ΕΒΗΕ – Ένωση Bιομηχανιών Hλιακής Eνέργειας

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας ή ΕΒΗΕ για συντομία έχει έτος ίδρυσης το 1979 και έδρα της είναι η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 96 στον Πειραιά ενώ αριθμεί 22 τακτικά μέλη και 30 συνεργαζόμενα. Τα τακτικά μέλη της ΕΒΗΕ είναι βιομηχανίες παραγωγής ηλιακών συστημάτων οι οποίες κατέχουν σημαντική θέση στην αγορά παραγωγής και διάθεσης ηλιακών συστημάτων ενώ διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Η χώρα μας διαθέτει μεγάλη δυναμική στην ηλιακή ενέργεια και μάλιστα θεωρείται μια από τις πρώτες χώρες σε παγκόσμια κλίμακα, μιας και έχει μια από τις υψηλότερες αναλογίες εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών ανά κάτοικο. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια όταν οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες ξεκίνησαν να αντικαθίστανται με ηλιακούς κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Για εσάς που αναζητάτε φθηνότερο ρεύμα για το σπίτι σας!
Επιλέξτε εταιρεία κατόπιν σύγκρισης των τιμολογίων τους.
Συνεργαζόμαστε σχεδόν με όλους τους παρόχους...

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Στόχοι του ΕΒΗΕ

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας οι στόχοι της περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Την εκπροσώπηση των μελών σε κάθε συνδιαλλαγή με το δημόσιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινής ωφέλειας, με ενώσεις καταναλωτών, το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
  • Τη μελέτη και προαγωγή θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος που σκοπεύουν στη διάδοση των συστημάτων για την εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας.
  • Προάγει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της για την επίλυση κάθε τεχνικού προβλήματος, την εξέλιξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη βελτίωση των προδιαγραφών τους.
  • Συμμετέχει στην εκπόνηση μελετών σε επιστημονικά και τεχνικά προγράμματα.
  • Ενισχύει την Ελληνική Βιομηχανία παραγωγής ηλιακών συστημάτων.
  • Εργάζεται για τη διάδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και κάθε τεχνολογίας που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια.
  • Συμμετέχει στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΕ.
  • Προωθεί μεθόδους για βέλτιστη απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα
  • Διασφαλίζει την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων και την τήρηση των προδιαγραφών ενώ παράλληλα προστατεύει τα μέλη της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
  • Προωθεί την πιστοποίηση των προϊόντων και των σχετικών επαγγελματιών.

Βασική επιδίωξη της ΕΒΗΕ είναι η παραγωγή και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιότητας που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ηλιακή ακτινοβολία. Για να γίνει μια εταιρεία μέλος της ΕΒΗΕ πρέπει να παράγει τα προϊόντα της σε δικό της εργοστάσιο και αυτό να διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες από τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο και τα προϊόντα που παράγονται (ηλιακοί θερμοσίφωνες και μπόιλερ) θα πρέπει να διαθέτουν την σήμανση CE, που είναι υποχρεωτική από το νόμο, και την αντίστοιχη έκθεση δοκιμών από αναγνωρισμένο εργαστήριο δοκιμών. Τέλος τα προϊόντα της θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί σε αναγνωρισμένα εργαστήρια της ΕΕ σύμφωνα με τα πρότυπα ISO ή CEN. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε εταιρεία που ανήκει στην ΕΒΗΕ προσφέρει αναγνώριση στον καταναλωτή για την ποιότητα των προϊόντων και εγγυάται την αξιοπιστία τους.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!