Πατίνι ισορροπίας – Hoverboard

Παρότι εμφανίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια το πατίνι ισορροπίας ή αλλιώς hoverboard έχει ήδη φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Το γυροσκοπικό σκούτερ, όπως αλλιώς ονομάζεται, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα gadget ιδανικό για όσους θέλουν να μετακινηθούν εύκολα και διασκεδαστικά μέσα στην πόλη ή απλώς το χρειάζονται για αναψυχή.

Αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς μέσα στον αστικό ιστό με ταχύτητα, άνεση αλλά και οικονομία. Επιπλέον επειδή λειτουργεί με ρεύμα δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ το μικρό του μέγεθος είναι ιδανικό για όποιον θέλει να το μεταφέρει αλλά και να το έχει πάντα μαζί του.

Απόκτησε φθηνό ρεύμα για φόρτιση στο ηλεκτρικό σου hoverboard!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Τι είναι το ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας

Ο σχεδιασμός του hoverboard είναι ιδιαίτερα απλός αφού αποτελείται από μια πλατφόρμα, όπου τοποθετείτε τα πόδια σας, η οποία στις δύο άκρες έχει δύο τροχούς. Επιπλέον διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες αλλά και φώτα. Τα διάφορα μοντέλα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους όμως ο βασικός σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος. Καθώς η χρήση του γυροσκοπικού σκούτερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους και διάφορα αξεσουάρ όπως κάθισμα κ.α. Η μπαταρία που διαθέτει το ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας είναι λιθίου η οποία μπορεί να φορτιστεί εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Πως λειτουργεί το ηλεκτρικό hoverboard

Αν δούμε κάποιον πάνω σε ένα γυροσκοπικό σκούτερ σίγουρα θα θαυμάσουμε τις ικανότητές του στην ισορροπία όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαίνονται. Η λειτουργία του βασίζεται στο γυροσκοπικό φαινόμενο, ακριβώς στο ίδιο που βασίζεται και η λειτουργία του ποδηλάτου, ενώ παράλληλα διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες οι οποίοι βοηθούν στο να διατηρείται η ισορροπία.

Η οδήγηση του hoverboard είναι πολύ απλή αφού το μόνο που έχετε να κάνετε για να κινηθείτε προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αρκεί μια απλή κίνηση με τα πόδια που να δηλώνει προς τα που θέλετε να πάτε και αμέσως το πατίνι ισορροπίας ανταποκρίνεται. Έτσι για παράδειγμα αν θέλετε  να πάτε προς το εμπρός θα πρέπει να πιέσετε μπροστά, για να στρίψετε απλά πιέζεται προς το πλάι ή πίσω. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εξάσκηση ώστε να αποκτήσετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

Γυροσκοπικό σκούτερ: μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Η ιστορία του γυροσκοπικού σκούτερ κοινώς hoverboard είναι αρκετά σύγχρονη. Αν και το ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας μετράει μόνο 10 χρόνια ζωής έχει κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών. Η αρχή της ανοδικής του πορείας ξεκίνησε όταν έγινε ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν διάφορες διασημότητες από την Αμερική. Η παραγωγή του ξεκίνησε να αυξάνεται με την Κίνα να αναδεικνύεται μια από τις χώρες όπου σήμερα παράγονται τα περισσότερα hoverboard.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!