Ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο

Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κίνηση ή τους είναι αδύνατο να περπατήσουν, το αναπηρικό αμαξίδιο για ΑμεΑ είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στην καθημερινότητά τους. Σήμερα εκτός από τα κλασσικά χειροκίνητα αμαξίδια υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια που σίγουρα κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Από τη χρήση τους μπορούν να επωφεληθούν εκτός από τα άτομα ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι και υπέρβαροι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Καθώς η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται διαρκώς στη χώρα μας (αν και με αργούς ρυθμούς), είναι λογικό να υπάρχει αυξητική τάση και στην αγορά των ηλεκτρικών αμαξιδίων. Σήμερα, Τα ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια υπάρχουν σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες που έχει ο κάθε χρήστης. Έτσι για παράδειγμα μπορεί να έχουν εξατομικευμένα χειριστήρια, ειδική προσαρμογή στο κάθισμα, μεγάλη εργονομία από μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας ή να είναι ειδικά φτιαγμένα για κάποια δραστηριότητα.

Φορτίστε την μπαταρία στο αμαξίδιό σας με το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια χρησιμοποιούν για την κίνησή τους έναν ηλεκτρικό κινητήρα και αποτελούν την τέλεια λύση όχι μόνο για όσους δεν μπορούν να προωθήσουν μόνοι τους ένα χειροκίνητο αμαξίδιο αλλά και για κάποιον που θέλει να διανύσει μεγάλες αποστάσεις ή να κινηθεί σε ανώμαλο έδαφος ή ανηφόρα. Τη ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

  • απλού τύπου το οποίο δεν αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, η μπαταρία του δεν έχει μεγάλη διάρκεια κ.α.
  • ενισχυμένου τύπου τα οποία έχουν περισσότερες δυνατότητες αυτονομίας αλλά και τελικής ταχύτητας και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους έχουν αυξημένη δραστηριότητα
  • σύνθετου τύπου όπου συγκαταλέγονται όσα αμαξίδια διαθέτουν πολλές ηλεκτρονικές επιλογές όπως ορθοστάτη, κρεβάτι κ.α.

Πως να επιλέξετε ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο

Η επιλογή του σωστού ηλεκτρικού αμαξιδίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καθημερινότητα. Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και να σκεφτείτε τις καθημερινές σας ανάγκες. Επίσης σε πολλά μοντέλα είναι δυνατόν να γίνουν προσαρμογές ώστε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα. Ας δούμε τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε στα ειδικά αυτά ηλεκτρικά οχήματα:

Τύπος ηλεκτρικού αμαξιδίου: Κατά την επιλογή σας είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε την καθημερινότητά σας, πόσο συχνά τα το χρησιμοποιείτε και για πόση ώρα; Θα κάνετε περιστασιακή χρήση ή θα βρίσκεστε πάνω του όλη μέρα; Χρησιμοποιείται αυτοκίνητο καθημερινά; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι σημαντικά για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο για εσάς. Αν χρησιμοποιείτε συχνά αμάξι ή ταξιδεύετε τότε ένα ελαφρύ μοντέλο ταξιδίου το οποίο κλείνει εύκολα αποτελεί την πιο κατάλληλη επιλογή. Σε αυτά τα μοντέλα το κάθισμα δεν είναι ιδιαίτερα άνετο οπότε το να περάσετε πολλές ώρες σε αυτό δεν θα είναι καλή ιδέα.

Συνθήκες διαβίωσης: Για όσους ζουν σε διαμερίσματα θα πρέπει να σιγουρευτούν πως το ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο χωράει να περάσει μέσα από πόρτες ή μπορεί να κινηθεί και να στρίψει με άνεση στους διαδρόμους. Επίσης ο χώρος του μπάνιου που συνήθως είναι μικρός θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Ακόμα το ύψος του αμαξιδίου ΑΜΕΑ είναι σημαντικό αφού θα πρέπει να χωράει κάτω από το τραπέζι ή το γραφείο.

Σύστημα οδήγησης: Τα ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια μπορεί να έχουν κίνηση στους μπροστά ή τους πίσω τροχούς. Το πιο θα επιλέξετε σχετίζετε και πάλι με την καθημερινότητά σας. Η κίνηση στους μπροστά τροχούς προσφέρει σταθερότητα ενώ είναι ιδανική για όσους χρειάζεται να ανεβούν ανηφόρες και κατηφόρες. Τα αναπηρικά αμαξίδια με μεσαία κίνηση στους τροχούς αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για όσους κινούνται σε μέρη με περιορισμένο χώρο μιας και έχει τη δυνατότητα να στρίβει πολύ καλά. Η κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρει μεγάλη ευελιξία κινήσεων ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες και είναι ιδανική επιλογή για κίνηση εκτός δρόμου.

Χειριστήριο: Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χειρισμού είναι το joystick και το keypad. Με το joystick ρυθμίζεται η κατεύθυνση και η ταχύτητα συνήθως ενώ με το keypad η θέση του καθίσματος ή η κόρνα. Βέβαια ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη μπορεί να υπάρξουν επιπλέον χαρακτηριστικά ώστε να ρυθμίζεται η κίνηση και η ταχύτητα.

Ταχύτητα ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου: Ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα που θα έχει το αναπηρικό ηλεκτρικό καρότσι ώστε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα.

Θέση και άνεση του αναπηρικού καροτσιού: Μιας και οι περισσότεροι χρήστες περνάνε αρκετές ώρες στο αναπηρικό καρότσι είναι πολύ σημαντικό αυτό να είναι άνετο και ορθοπεδικό να επιδεινώσει μια κατάσταση που υπάρχει ήδη. Το κάθισμα είναι συνήθως φτιαγμένο από άνετα υλικά ενώ υπάρχουν ειδικά μαξιλάρια από υλικά ποιότητας για όσους χρειάζονται επιπλέον στήριξη. Κατά την αγορά είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε το ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο για ΑμεΑ ώστε να υπάρχει η μέγιστη άνεση.

Ηλεκτρικό αμαξίδιο τιμές

Σήμερα στην αγορά κυκλοφορεί μια σειρά από ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια (κοινώς αναπηρικά ηλεκτρικά καρότσια) των οποίων το κόστος διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει. Μπορεί να μην υπάρχει επιδότηση για τα ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια όμως αυτά συνταγογραφούνται μέσω του ΕΟΠΥΥ για όσους τα έχουν ανάγκη μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος της αγοράς τους. Αναζητώντας φθηνά ηλεκτρικά καρότσια για ΑΜΕΑ θα βρείτε διάφορες προσφορές αλλά και μεταχειρισμένα των οποίων η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αναπηρικό αμαξίδιο οικονομικά θα πρέπει να σιγουρευτείτε και να ελέγξετε μια σειρά από παραμέτρους ώστε να διαπιστώσετε για τη σωστή και καλή λειτουργία του. Βασικό είναι να γνωρίζετε αν είναι κατάλληλο για την χρήση για την οποία το προορίζετε εσείς μιας και υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι η σωστή λειτουργία και φόρτιση της μπαταρίας καθώς και η διάρκειά της. Τέλος μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στους τροχούς είτε αυτοί είναι συμπαγείς είτε φουσκωτοί για να σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχουν μεγάλες φθορές. Για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία κάθε ηλεκτρικού αμαξιδίου είναι απαραίτητη η σωστή συντήρησή του. Τέλος μην ξεχνάτε πως δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρίζουν ηλεκτρικά αμαξίδια για ΑμεΑ!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!