Ηλεκτρικό μηχανάκι

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια ή ηλεκτρικά scooter κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους στις πόλεις. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια δεν θα τα ακούσουμε, μιας και είναι αθόρυβα καθώς διαθέτουν ηλεκτροκινήρες όμως σίγουρα στο μέλλον θα ακούσουμε πολλά για αυτά. Τα ηλεκτρικά scooter για την κίνησή τους δεν χρησιμοποιούν βενζίνη αλλά κινούνται με τη δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον. Για να κινηθούν διαθέτουν μια μεγάλη μπαταρία, παρόμοιου τύπου με αυτή που διαθέτει το λαπτοπ μας.

Ηλεκτρικό vs συμβατικό μηχανάκι

Είναι αναπόφευκτο να γίνει σύγκριση μεταξύ ενός ηλεκτροκίνητου και ενός βενζινοκίνητου scooter. Ας δούμε τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώνεται η σύγκριση:

Αρχικά να πούμε πως τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν πολύ μικρή επιβάρυνση για το περιβάλλον ενώ δεν παράγουν σχεδόν καθόλου ρύπους. Επιπλέον η κίνησή στα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι σχεδόν αθόρυβη, γεγονός που συμβάλλει θετικά στη μείωση της ηχορύπανσης. Έτσι δίκαι τα ηλεκτρικά μηχανάκια θεωρούνται πιο οικολογικά οχήματα σε σχέση με τα συμβατικά μηχανάκια.

Στην ελληνική αγορά πλέον θα βρούμε μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά μηχανάκια τα οποία έχουν πολύ καλή απόδοση με μεγάλες ταχύτητες και πολύ καλή επιτάχυνση.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που παρουσιάζει το ηλεκτρικό μηχανάκι είναι ότι τα τελευταία χρόνια διανύει περίοδο συνεχούς εξέλιξης σε αντίθεση με το συμβατικό βενζινοκίνητο μηχανάκι. Το βασικό τους εξάρτημα, ο ηλεκτροκινητήρας διαρκώς εξελίσσεται και αυτό με αρκετά γοργούς ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο που αρκετά ερευνητικά κέντρα από όλον τον κόσμο έχουν εστιάσει πλέον στην πιο οικολογική κίνηση των οχημάτων και κατ’ επέκταση στη ραγδαία εξέλιξη του παρουσιάζει το ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό μηχανάκι.

Ηλεκτρικό μηχανάκι – Τιμές

Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος απασχολεί τους αγοραστές και ειδικά το γεγονός αν το κόστος ανταποκρίνεται στο μειωμένο κόστος λειτουργίας μιας και το αρχικό κόστος αγοράς είναι υψηλό. Βέβαια πλέον πολύ συχνά δίνονται επιδοτήσεις οι οποίες μειώνουν σημαντικά την τιμή.

Οι τιμές σε ένα ηλεκτρικό μνηχανάκι scooter κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι μέχρι αρκετές χιλιάδες ευρώ όταν πρόκειται για ηλεκτρικές μηχανές μεγάλου κυβισμού και υψηλών επιδόσεων.

Το λειτουργικό κόστος είναι ένα άλλο σημείο σύγκρισης μεταξύ και εδώ το ηλεκτρικό μηχανάκι βγαίνει κερδισμένο μιας και μια πλήρης φόρτιση, με αυτονομία περίπου 120 χμ, είναι σαφώς πιο οικονομική σε σχέση με τα αντίστοιχα χιλιόμετρα σε βενζίνη.

Κέρδισε χρήματα βρίσκοντας τον πιο οικονομικό πάροχο ρεύματος!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών scooter

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια φορτίζουν πολύ εύκολα μιας και συνήθως διαθέτουν αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες φορτίζουν στο σπίτι. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και εξελίσσεται οι μπαταρίες γίνονται ολοένα μικρότερες και ελαφρύτερες.

Η αυτονομία που έχουν σήμερα τα ηλεκτρικά μηχανάκια ξεπερνά τα 100χμ κάτι που σημαίνει ότι αποτελούν το ιδανικό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι ιδιαίτερα εύκολα στους χειρισμούς κάτι το οποίο αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό λόγο για τον οποίο τα επιλέγουν πολλοί. Επιπλέον τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους σε διάφορα σημεία όπως κάτω από τη σέλα ή ντουλαπάκι στα πόδια.

