Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου
Η κατανάλωση και χρήση του φυσικού αερίου κρύβει πολλά πλεονεκτήματα!

Το φυσικό αέριο έχει μπει πλέον στα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας μας και έχει ξεκινήσει να αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό το πετρέλαιο. H ταχεία διάδοση του φυσικού αερίου, τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς, οφείλεται στα πλεονεκτήματα που έχει το φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι σίγουρα πολλά...
Εσύ απλά βρίσκεις πάροχο για τις δικές σου ανάγκες!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Η ομάδα του ΠΗΡ συγκέντρωσε για εσάς όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο και σας τα παρουσιάζει!

 • Οικονομία
  Ο πρώτος λόγος που οι περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην χρήση του φυσικού αερίου είναι η οικονομία που αυτό προσφέρει. Η τιμή του φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με του ηλεκτρικού ρεύματος ή του πετρελαίου και η εξοικονόμηση χρημάτων είναι άμεση. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις και στις πολυκατοικίες που τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τη θέρμανση είναι έντονο, το φυσικό αέριο αποτελεί την ιδανική λύση για φτηνή θέρμανση. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται ούτε να προπληρώσετε το φυσικό αέριο ούτε να καλέσετε κάποιον να γεμίσει τον λέβητα. Όσο καταναλώνετε τόσο και θα πληρώνετε.
 • Φιλικό για το περιβάλλον
  Εκτός από ιδιαίτερα φιλικό για την τσέπη μας το φυσικό αέριο είναι φιλικό και προς το περιβάλλον αφού κατά την καύση του παράγεται πολύ μικρή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα εν αντιθέσει με τα άλλα ορυκτά καύσιμα, μειώνοντας έτσι την ανθρωπογενή επίδραση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επιπλέον δεν παράγει ενώσεις θείου, οι οποίες είναι αιτία για την πρόκληση όξινης βροχής και την μόλυνση του περιβάλλοντος.
 • Καθαριότητα
  Το φυσικό αέριο φτάνει στο ακίνητό σας μέσα από μια σειρά σωληνώσεων και εσείς δεν έχετε καμία επαφή μαζί του και αποτελεί ένα από τα καθαρότερα ορυκτά καύσιμα που υπάρχουν. Το πετρέλαιο αντιθέτως έρχεται στο ακίνητό σας και μαζί του φέρνει δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα δημιουργώντας πολλές φορές θέματα καθαριότητας. Επιπλέον η καύση φυσικού αερίου δεν αφήνει ίχνη μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για τον καθαρισμό του λέβητα.
 • Εύκολη χρήση
  Το φυσικό αέριο προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με το πόσο εύκολο είναι στη χρήση. Χάρη στη μεγάλη θερμική του απόδοση ζεσταίνει πολύ γρήγορα το νερό, δεν χρειάζεται να το ανάψετε νωρίτερα όπως με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ενώ και το μαγείρεμα γίνεται στη στιγμή! Επιπλέον η διαρκής ροή του φυσικού αερίου έχει σαν αποτέλεσμα το σπίτι να ζεσταίνεται όχι μόνο πολύ οικονομικά αλλά και πολύ γρήγορα.
 • Εύκολη τοποθέτηση
  Ένα σημείο που αποθαρρύνει πολλούς στην τοποθέτηση του φυσικού αερίου είναι η διαδικασία αντικατάστασης του λέβητα πετρελαίου. Όμως η αλήθεια είναι πως η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα εύκολη πλέον αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης σας και η τοποθέτηση ενός μετρητή. Παράλληλα εξοικονομείτε και χώρο αφού πλέον δεν χρειάζεστε το λέβητα και τον καυστήρα πετρελαίου. Στις σωληνώσεις νερού, θέρμανσης ή στα σώματα του καλοριφέρ δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή. Σε περίπτωση που η θέρμανση με το φυσικό αέριο θα είναι αυτόνομη τοποθετείται ένας μικρός επιτοίχιος λέβητας στο σπίτι σας και η παροχή φυσικού αερίου γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από τον λέβητα μέχρι τον μετρητή.
 • Μεγάλη γκάμα χρήσεων
  Το φυσικό αέριο έχει μια σειρά από χρήσεις κάτι που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Ας τις δούμε με τη σειρά:
  Θέρμανση: αυτή είναι η πιο δημοφιλής χρήση του φυσικού αερίου αφού ο χώρος σας ζεσταίνεται με λίγα ευρώ.
  Θερμοσίφωνας: με το πάτημα ενός κουμπιού έχετε αμέσως ζεστό νερό εύκολα και γρήγορα χωρίς αναμονή.
  Μαγείρεμα: εκτός από γρήγορο και οικονομικό το μαγείρεμα στο φυσικό αέριο κάνει το φαγητό πιο νόστιμο! Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν μηχανισμούς ασφαλείας και προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια στο μαγείρεμα. Σε περίπτωση που η φλόγα σβήσει η παροχή φυσικού αερίου διακόπτεται αυτόματα.
 • Μικρό κόστος συντήρησης
  Η δαπάνες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και για τη συντήρηση του λέβητα φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα μικρές. Το φυσικό αέριο είναι ένα καθαρό καύσιμο και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του λέβητα μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος και τα έξοδα για συντήρηση.
 • Αυτονομία
  Σε περίπτωση που μένετε σε πολυκατοικία και δεν συμφωνούν όλοι οι ένοικοι για την αλλαγή του λέβητα σε φυσικό αέριο τότε έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε ατομικό λέβητα κάτι που σας προσφέρει πλήρη αυτονομία στη θέρμανση και δεν θα εξαρτάστε από άλλους.
 • Διάρκεια ζωής συσκευών
  Η καύση του φυσικού αερίου δεν παράγει τέφρα με αποτέλεσμα όλες οι συσκευές που λειτουργούν με φυσικό αέριο να έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Η τακτική και σωστή συντήρηση των συσκευών σίγουρα την επιμηκύνει ακόμα περισσότερο.
 • Συνδυασμός με παροχή ρεύματος
  Στα πλεονεκτήματα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η παροχή φυσικού αερίου μπορεί να συνδυαστεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ίδια εταιρεία. Στις περιπτώσεις αυτές οι τιμολογήσεις για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα μαζί είναι συνήθως μικρότερες.

Συμπερασματικά διακρίνουμε ότι το φυσικό αέριο έναντι του πετρελαίου υπερέχει σε αρκετά σημεία και για το λόγο αυτό όλο και περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται τα πλεονεκτήματα κατά τη χρήση του. Αν επιθυμείς να αποκτήσεις φυσικό αέριο στο σπίτι σου ή στον επαγγελματικό σου χώρου απευθύνσου στις εταιρείες παροχής φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μάθε από αυτές πληροφορίες τόσο για την εγκατάσταση όσο και για την τιμολόγηση.

Το Φυσικό Αέριο συνδυάζει πλήθος προτερημάτων και για αυτό το λόγο κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του καταναλωτή!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!