49 & Ψαρών)17676, Κυψέλη (Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 136) 11257, Λάρισα (Μανωλάκη 1) 41222, Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 41-47) Εμπορικό Κέντρο Avenue 15123 (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Νέα Φιλαδέλφεια (Λεωφόρος Δεκελείας 91) 14341, Ν. Ιωνία (Ιφιγένειας 69) 142 31 (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ),  Νίκαια (Λεωφόρος Πέτρου Ράλλη 236) 18453, Πάτρα (Γλαύκου 9) 26332  Patra Mall (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Πειραιάς (Ηρώων Πολυτεχνείου 58) 18535, Περιστέρι (Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 54) 12134, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Μakedonia Mall  (Τομπάζη 15) 55535 (εντός της Εμπορικής Στοάς της Υπεραγοράς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Χαριλάου Θεσσαλονίκη (25ης Μαρτίου 100, 54249).

Συνεργαζόμενα Δίκτυα Λιανικής

Καταστήματα: Electronet, Public, Media Markt, ΦΩΣ.

Περιοχές όπου εδρεύουν οι συνεργάτες μας:

Αθήνα: Αθήνα, Αιγάλεω, Δάφνη, Δραπετσώνα, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Κάτω Πετράλωνα, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Σεπόλια.

Θεσσαλονίκη: Άνω Τούμπα, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης.

Ιόνια Νησιά & Δυτική Ελλάδα: Αγρίνιο, Κέρκυρα, Λευκάδα.

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα: Αλιβέρι (Ν. Ευβοίας), Βόλος, Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα, Κονίστρες (Ν. Ευβοίας), Τρίκαλα.

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κομοτηνή, Σέρρες.

Πελοπόννησος: Πάτρα, Παραλία Πατρών, Τρίπολη.

Κρήτη & Νησιά Αιγαίου: Ηράκλειο, Μαραθόκαμπος  (Σάμου), Χανιά.

Δυτική Μακεδονία: Γρεβενά, Μεσοποταμία (Ν. Καστοριάς).

Κεντρική Μακεδονία: Αλεξάνδρεια  (Ν. Ημαθίας), Κατερίνη.

Τα Καταστήματα, τα Σημεία Εξυπηρέτησης, τα Συνεργαζόμενα Δίκτυα Λιανικής και οι Περιοχές όπου εδρεύουν οι Συνεργάτες της εταιρείας, είναι βάσει της επίσημης ιστοσελίδας της Elpedison. Η ενημέρωση έγινε στις 25.02.2021.

Λογαριασμός ρεύματος Elpedison – Έκδοση και διαδικασία πληρωμής

Σύμφωνα με την Εμπορική Πολιτική της Elpedison ο πελάτης θα  λαμβάνει από την εταιρεία μηνιαίο λογαριασμό (Έναντι ή Εκκαθαριστικό) με τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση της επιχείρησής ή του σπιτιού του σε ηλεκτρικό ρεύμα και με τα Δημοτικά Τέλη.

Η χρέωση των έναντι λογαριασμών πραγματοποιείται όπως και η αντίστοιχη της εκκαθάρισης με τις εξής διαφορές:

Στον έναντι λογαριασμό η κατανάλωση που χρεώνεται ο πελάτης είναι εκτιμώμενη και όχι πραγματική, δεν πραγματοποιείται χρέωση ΕΦΚ και Ειδ. Τέλους 5% και δεν πραγματοποιείται χρέωση υπέρ ΕΡΤ.

Οι λογαριασμοί αποστέλλονται στον καταναλωτή είτε μέσω Ταχυδρομείου, είτε Ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας e-bill.

Οι τρόποι εξόφλησης λογαριασμού είναι οι εξής:

 • Μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας, με χρήση της υπηρεσίας Pay On-line και της πιστωτικής σας κάρτας VISA ή MASTERCARD.
 • Με μετρητά στο κατάστημα Elpedison Κηφισιάς, Λ. Κηφισίας 283.
 • Με Πάγια Εντολή μέσω Τραπεζικού Λογαριασμού ή μέσω της πιστωτικής σας κάρτας VISA ή MASTERCARD.
 • Με χρέωση του Τραπεζικού σας Λογαριασμού σε όλες τις Τράπεζες.
 • Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα MASTERCARD ή VISA σε όλα τα καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης Elpedison.
 • Με μετρητά στα καταστήματα των τραπεζών EUROBANK, ΕΤΕ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ (στα μηχάνημα easy pay).
 • Με χρέωση πιστωτικής κάρτας MASTERCARD ή VISA, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών www.livepay.gr της Eurobank Ergasias.
 • Μέσω Web Banking.
 • Μέσω Phone Banking.
 • Μέσω της υπηρεσίας myelpedison, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 • Με μετρητά, σε πάνω από 1.100 σημεία εξόφλησης πανελλαδικά του δικτύου Viva Spots ή Ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Viva Wallet, και της Viva Payments.

Για τους πελάτες της εταιρείας διατίθεται η πλατφόρμα myelpedison όπου μπορεί ο καταναλωτής είτε να πληρώσει είτε να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του τόσο στα τιμολόγια όσο και στη μέτρηση κατανάλωσης.

Διαδικασία Αλλαγής Προμηθευτή προς Elpedison

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας.

Ο χρόνος που απαιτείται είναι το πολύ ένας μήνας μετά την αποδοχή της αίτησής σας και υπόκειται στις διαδικασίες του ΔΕΔΔΗΕ.

Η αλλαγή προμηθευτή αφορά το τιμολογιακό σκέλος, όπως επίσης διάφορες εμπορικές προσφορές και προνόμια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διακοπής ρεύματος, όπως δεν υπάρχει καμία πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία αλλαγή στο μετρητή σας ή στο σύστημα ηλεκτροδότησης του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.  Η εγγύηση για την εξακολούθηση της παροχής ρεύματος ανήκει στην αρμοδιότητα του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

Η Elpedison έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει με ρεύμα όλες τις περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας δεδομένου ότι, το 2016 πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!