Οικονομικός φωτισμός με λάμπες led

Σε μια χρονική συγκυρία που όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας μια από τις πιο απλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις λάμπες φθορισμού ή πυρακτώσεως που έχουμε στα σπίτια μας με λάμπες LED (λεντ). Μπορεί οι λάμπες γενικά να καίνε λίγο ρεύμα όμως αν σκεφτεί κανείς το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται σίγουρα θα δει πως χρησιμοποιώντας λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση ρεύματος. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει περίπου το 20% του ρεύματος που χρησιμοποιείται σε σπίτια ετησίως είναι για φωτισμό. Χρησιμοποιώντας λάμπες οικονομίας led θα δείτε μείωση της κατανάλωσης ρεύματος για φωτισμό από 50% έως και 90%.

Μειώστε κι άλλο τον λογαριασμό ρεύματος!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Οι λάμπες LED είναι προηγμένες τεχνολογικά με αποτέλεσμα να δίνουν πολύ καλό φωτισμό ενώ ταυτόχρονα έχουν μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα σε σχέση με τους κοινούς λαμπτήρες. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουν είναι πως ταιριάζουν σε όλα τα ντουί και τις δεν χρειάζονται κατάλληλη βάση. Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεβιδώσετε τους παλιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως ή τις λάμπες φθορίου και να τις αντικαταστήσετε με λάμπες led.

Φθηνές λάμπες led

Ένα από τα σημεία που αποθαρρύνουν πολλούς από το να αγοράσουν λάμπες led είναι η τιμή τους. Στην αγορά σήμερα θα βρείτε φθηνές λάμπες led και προχωρώντας σε μια σύγκριση τιμών μεταξύ καταστημάτων και eshop σίγουρα θα βρείτε πολλές οικονομικές. Κάποια από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κοιτώντας το κόστος είναι η ποιότητα που έχουν οι λάμπες, η ισχύς τους καθώς και ο χρόνος ζωής τους. Για να μιλήσουμε με πραγματικά νούμερα οι λάμπες led είναι 20%-30% πιο ακριβές από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και περίπου 10 φορές σε σχέση με τις παλαιού τύπου πυρακτώσεως. Στο σημείο αυτό όμως θα πρέπει να δούμε κάποια από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουν και τα οποία ισοσταθμίζουν στο μέγιστο την ελαφρώς αυξημένη τιμή τους.

  • Οι λάμπες led έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής. Διαρκούν 5 φορές περισσότερο από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και 50 φορές σε σχέση με τις πυρακτώσεως.
  • Έχουν πολύ μικρό χρόνο απόσβεσης. Μια λάμπα led θα κάνει απόσβεση σε περίπου 3 μήνες έως 1 – 1,5 χρόνο ανάλογα με τη χρήση.
  • Οι λαμπτήρες led έχουν πολύ μικρή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με αυτούς της πυρακτώσεως και της εξοικονόμησης.

Βλέπουμε λοιπόν πως παρά το ελαφρώς υψηλότερο κόστος που έχουν προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας σε καταστήματα και νοικοκυριά συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση χρημάτων από τον λογαριασμό ρεύματος. Είναι κατάλληλες για εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό ενώ πολλοί τις χρησιμοποιούν για να φωτίσουν κήπους και πισίνες.

Σύγκριση LED με κοινούς λαμπτήρες

Κάνοντας μια απλή σύγκριση των λαμπών led με τους κοινούς λαμπτήρες θα δούμε πως το αποτέλεσμα είναι άκρως ευνοϊκό για τις λάμπες led. Η σύγκριση δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό όφελος στην κατανάλωση ενέργειας αλλά και στη διάρκεια ζωής που έχουν οι λάμπες led αλλά και την απόδοση.

Με την επαγγελματική χρήση led μπορούμε να δούμε εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 90%. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λάμπες πυρακτώσεως και την αντικαταστήσουμε με led θα δούμε ότι έχουμε μεγάλη οικονομία. Μια λάμπα πυράκτωσης με ισχύ 60 watt έχει την ίδια φωτεινότητα με μια λάμπα led με ισχύ 8 watt. Κάτι που αυτόματα σημαίνει πως καταναλώνει λιγότερο ρεύμα για να έχει το ίδιο φως άρα κάνουμε αμέσως σημαντική οικονομία στο λογαριασμό ρεύματος.

Η διάρκεια ζωής που έχουν οι λάμπες led είναι πολύ μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα διαρκούν 50 φορές περισσότερο από τις πυρακτώσεως και 5 φορές περισσότερο από τις εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι λάμπες led κάνουν πολύ γρήγορα απόσβεση, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε, σε 3 μήνες έως και 1,5 χρόνο. Έτσι αν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε τις λάμπες παλαιού τύπου με led θα μπορέσετε πολύ γρήγορα να πάρετε πίσω τα χρήματά σας είτε πρόκειται λάμπες οροφής είτε δαπέδου.

Ένας μύθος που κυκλοφορεί σχετικά με τις λάμπες led είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μοντέλα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού παράγονται πολλοί τύπου ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα ντουί και να είναι κατάλληλες για όλα τα φωτιστικά. Επιπλέον υπάρχουν διάφορα μοντέλα όπως διακοσμητικές led, λάμπες led οροφής, λάμπες led ισχύος, για επαγγελματική χρήση, με ανιχνευτή κίνησης, λάμπες led που συνδέονται σε dimmer για να αυξομειώνεται την ένταση και πολλά άλλα.

Οι λάμπες led έχουν πολύ μεγάλη φωτεινότητα ανά watt ενέργειας σε σχέση με τις παλαιού τύπου. Έτσι για ένα watt οι λάμπες led δίνουν 70-90 λούμεν ενώ οι πυρακτώσεων 10 – 12 lm.
Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι λάμπες led είναι πως έχουν πολύ μικρές απώλειες ενέργειας. Κατά τη μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε φως παράγεται θερμότητα. Αρκεί να σκεφτούμε πόσο εύκολο είναι να ακουμπήσουμε έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως ο οποίος έχει μείνει αναμμένος για 2 ώρες ώστε να δούμε πόσο ενέργεια “χάνουμε”. Οι λάμπες led έχουν τις χαμηλότερες απώλειες θερμότητας σε σχέση με όλους τους άλλους λαμπτήρες.

Μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι πως πολλές λάμπες led, ιδιαίτερα οι πιο ακριβές, διαθέτουν 1 ή 2 χρόνια εγγύηση. Φυσικά σε κανένα άλλο είδος λαμπτήρα δεν υπάρχει εγγύηση.

Κερδίστε χρήματα αντικαθιστώντας τους κοινούς ενεργοβόρους λαμπτήρες με τις λάμπες Led για μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!