Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ αποτελεί καθετοποιημένο παραγωγό και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Η Ιστορία της εταιρείας ξεκινάει από 2001. Τότε ιδρύθηκε η Ήρων Θερμοηλεκτρική Ο.Ε ως θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με δραστηριότητα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Από το 2004, ως Α.Ε. πλέον, δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2005, ο ΗΡΩΝ ξεκίνησε τις λειτουργικές του δραστηριότητες στο χώρο παροχής ρεύματος σε τελικούς καταναλωτές, πρωτοπορώντας έτσι σε αυτόν τον τομέα.

Το 2009 εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Ήρων η Γαλλική ENGIE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο και το 2014 ακολουθεί η QPI (QATAR PETROLEUM INTERNATIONAL).

Το 2018 η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στην προμήθεια φυσικού αερίου σε οικιακούς χρήστες.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους προχωρά σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την ΕΛΙΝΟΙΛ.

Με κινητήριο δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό του, την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία, ο Ήρων είναι από τους πλέον ανταγωνιστικούς ενναλακτικούς παρόχους ρεύματος στην Ελλάδα.

Επέλεξε εταιρεία με τη βοήθεια των ειδικών του ΠΗΡ!

Μίλα με ειδικό σύμβουλο ρεύματος!

Οικονομικό – Φθηνό ρεύμα από τον Ήρωνα

Ο ΗΡΩΝ  προσφέρει υπηρεσίες χαμηλού κόστους προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καταναλωτή, βοηθώντας τον έτσι να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνει.

Η χαμηλή τιμή στο ρεύμα  που προμηθεύει μέσω των προγραμμάτων του, είναι άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους παρόχους. Εξίσου ανταγωνιστική είναι και η έκπτωση που γίνεται στο τιμολόγιο εφόσον ο λογαριασμός εξοφληθεί εμπρόθεσμα.

Λόγω της συνεργασίας του με μεγάλες εταιρείες, ο ΗΡΩΝ έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους καταναλωτές, ανάλογα με το πρόγραμμα, δωρεάν προνόμια που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Ήρων διαθέτει μια ευρεία γκάμα από οικονομικά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας που απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών Χαμηλής και Μέσης Τάσης.

Η εταιρεία προσφέρει επιπλέον εκπτώσεις και φθηνό ρεύμα μέσα από τα συνδυαστικά προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

ΗΡΩΝ - Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

Φυσικά καταστήματα Ήρων

Τα φυσικά καταστήματα του Ήρωνα βρίσκονται στις εξής περιοχές:

 • Αθήνα (Γ Σεπτεμβρίου 82 και Ιουλιανού 28, Πλατεία Βικτωρίας) 104 34
 • Αθήνα (Λ. Κηφισίας 140) 11526
 • Αργυρούπολη (Λεωφόρος Κύπρου 143 & Κωνσταντινουπόλεως) 16451
 • Ηράκλειο Κρήτης (Έβανς 13) 71201
 • Θεσσαλονίκη (Βούλγαρη 38) 54248
 • Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 5) 54625
 • Θήβα (Επαμεινώνδα 62) 32200
 • Καβάλα (Δαγκλή 24) 65403
 • Λάρισα (Μεγ. Αλεξάνδρου 41) 41222
 • Πειραιάς (Ηρώων Πολυτεχνείου 15) 18532
 • Περιστέρι (Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος) Αθήνα, 12132

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Το δίκτυο του Ήρωνα απαριθμεί πάνω από 200 επίσημους συνεργάτες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν μένετε, σίγουρα θα υπάρχει ένας συνεργάτης να σας ενημερώσει για τα προγράμματα της εταιρείας.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν σε όλα τα καταστήματα της SPEEDEX (αρκεί το κατάστημα να βρίσκεται σε περιοχή του Διασυνδεδεμένου Δικτύου της χώρας), στα καταστήματα της WIND και σε επιλεγμένα Πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Τα Φυσικά Καταστήματα και οι Επίσημοι  Συνεργάτες είναι βάσει της επίσημης ιστοσελίδας του Ήρωνα. Η ενημέρωση έγινε στις 26.02.2021.

Λογαριασμός ρεύματος Ήρων – Έκδοση και διαδικασία πληρωμής

Η τιμολόγηση περιλαμβάνει την μηνιαία έκδοση των Έναντι Λογαριασμών, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει τον έλεγχο των οικονομικών του και του Εκκαθαριστικού Λογαριασμού κάθε τετράμηνο.

