Ρεύμα σε αποθήκη

Ένα κεφάλαιο που χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή είναι το ρεύμα σε αποθηκευτικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια που η τιμή του ρεύματος αρχίζει να ανεβαίνει δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα και ψάχνουν οικονομικούς τρόπους για την ηλεκτροδότηση της αποθήκης τους.

Με τον όρο αποθήκη μπορούμε να περιγράψουμε μια σειρά από χώρους που σκοπός τους είναι η φύλαξη αντικειμένων ή εμπορευμάτων και μπορεί να προορίζεται για οικιακή χρήση ή για επαγγελματική χρήση. Τα πιο συνηθισμένα είδη αποθήκης που θα συναντήσουμε είναι τα παρακάτω: αποθήκη σε υπόγειο, αποθήκη κτιρίου, αγροτική αποθήκη, αποθήκη σε επαγγελματικό χώρο κ.α. Όπως είναι φυσικό για αν μπορέσουν οι αποθήκες να επιτελέσουν το έργο τους σωστά είναι απαραίτητο να έχουν ρεύμα από τη ΔΕΗ ή κάποια άλλη εταιρεία.

Μάθε από τους ειδικούς συμβούλους του ΠΗΡ για το πιο οικονομικό ρεύμα αποθήκης!

Βρες τον πάροχο που σε Συμφέρει!

Ρεύμα σε αγροτική αποθήκη

Η ύπαρξη αποθήκης σε ένα κτήμα ή αγροτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιείται για αγροτική εκμετάλλευση είναι απαραίτητη για τη φύλαξη εργαλείων και μηχανημάτων τα οποία είναι αναγκαία για τις αγροτικές εργασίες. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής θέλει να έχει ρεύμα η αποθήκη του; Η διαδικασία που απαιτείται είναι σχετικά απλή και εύκολη και αυτό που χρειάζεται είναι να κατατεθεί μια αίτηση, από μεριάς του ιδιοκτήτη, στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής στο αρμόδιο τμήμα που ασχολείται με τις ηλεκτροδοτήσεις. Μαζί με την αίτηση θα καταθούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αφού γίνει ο έλεγχος τότε θα γίνει αυτοψία στον χώρο και στη συνέχεια θα εγκριθεί η αίτησή σας και σύντομα θα ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση της αποθήκης.

Ρεύμα σε αποθήκη πολυκατοικίας

Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή στην οποία η αποθήκη βρίσκεται σε πολυκατοικία και συνήθως είναι στο υπόγειο. Στις περισσότερες περιπτώσεις το υπόγειο της πολυκατοικίας είναι χωρισμένο σε αποθήκες η κάθε μια από τις οποίες ανήκει σε κάποιο από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Το πιο συνηθισμένο είναι οι αποθήκες αυτές να ηλεκτροδοτούνται από το ρεύμα του διαμερίσματος και όχι να διαθέτουν δική τους παροχή ή σύνδεση ενώ δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που τοποθετούν υποπίνακα στην αποθήκη για λόγους ασφαλείας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση που η αποθήκη βρίσκεται σε υπόγειο και χρειάζεται να ηλεκτροδοτείται όλο το 24ωρο με φθηνό ρεύμα φυσικά. Σε περίπτωση που η αποθήκη στο υπόγειο είναι κοινόχρηστη τότε αυτή ηλεκτροδοτείται από το κοινόχρηστο ρεύμα. Τέλος υπάρχει η πολύ σπάνια περίπτωση η αποθήκη πολυκατοικίας να μην ανήκει σε κάποιον από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Για να μην μείνει η αποθήκη χωρίς ρεύμα υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η ηλεκτροδότηση να γίνει από το κοινόχρηστο ρεύμα με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων ενοίκων ή θα πρέπει να μπει ξεχωριστός μετρητής ρεύματος για την αποθήκη σε πολυκατοικία.

Τριφασικό ρεύμα σε αποθήκη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να έχουν τριφασική παροχή ρεύματος στην αποθήκη τους, για να συμβεί αυτό υπάρχουν δύο τρόποι. Σε περίπτωση που η αποθήκη προορίζεται για οικιακή χρήση τότε θα πρέπει να γίνει αλλαγή από το μονοφασικό οικιακό τιμολόγιο σε τριφασικό κάτι που γίνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ. Η άλλη περίπτωση είναι η αποθήκη να προορίζεται για επαγγελματικό σκοπό όπως ας πούμε για γκαράζ. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί η αποθήκη να έχει δικό της μετρητή και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι ίδια με αυτή της ηλεκτροδότησης ενός ακινήτου που προορίζεται για επαγγελματικό ρεύμα.

Το ρεύμα αποθήκης είναι μια κατηγορία από μόνο του. Μάθε τις διαφορές για την κάθε περίπτωση από τους ειδικούς συμβούλους του ΠΗΡ!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!