Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τον λογαριασμό ρεύματος και παρατηρούν όλο και πιο προσεκτικά και την πιο μικρή χρέωση που υπάρχει σε κάθε λογαριασμό, εκκαθαριστικό και έναντι, πολύ συχνά πέφτουν πάνω στον όρο “Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης” ο οποίος εμφανίζεται μόνο στον εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Η ομάδα μας θέλοντας να λύσει κάθε απορία που έχουν οι καταναλωτές σε σχέση με το ρεύμα και τον λογαριασμό τους και θέλοντας να αποσαφηνίσουν το τοπίο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές για φθηνό ρεύμα έχει αναλύσει για εσάς και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε λογαριασμού. Έτσι λοιπόν έφτασε και η σειρά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή ΕΦΚ.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι ανάλογος της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος και πληρώνεται στον πάροχο που ανήκουμε!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Ο ΕΦΚ είναι ένας φόρος τον οποίο έχει επιβάλει το κράτος, με νομοθετική ρύθμιση, σε μια σειρά από αγαθά μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας εισπράττουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στη συνέχεια τον αποδίδουν στο κράτος. Εδώ να θυμίσουμε και πάλι πως ο ΕΦΚ πληρώνεται από όλους τους καταναλωτές ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας τον οποίο έχουν επιλέξει.

Ο ΕΦΚ χρεώνεται μόνο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, στους οποίους εμφανίζεται η πραγματική κατανάλωση ρεύματος που έχουμε κάνει, ενώ υπολογίζεται επί της εκατό και υπόκειται σε ΦΠΑ.

Ο ΕΦΚ χρεώνεται μόνο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, υπολογίζεται επί της κατανάλωσης και υπόκειται σε ΦΠΑ. Για τους οικιακούς καταναλωτές η τιμή του είναι 0,0022 €/kWh, ενώ για τους επαγγελματίες 0,005 €/kWh. Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης θα τον βρείτε στη δεύτερη σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού στο αντίστοιχο πεδίο.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης πληρώνεται στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος με τη σειρά του τον αποδίδει στο κράτος!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!