Ένα αρνητικό σημείο το οποίο μπορεί κανείς να προσάψει στα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι πως έχουν μικρή τελική ταχύτητα, περίπου τα 40χμ/ώρα όμως αυτό είναι κάτι που συνεχώς αλλάζει και αυξάνεται καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία. Επίσης τα ηλεκτρικά μηχανάκια δυσκολεύονται αρκετά σε περίπτωση που υπάρχει και δεύτερο άτομο, στο λεγόμενο δικάβαλο δηλαδή.

Τι να προσέξω όταν διαλέγω ηλεκτρικό μηχανάκι

Όπως και σε κάθε αγορά που κάνουμε κατά την αγορά ενός ηλεκτρικού σκούτερ είναι σημαντικό να δώσουμε προσέξουμε μερικά συγκεκριμένα σημεία. Η αγορά ενός ηλεκτροκίνητου scooter είναι μια σημαντική επένδυση μιας και το κόστος τους είναι σχετικά μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε τη δέουσα σημασία.

Βασικό σημείο είναι η ποιότητα. Προτιμήστε ένα αξιόπιστο ηλεκτρικό μηχανάκι το οποίο να πληρεί διεθνή πρότυπα και με ανώτερα χαρακτηριστικά αλλά και ποιότητα υλικών. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ασφάλεια και εγγύηση ενώ παράλληλα η οδηγητική συμπεριφορά του οχήματος θα είναι άριστη.

Παρότι τα ηλεκτρικά μηχανάκια έχουν ελάχιστα έξοδα συντήρησης είναι πολύ σημαντικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται ένα προγραμματισμένο σέρβις. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον και τα οποίο μπορεί να έχουν πολύ μεγάλο κόστος.

Τέλος μην ξεχάσετε να διαλέξετε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι το οποίο να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες ηλεκτροκίνησης. Το ηλεκτρικό όχημα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι πρακτικό ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δικές σας ανάγκες.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια η διαφορά μεταξύ ηλεκτρικό μηχανάκι και ηλεκτρικό σκούτερ;

Ο όρος ηλεκτρικό μηχανάκι περιλαμβάνει κάθε τύπο ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας ενώ το ηλεκτρικό σκούτερ είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία από ηλεκτρικό μηχανάκι.

Χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας σε ηλεκτρικό σκούτερ;

Η άδεια κυκλοφορίας είναι απαραίτητη για να οδηγήσει κάποιος ηλεκτρικό μηχανάκι ή σκούτερ. Για την έκδοση άδειας απευθύνεστε στο Τμήμα Τροχαίας καθώς και θα Αστυνομικά Τμήματα που χειρίζονται θέματα Τροχαίας ή στα ΚΕΠ.

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια θέλουν δίπλωμα;

Για να οδηγήσει κάποιος ηλεκτρικό μηχανάκι είναι απαραίτητο να έχει δίπλωμα οδήγησης. Όσοι έχουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου μπορούν να οδηγήσουν ηλεκτρικά σκούτερ με ισχύ έως 11kW και 14,75 άλογα.

Πώς βγάζω πινακίδες σε ηλεκτρικό σκούτερ;

Για να βγάλει κανείς πινακίδες για το ηλεκτρικό σκούτερ θα πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Συγκοινωνιών, βέβαια συνήθως το κομμάτι αυτό το αναλαμβάνουν οι αντιπροσωπίες από όπου θα αγοράσετε το ηλεκτρικό μηχανάκι.

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια έχουν ταχύτητες;

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια και σκούτερ δεν έχουν ταχύτητες κάτι που σημαίνει πως η οδήγησή τους είναι πιο εύκολη και ο αναβάτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αλλαγή ταχύτητας σε δρόμους ή φανάρια.

Πόσο γρήγορα είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ;

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι αρκετά γρήγορα αν σκεφτεί κανείς πως ο ρόλος τους είναι να κινούνται μόνο μέσα στον αστικό ιστό. Η τελική ταχύτητα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και κάποια μπορεί να φτάσουν τα 75χμ/ώρα.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!