Θέρμανση με φυσικό αέριο

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και οι θερμοκρασίες πέφτουν, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ζεστάνουν το σπίτι τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο. Καθώς οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνουν δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να το αντικαταστήσουν με το φυσικό αέριο του οποίου η τιμή είναι σταθερά χαμηλότερη ενώ η χρήση του είναι ιδιαίτερα φιλική και προς το περιβάλλον.

Ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση του φυσικού αερίου για θέρμανση είναι πως το δίκτυο συνεχώς βελτιώνεται φτάνοντας σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έτσι αν στην περιοχή σας υπάρχει δίκτυο σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την τοποθέτησή του στο σπίτι σας. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση επιδοτεί το φυσικό αέριο για θέρμανση σε σημαντικό βαθμό μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την τιμή του.

Η φθηνή θέρμανση απαιτεί να έχεις και φθηνό αέριο και φθηνό ρεύμα...

Βρες το Φθηνότερο Ελληνικό Ρεύμα!

Κόστος θέρμανσης με φυσικό αέριο

Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους καταναλωτές είναι η τιμή που θα έχει το φυσικό αέριο και το οποίο θα καθορίσει το κόστος της θέρμανσης. Για όσους μένουν σε περιοχές όπου πλέον υπάρχει το δίκτυο φυσικού αερίου είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούν τη σύνδεσή τους σε αυτό. Το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τα νοικοκυριά όσο και σε μεγάλες εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, κτήρια με γραφεία κτλ συνεισφέροντας στην οικονομία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εύχρηστο προϊόν και με τη χρήση του αποφεύγετε τις παραγγελίες και την αναμονή όπως μπορεί να γίνει για το πετρέλαιο, τα πέλετ ή τα καυσόξυλα ενώ επιπλέον δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δεξαμενές για την αποθήκευσή του. Το φυσικό αέριο έρχεται κατευθείαν στο ακίνητό σας και είναι έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον η καύση του είναι ιδιαίτερα καθαρή και παράγονται πολύ λίγοι ρύποι διατηρώντας έτσι την ατμόσφαιρα πιο καθαρή.

Ένα ακόμα από τα θετικά του φυσικού αερίου είναι η μεγάλη θερμογόνος δύναμη που έχει δηλαδή χρειαζόμαστε λιγότερο φυσικό αέριο, σε σχέση με το πετρέλαιο, για να ζεστάνουμε τον ίδιο χώρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως χρειάζεστε λιγότερο φυσικό αέριο και εξοικονομείτε με τον τρόπο αυτό χρήματα αλλά και ενέργεια.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση λαμβάνουν και επιδότηση από το κράτος μειώνοντας έτσι το κόστος ακόμα περισσότερο. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης εισέρχονται στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ και εκεί υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα παραστατικά. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως το φυσικό αέριο είναι ένα οικονομικό μέσο για θέρμανση του οποίου η τιμή παραμένει χαμηλή.

Συμφέρει η θέρμανση με φυσικό αέριο;

Ας δούμε όμως αν συμφέρει όντως να έχουμε θέρμανση με φυσικό αέριο τόσο σε νέες όσο και σε παλιές οικοδομές αλλά και κάποια από τα πιο σημαντικά οφέλη που έχει. Αρχικά να πούμε πως η αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με ένα καυστήρα φυσικού αερίου γίνεται πολύ εύκολα και το κόστος είναι πολύ μικρό, ενώ δεν γίνεται κάποια αλλαγή στα σώματα, τις σωληνώσεις κ.α. Εκτός από τη θέρμανση του σπιτιού το φυσικό αέριο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ζεστάνουμε το νερό του θερμοσίφωνα, για μαγείρεμα, για ψύξη κ.ο.κ. Δεν είναι τυχαίο που τα κράτη που επενδύουν στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο παρουσιάζουν καλύτερους δείκτες εξοικονόμησης χρημάτων στον τομέα της θέρμανσης.

Μας επιτρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τα χρήματά μας αφού πληρώνουμε για ότι έχουμε καταναλώσει και όχι προκαταβολικά όπως γίνεται με τα καυσόξυλα ή το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ γλιτώνουμε και τη διαδικασία της παραγγελίας και αναμονής.

  • Η μεγάλη θερμογόνος δύναμη του φυσικού αερίου μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος τους αφού απαιτείται μικρότερη ποσότητά του,σε σχέση με το πετρέλαιο ή τα καυσόξυλα, για να ζεστάνει τον ίδιο χώρο.
  • Αποτελεί ιδανική λύση για αυτόνομη θέρμανση αφού υπάρχουν ατομικοί λέβητες με ενσωματωμένο καυστήρα οι οποίοι είναι οικονομικοί, αποτελεσματικοί και πιάνουν λίγο χώρο.
  • Είναι ένα καύσιμο καθαρό από όλες τις απόψεις μιας και δε θα λερώσει το χώρο μας ενώ επιπλέον δεν χρειάζεται δεξαμενή αποθήκευσης οπότε εξοικονομούμε και χώρο με τον τρόπο αυτό.
  • Η συντήρηση του λέβητα και καυστήρα φυσικού αερίου γίνεται εύκολα και με μικρό κόστος εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του καθώς και τη μακρόχρονη λειτουργία του.
  • Η τιμή του φυσικού αερίου είναι γενικά χαμηλότερη με αυτή του πετρελαίου.

Συμπερασματικά η θέρμανση κατοικίας από φυσικό αέριο είναι η πλέον συμφέρουσα επιλογή τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και στους επαγγελματικούς χώρους που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου και έτσι δίνει την δυνατότητα στον κάθε καταναλωτή να έχει απολαβή το πρακτικά φθηνό αέριο.

Το φυσικό αέριο είναι το μέλλον για τη θέρμανση καθώς παρουσιάζει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!