Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας Protergia

Τον Ιούλιο του 2010  ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ήρθε σε συμφωνία με την Enel για την εξαγορά του μεριδίου 50,01% της Endesa Hellas, που ανήκε στην Endesa SA. Με τη συμφωνία αυτή, ο Όμιλος έγινε ο μοναδικός μέτοχος της Endesa Hellas, που μετονομάζεται σε Protergia (Προτέργια).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο προμήθειας ρεύματος από το 2014, ενώ από το 2018 κινείται δυναμικά και στο χώρο προμήθειας φυσικού αερίου.

Η Protergia είναι μία καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, με επιχειρηματικό προσανατολισμό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υλοποιεί καινοτόμες επενδύσεις και έργα στον τομέα της ενέργειας με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η διαχείριση όλων των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της MYTILINEOS ανήκει στην Protergia. Σε αυτές περιλαμβάνονται  μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκοί σταθμοί, αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά έργα) και μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.

Η MYTILINEOS, μέσω της Protergia, δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, που λειτουργεί πάντα βάσει των κανόνων της επαγγελματικής δεοντολογίας.

Επέλεξε εταιρεία με τη βοήθεια των ειδικών του ΠΗΡ!

Μίλα με ειδικό σύμβουλο ρεύματος!

Οικονομικό – Φθηνό ρεύμα από την Protergia

Για όλους τους πελάτες της, η Protergia προσφέρει έξυπνες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στα συγκεκριμένα ενεργειακά χαρακτηριστικά κάθε εγκατάστασης.

Οι συνεργάτες της εταιρείας αναλύοντας το ενεργειακό προφίλ του κάθε πελάτη ξεχωριστά και έχοντας ως γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση στοχεύουν στο χαμηλό κόστος των υπηρεσιών της.

Η τιμή στο φθηνό ρεύμα που παρέχει μέσα από τα προγράμματά της είναι άκρως ανταγωνιστική και συνδυάζεται από μία μεγάλη γκάμα επιλογών. Εξίσου σημαντική είναι η έκπτωση στον λογαριασμό σε περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησής του.

Αξιοσημείωτες είναι οι εμπορικές προσφορές και τα προνόμια που παρέχονται στους πελάτες ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξουν.

Επιπλέον οικονομικές τιμές προσφέρει η Protergia στα συνδυαστικά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σημαντικό επίσης προνόμιο, η μη καταβολή εγγύησης στην περίπτωση που η εξόφληση του λογαριασμού γίνεται με πάγια εντολή τραπεζικού λογαριασμού.

Η εταιρεία σου δίνει την δυνατότητα διαχείρισης της κατανάλωσης του λογαριασμού με την υπηρεσία myprotergia.

Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει οικιακά και επαγγελματικά προγράμματα, με ή χωρίς ρήτρα ΟΤΣ (ρήτρα αναπροσαρμογής), με ή χωρίς πάγιο, με ή χωρίς καμία χρονική δέσμευση παραμονής.

Η Protergia προσφέρει καινοτόμες, οικονομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις νοικοκυριά, βιοτεχνίες, μεγάλες βιομηχανίες κλπ.

Protergia - Εταιρεία Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

Φυσικά καταστήματα Protergia

 • Γλυφάδα (Λ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 17) 16675
 • Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 53) 54623
 • Νέα Ερυθραία (Λ. Κηφισίας 373) 14671
 • Ιωάννινα (Ν. Ζέρβα 2) 45332
 • Νέο Ηράκλειο Αττικής (Μαρίνου Αντύπα 11) 14121
 • Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 115) 26221

Σημεία εξυπηρέτησης:

Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, η Protergia έχει συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Τα πιο γνωστά σημεία που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί ή να αντλήσει πληροφορίες για την εταιρεία είναι στα καταστήματα Germanos και Cosmote.

Τις πληροφορίες για τα φυσικά καταστήματα και τα σημεία εξυπηρέτησης, τα έχουμε αντλήσει από την επίσημη ιστοσελίδα της  Protergia στις 27.02.2021

Λογαριασμός ρεύματος Protergia – Έκδοση και διαδικασία πληρωμής

Ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia εκδίδεται κάθε μήνα και ανάλογα με το είδος του χαρακτηρίζεται ως:

 • ΕΝΑΝΤΙ (Βάσει της εκτιμώμενης κατανάλωσης).
 • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ (Βάσει καταμετρούμενης κατανάλωσης πιστοποιημένης από τον ΔΕΔΔΗΕ).

Στην περίπτωση που η καταμέτρηση γίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο  χρονικό διάστημα του τετραμήνου, τότε εφαρμόζεται ο συντελεστής αναγωγής ημερών (αριθμός πραγματικών ημερών κατανάλωσης / 120 ημέρες).

Τρόποι και σημεία εξόφλησης λογαριασμών:

 • Στα καταστήματα της Protergia.
 • Στην εφαρμογή myprotergia, με οποιαδήποτε κάρτα, εκτός από Diners και American Express.
 • Με κάρτα οποιασδήποτε τράπεζας
 • Στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ισχύει μόνο για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας).
 • Με phone banking  (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank).
 • Με μετρητά, πάγια εντολή, web banking, phone banking, μέσω της εφαρμογής winbank mobile και στα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών APS της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς χρέωση, με τη χρήση του Κωδικού Πληρωμής.
 • Με πάγια εντολή χρέωσης του λογαριασμού σας στις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.
 • Με web banking στις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
 • Στα καταστήματα των τραπεζών: *Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

*Απαιτείται τήρηση τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα.

Από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρι νεωτέρας, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.).

Διαδικασία Αλλαγής Προμηθευτή προς Protergia

Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή είναι πολύ απλή, γρήγορη και δεν χρειάζεται να κάνετε καμία αλλαγή στο μετρητή του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπογράψετε Σύμβαση Προμήθειας με την Protergia προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά κατηγορία πελάτη.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία  απαιτείται περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης Προμήθειας, και εξαρτάται από τις διαδικασίες του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).

Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση  για την αλλαγή Προμηθευτή.

Η επιχείρησή σας και το σπίτι σας δεν μένουν ούτε λεπτό χωρίς ρεύμα. Η συναλλαγή είναι καθαρά εμπορική. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι εγγυημένη από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Protergia μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να προμηθεύσει με ηλεκτρική ενέργεια όλες τις περιοχές που είναι διασυνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!