Οι Έναντι Λογαριασμοί στον ΗΡΩΝΑ βασίζονται για τον υπολογισμό τους στην τελευταία πραγματική κατανάλωση του πελάτη.

Η τιμολόγηση του Εκκαθαριστικού Λογαριασμού  γίνεται κάθε τέσσερις μήνες και αφού ο ΗΡΩΝ λάβει τις ενδείξεις του μετρητή από τον ΔΕΔΔΗΕ..

Ο καταναλωτής μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο των Έναντι Λογαριασμών του χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ¨Μέτρα Μόνος Σου¨. Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας My ΗΡΩΝ.

Τα σημεία και οι τρόποι εξόφλησης λογαριασμών είναι οι εξής:

 • *Σε όλες τις τράπεζες μέσω internet/mobile banking, πάγιων εντολών ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).
 • Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας My ΗΡΩΝ.
 • Στα Φυσικά Καταστήματα Ήρων.
 • Σε όλα τα καταστήματα WIND (η πληρωμή γίνεται μόνο με τη χρήση μετρητών).
 • Σε επιλεγμένα πρακτορεία ΟΠΑΠ.
 • Σε όλα τα καταστήματα ΕΛΤΑ.
 • Με τη χρήση πάγιας τραπεζικής εντολής (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, VISA και MasterCard).
 • Μέσω των σημείων γρήγορης εξυπηρέτησης i-bank pay της Εθνικής Τράπεζας.
 • Μέσω των σημείων γρήγορης εξυπηρέτησης Viva spots.
 • Μέσω τηλεφωνικής κλήσης.

*Για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δεν είναι δυνατή  η εξόφληση Λογαριασμών με χρήση μετρητών στα ταμεία Τραπεζικών Καταστημάτων.

Διαδικασία Αλλαγής Προμηθευτή προς Ήρωνα

Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή προς τον Ήρωνα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υπογραφή της Αίτησης Σύμβασης Προμήθειας και η συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Κατόπιν μπορεί ο πελάτης να επιλέξει τους ακόλουθους τρόπους:

 • Τηλεφωνικά στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας.
 • Ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-contract.
 • Με Φυσική Παρουσία στα καταστήματα ΗΡΩΝ και μέσω του δικτύου επίσημων συνεργατών της εταιρείας ανά την Ελλάδα.
 • Με Φυσική Παρουσία στα καταστήματα Wind.
 • Με Φυσική Παρουσία σε επιλεγμένα καταστήματα ΟΠΑΠ.
 • Με Φυσική Παρουσία στα καταστήματα Speedex.

Αλλάζοντας προμηθευτή ρεύματος και επιλέγοντας τον ΗΡΩΝΑ, αλλάζει το κόστος του ρεύματος και η εξυπηρέτηση που λαμβάνει ο πελάτης. Ο μετρητής, το δίκτυο, η ηλεκτρική σύνδεση και η τεχνική υποστήριξη παραμένουν ίδια, όπως επίσης και οι χρεώσεις προς τους αρμόδιους φορείς και προς τον Δήμο.

Επιλέγοντας τον Ήρωνα δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με κόστος ενεργοποίησης για την αλλαγή του προμηθευτή.

Για την ολοκλήρωση αλλαγής παρόχου απαιτείται περίπου μία  εβδομάδα από την εκπνοή του δικαιώματος υπαναχώρησης από την υπογραφή της Αίτησης/Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το χρονικό διάστημα εξαρτάται από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΗΡΩΝ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άμεση διεκπεραίωση του αιτήματος αλλαγής.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλάζοντας πάροχο να μείνει ο πελάτης χωρίς ρεύμα αφού δεν αποσυνδέεται από το δίκτυο. Συνεχίζει και λαμβάνει ρεύμα από το ίδιο δίκτυο. Η αλλαγή είναι καθαρά εμπορική.

Ο ΗΡΩΝ προμηθεύει με ρεύμα όλες τις περιοχές που είναι διασυνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, δηλαδή όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και πλήθος διασυνδεδεμένων νησιών (Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, Σκιάθος, Άνδρος, Τήνος, Θάσος, Κύθηρα, Σαλαμίνα, Αίγινα, Σκόπελος, Αλόννησος, Επτάνησα, κ.α.).

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!