Σύνδεση λέβητα φυσικού αερίου με ηλιακό

Σύνδεση λέβητα φυσικού αερίου με ηλιακό θερμοσίφωνα
Εκμεταλευτείτε τα οφέλη της συνεργασίας ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου

Πλέον το φυσικό αέριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των περισσοτέρων καταναλωτών της χώρας μας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η χαμηλή τιμή του σε συνδυασμό με την υψηλή του απόδοση αποτελούν τους βασικούς λόγους που έχει γίνει τόσο δημοφιλές και πλέον οι περισσότεροι χρήστες ψάχνουν τρόπους για να συνδυάσουν το φυσικό αέριο με ηλιακό θερμοσίφωνα ώστε να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου όλο το χρόνο για περισσότερη οικονομία.

Παρότι αρχικά υπήρχαν φόβοι πως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σιγά σιγά θα εξαφανιστούν, μιας και το φυσικό αέριο είναι ιδιαίτερα οικονομικό, αυτοί διαψεύστηκαν σύντομα μιας και μόνο από τον ήλιο μπορεί κάποιος να έχει δωρεάν ζεστό νερό όλο το χρόνο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια χώρα όπου έχει ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του έτους. Βέβαια σε περίπτωση που το ακίνητο (σπίτι, πολυκατοικία, επαγγελματικός χώρος κ.α.) διαθέτει παροχή φυσικού αερίου τότε η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας ως βοηθητική μπορεί να αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο και να λειτουργεί ως συμπληρωματική πηγή για ζεστό νερό τις μέρες που δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια.

Η υδραυλική εγκατάσταση για να έχετε ζεστό νερό από το φυσικό αέριο το καλοκαίρι είναι απλή. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία στην έξοδο του ηλιακού θερμοσίφωνα, που βρίσκεται στην ταράτσα, είναι χαμηλότερη από αυτή που θέλετε τότε η ροή του εκτρέπεται και αυτό διέρχεται από τον την εγκατάσταση φυσικού αερίου η οποία λειτουργεί ως ταχυθερμοσίφωνας και έτσι επιτυγχάνεται η θέρμανση του νερού με ελάχιστη κατανάλωση φυσικού αερίου. Το κύκλωμα νερού θέρμανσης με φυσικό αέριο λειτουργεί με οικονομικό τρόπο και ζεσταίνει το νερό στο boiler με ταχύτητα χρησιμοποιώντας τον καυστήρα φυσικού αερίου που υπάρχει στο λεβητοστάσιο του ακινήτου.

Κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου για ζεστό νερό

Το φυσικό αέριο προσφέρει μια σειρά από διευκολύνσεις σε ένα σύγχρονο σπίτι ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικό προς το περιβάλλον με την τιμή του να είναι πολύ χαμηλή. Έτσι λοιπόν αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να έχετε ζεστό νερό με φυσικό αέριο η λύση είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα οικονομική. Πρώτα από όλα λοιπόν απαιτείται η σύνδεση του φυσικού αερίου στο κτήριό σας.

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Με το φυσικό αέριο μπορείτε να έχετε ζεστό νερό στο ακίνητό σας απλά με την εγκατάσταση και την τοποθέτηση ενός μπόιλερ φυσικού αερίου το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες σας ανάλογα με τη χρήση για την οποία το χρειάζεστε χρησιμοποιώντας το σύστημα θέρμανσης και την υπάρχουσα διανομή αερίου. Ο τεχνικός που θα κάνει την εγκατάσταση για τη θέρμανση της κατοικίας σας θα σας συμβουλέψει ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο boiler ο οποίος θα καλύπτει τα τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματός σας ενώ, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την τεχνική κάλυψη που σας προσφέρετε.

Σήμερα είναι πολλοί οι τεχνικοί που αναλαμβάνουν να συνδέσουν την κεντρική θέρμανση με το ζεστό νερό χρήσης και προσφέρουν λύση για κάθε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει. Η σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα με την αυτόνομη θέρμανση του διαμερίσματος γίνεται απλά και γρήγορα με την εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας.

