Ρεύμα χωρίς δέσμευση συμβολαίου

Η συνεχής αύξηση των τιμών ρεύματος καθώς και οι συνεχείς αλλαγές που υπάρχουν στα συμβόλαια και τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρουν οι εναλλακτικοί προμηθευτές έχουν οδηγήσει πολλούς καταναλωτές στην αναζήτηση συμβολαίων τα οποία δεν έχουν χρονική δέσμευση και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε το θελήσουν.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν αυτά τα συμβόλαια είναι η ευκολία που δίνουν στην αλλαγή παρόχου. Σε μια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όπου τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα επιλέγουν με σκοπό να ηλεκτροδοτήσουν το ακίνητό τους για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να βρουν κάποια πιο συμφέρουσα προσφορά για να την επιλέξουν.

Ένας άλλος λόγος που πολλοί αναζητούν ρεύμα χωρίς τη δέσμευση συμβολαίου είναι η ισχύς που τους δίνει για τυχόν διαπραγματεύσεις απέναντι στην εταιρεία που το προσφέρει. Το σύστημα αυτό λειτουργεί αρκετά απλά μιας και όταν ο πελάτης αποφασίσει να “φύγει” από την εταιρεία, αυτή θέλοντας να τον “κρατήσει” συνήθως προτείνει μια καλύτερη τιμολόγηση για το ηλεκτρικό ρεύμα μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του συμβολαίου σας.

Συμφέρει λοιπόν σε πάροχο χωρίς δέσμευση συμβολαίου;
Μάθε από τους ειδικούς του ρεύματος!

Βρες τον πάροχο που σε Συμφέρει!

Πριν προχωρήσετε στην υπογραφή σύμβασης προμήθειας για ρεύμα χωρίς δέσμευση συμβολαίου είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε, κάποια ψιλά γράμματα ή κάποιες παγίδες.

Ας δούμε λοιπόν τα μειονεκτήματα που συνήθως εντοπίζονται στα συμβόλαια αυτού του είδους:

  • Συνήθως σε αυτά τα συμβόλαια η τιμή κιλοβατώρας είναι υψηλότερη σε σχέση με τα κλειστά συμβόλαια 12 ή 24 μηνών της ίδιας εταιρείας.
  • Το πάγιο ή η εγγύηση που έχουν αυτά τα συμβόλαια είναι και αυτό πιο υψηλό σε σχέση με τα αντίστοιχα κλειστά.
  • Κάτι που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι η οριακή τιμή συστήματος ή ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκή αν συγκριθεί με ένα συμβόλαιο ορισμένης χρονικής διάρκειας. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η χονδρική τιμή ρεύματος αυξηθεί υπερβολικά πολύ τότε θα δείτε και τον λογαριασμό σας να ανεβαίνει. Δηλαδή η αρχική τιμή που εξασφαλίσατε δεν είναι σίγουρο πως θα ισχύει.
  • Τέλος δεν είναι λίγες οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που στα συμβόλαια χωρίς χρονική δέσμευση πρέπει να είστε συνεπής στην πληρωμή λογαριασμού για να μπορείτε να έχετε χαμηλές τιμές. Αν αμελήσετε ή δεν μπορέσετε να πληρώσετε το λογαριασμό σας στην ώρα του η χαμηλή τιμή που έχετε συμφωνήσει μπορεί να μην ισχύει, χάνετε δηλαδή την έκπτωση συνέπειας.

Σήμερα σχεδόν όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο είναι χωρίς χρονική δέσμευση. Είναι λοιπόν φυσικό πως είναι αρκετά δύσκολο να αποφασίσετε ποιο από όλα πακέτα συμφέρει εσάς. Πριν προχωρήσετε λοιπόν στην υπογραφή κάποιου συμβολαίου πρέπει να γνωρίζετε τις ανάγκες που έχει το νοικοκυριό σας ή η επιχείρησή σας σε ρεύμα κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε αν κοιτάξετε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ενός έτους. Ακόμα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που αναφέραμε παραπάνω καθώς και στις μικρές λεπτομέρειες που έχει το κάθε συμβόλαιο.

Ανάμεσα από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν σήμερα στα προγράμματα των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σίγουρα θα βρείτε κάποια που να καλύπτει τις δικές σας απαιτήσεις για ρεύμα χωρίς χρονική δέσμευση.

Οι σύμβουλοι ρεύματος του ΠΗΡ θα σε ενημερώσουν πόσο πραγματικά αξίζει κάποιο πρόγραμμα σε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς την ύπαρξη συμβολαίου!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!