ΕΛΕΤΑΕΝ – Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ή για συντομία ΕΛΕΤΑΕΝ έχει ως έτος ιδρύσεως το 1990. Αρχική ονομασία της Ένωσης είναι Ελληνική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας και το 2005 αλλάζει το όνομά της. Παρά της αλλαγή του ονόματος διατήρησε το αρκτικόλεξο ΕΛΕΤΑΕΝ ως διακριτικό της όνομα. Από το έτος ίδρυσής της είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope και αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπό της στην Ελλάδα. Η διοίκηση της ΕΛΕΤΑΕΝ προκύπτει κάθε 2 χρόνια μετά από εκλογές. Η έδρα της Ένωσης βρίσκεται στο Χαλάνδρι στον 1ο όροφο στην οδό Κώστα Βάρναλη 42 και Επιδαύρου.

Μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ μπορούν να γίνουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί ή ερευνητές καθώς και όλες οι εταιρείες ή οι φορείς οι οποίοι στο πεδίο δράσης τους έχουν κάποιον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας της αιολικής ενέργειας. Τέτοιοι τομείς είναι το εμπόριο και η βιομηχανία εξοπλισμών, επενδυτικοί φορείς, ερευνητικά κέντρα ή ινστιτούτα, υπηρεσίες ή επενδυτικοί φορείς.

Σκοπός της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι η έκφραση των συμφερόντων του κλάδου της αιολικής ενέργειας καθώς και της αγοράς και η λειτουργία της ως ενός χώρου διαλόγου, σκέψης, ιδεών με βασική προϋπόθεση της επιστημονική τεκμηρίωση και επάρκεια. Επιπλέον στοχεύει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της επιστήμης γενικότερα σε ότι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από την αιολική ενέργεια.

Μάθε από τους ειδικούς για το πιο οικονομικό ρεύμα!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Οι λόγοι για τους οποίους η ΕΛΕΤΑΕΝ προωθεί τα συμφέροντα της αιολικής ενέργειας είναι πολλοί. Αρχικά η παραγωγή ρεύματος με τη δύναμη του αέρα είναι μια από τις πιο οικονομικές λύσεις που υπάρχουν σήμερα και με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας θα είναι ακόμα πιο φθηνή. Με τον τρόπο αυτό το ρεύμα θα έχει χαμηλότερη τιμή για τους καταναλωτές κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας αλλά και απελευθέρωση από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων. Οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος θα μειώνονται συνεχώς κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες στην εθνική οικονομία αλλά και σταθεροποίηση των τιμών ρεύματος. Επίσης η ανάπτυξη των αιολικών εγκαταστάσεων θα προσφέρει νέες εργασιακές προοπτικές για εκατοντάδες συμπολίτες μας τονώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την εθνική οικονομία.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ μέσα από δελτία τύπου ενημερώνει με στοιχεία και αναλυτικούς πίνακες κάθε οικιακό καταναλωτή ρεύματος που προέρχεται από αιολικές εγκαταστάσεις αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να επενδύσει στα αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες ή γενικά στην αιολική ενέργεια. Η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας, του αιολικού δυναμικού, είτε αυτό βρίσκεται στη θάλασσα είτε στη στεριά κάνει τη χώρα μας ενεργειακά ανεξάρτητη ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη στρατηγική θέση που μπορεί να κατέχει η Ελλάδα στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης. Παράλληλα λειτουργεί ως μαγνήτης και προσελκύει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα ενισχύοντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!