Πώς λειτουργεί ο λέβητας φυσικού αερίου

Λέβητας - Καυστήρας φυσικού αερίου
Σύγχρονος καυστήρας φυσικού αερίου σε λειτουργία

Η λειτουργία ενός λέβητα φυσικού αερίου είναι πολύ απλή και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι όταν βρίσκεται σε λειτουργία να ζεσταίνει το νερό το οποίο, στη συνέχεια, μέσω των σωληνώσεων φτάνει στα καλοριφέρ του σπιτιού και ζεσταίνει το χώρο. Όταν το νερό κάνει τον κύκλο του διαμερίσματος επιστρέφει στο λεβητοστάσιο δροσερό όπου και ξαναθερμαίνεται μέχρι ο χώρος σας να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης είναι αυτός που φροντίζει ώστε η θερμοκρασία που επιθυμείτε στον χώρο σας να είναι σταθερή και σβήνει ή ανάβει αναλόγως.

Η εγκατάσταση του λέβητα συμπύκνωσης γίνεται εύκολα από τον υδραυλικό σας ή ένα συνεργείο. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του λέβητα και του καυστήρα φυσικού αερίου θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας και στο τέλος της εγκατάστασης να γίνε έλεγχος σωστής λειτουργίας. Μετά το τέλος της εγκατάστασης ρωτήστε τον τεχνικό για συμβουλές που έχουν να κάνουν με το χειρισμό του λέβητα έτσι ώστε να επιμηκύνεται τη διάρκεια χρήσης του. Τέλος μην ξεχνάτε να κάνετε τον απαραίτητο καθαρισμό και συντήρηση του λέβητα μιας και με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι βλάβες και άλλα προβλήματα.

Επιλογή λέβητα φυσικού αερίου

Η αγορά του σωστού λέβητα φυσικού αερίου είναι σημαντική ώστε να έχετε θέρμανση και ζεστό νερό οικονομικά και γρήγορα. Έτσι λοιπόν πριν επιλέξετε τον καλύτερο λέβητα καλό θα είναι να έχετε υπόψη κάποια βασικά χαρακτηριστικά τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε έναν λέβητα που να καλύπτει τις ανάγκες του χώρου σας οπότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην ονομαστική ισχύ του λέβητα η οποία αναγράφεται σε κιλοβάτ ή χιλιοθερμίδες ανά ώρα. Φυσικά όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς τόσο μεγαλύτερος ο χώρος τον οποίο μπορείτε να θερμαίνετε.

Ένα επόμενο χαρακτηριστικό που είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη, και επηρεάζει σημαντικά το κόστος του λέβητα, είναι αν θέλετε να έχετε θέρμανση και ζεστό νερό. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε και ζεστό νερό θα πρέπει να επιλέξετε έναν ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει λέβητες με εναλλάκτη θερμότητας για ζεστό νερό.

Οι λέβητες υπάρχουν σε δύο τύπους επιτοίχιοι και επιδαπέδιοι με τους πιο συνηθισμένους να είναι οι επιτοίχιοι. Ο επιτοίχιος λέβητας αερίου τοποθετείτε εύκολα σε ένα τοίχο της επιλογής σας και δεν “πατάει” κάτω. Αντιθέτως οι επιδαπέδιοι ακουμπούν στο δάπεδο και δεν χρειάζονται κάποιον τοίχο. Ένα από τα πλεονεκτήματα του επιτοίχιου λέβητα είναι η το μικρό τους μέγεθος και η χαμηλή τιμή τους και τους προτιμάνε για διαμερίσματα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο τύπος του καυστήρα φυσικού αερίου που θα τοποθετήσετε, αν θα είναι συμβατικός ή συμπύκνωσης. Βέβαια πλέον ο λέβητας συμπύκνωσης είναι η κύρια επιλογή αφού συνδυάζει μια σειρά από προτερήματα με πιο σημαντικό την εξοικονόμηση πολλών ευρώ αφού έχει μεγάλο βαθμό απόδοσης σε σχέση με τον συμβατικό.

Παραπάνω συνοψίσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσετε σημασία όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η μάρκα του λέβητα. Επιλέγοντας έναν επώνυμο λέβητα με εγγύηση είναι σίγουρο πως δεν θα απογοητευτείτε από την ποιότητα. Στα καταστήματα θα βρείτε τον κατάλληλο για εσάς λέβητα ο οποίος θα έχει την χωρητικότητα που χρειάζεται. Αναζητήστε συμφέρουσες προσφορές στις τιμές και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι από έναν λέβητα φυσικού αερίου.

Ο συνδυασμός φυσικού αερίου με ηλιακό θερμοσίφωνα προσφέρει την πλέον οικονομική λύση στη θέρμανση ενός σπιτιού!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!