Εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η αύξηση της ζήτησης για περισσότερα πράσινα αυτοκίνητα είναι δεδομένη και αρκεί να κανείς να ρίξει μια ματιά στην εξέλιξη των πωλήσεων για να καταλάβει πως η πορεία τους μπορεί να είναι μόνο ανοδική. Διάφορες μάρκες αυτοκινήτων παρελαύνουν στον αγώνα δρόμου της ηλεκτροκίνησης. Οι περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γνωρίζοντας πως το μέλλον της κίνησης βρίσκεται πλέον στους ηλεκτροκινητήρες και στην εξέλιξη της μπαταρίας. Οι εταιρείες ολοένα και διευρύνουν τη γκάμα των ηλεκτρικών τους οχημάτων και πλέον μπορούμε να βρούμε σε αυτή IX, SUV καθώς και μικροαυτοκίνητα.

Απόκτησε φθηνό ρεύμα για φόρτιση στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο!

Βρες ποιος είναι σήμερα ο Φθηνότερος Πάροχος:

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιες είναι οι εταιρείες που παράγουν σήμερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Citroen

Η Citroen είναι μια γαλλική εταιρεία με μακρά παράδοση στην κατασκευή αυτοκινήτων η οποία ιδρύθηκε το 1919 από τον Andre Citroen. Από το 2021 αποτελεί ιδιοκτησία της Stellantis ενώ από το 1976 αποτελούσε μέρος της PSA Group. Η φήμη της εταιρείας εδραιώθηκε το 1934 όταν ως πρώτη παρήγαγε μαζικά αυτοκίνητα με ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους τέσσερεις τροχούς καθώς και κίνηση στις μπροστινές ρόδες. Το 1954 ήταν η πρώτη εταιρεία η οποία εισήγαγε στην μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων της το καινοτόμο για την εποχή υδραυλικό σύστημα αναρτήσεων το λεγόμενο DS. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Citroen ήταν το AX Electrique με χρονολογία παραγωγής το 1993. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές και ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Seat

H Seat είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ισπανίας η οποία παράγει τα αυτοκίνητα Seat και Cupra. Ιδρύθηκε το 1950 και είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του κρατικού Ινστιτούτου Βιομηχανίες, η οποία διαθέτει και τις περισσότερες μετοχές, της Fiat και ιδιωτικών ισπανικών τραπεζών. Το 1986 η ισπανική κυβέρνηση πούλησε τη Seat στη Volkswagen στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Το Seat Mii Electric είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και του οποίου το κόστος είναι αρκετά χαμηλό. Πλέον ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της εταιρείας το Seat Cupra μπορείτε να το βρείτε και σε ηλεκτρικό!

Mercedes – Benz

Η εταιρεία Mercedes – Benz, συνήθως αναφέρεται μόνο ως Mercedes, είναι μια γερμανική εταιρεία η οποία παράγει αυτοκίνητα πολυτελείας αλλά απλά εμπορικά οχήματα, όπως λεωφορεία ή φορτηγά. Το έτους ίδρυσης της εταιρείας είναι το 1926 με το μόνο της εταιρεία να είναι “το καλύτερο ή τίποτα”. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας έχει έτος παραγωγής το 2019 με το μοντέλο EQC με τον στόλο της συνεχώς να αυξάνεται.

Volkswagen

Η Volkswagen ή αλλιώς VW είναι μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ιδρύθηκε το 1937 η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Βρετανό αξιωματικό Ivan Hirst. Η ακριβής μετάφραση του ονόματος της εταιρείας από τα γερμανικά είναι το “αυτοκίνητο του λαού”. Το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο μοντέλο της εταιρείας είναι το εικονικό “Σκαθάρι” (Beetle) με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ο μεγαλύτερο αγοραστής αυτοκινήτων της VW είναι η Κίνα η οποία αντιπροσωπεύει το 40% των εσόδων της εταιρείας. Η εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για μαζική παραγωγή τη δεκαετία του 1970. Σήμερα θα βρείτε στην γκάμα της Volkswagen μια πληθώρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία συνδυάζουν ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Smart

H Smart είναι μια γερμανική εταιρεία παραγωγή μικροαυτοκινήτων  και ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes με την ελβετική εταιρεία Swatch με την παραγωγή να ξεκινάει το 1994. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις Swatch Mercedes ART. Aπό το 2019 ξεκινάει η συνεργασία της Smart και της Zhejing Geely Holding Group με στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων στην Κίνα. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για εύκολη και οικονομική μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Opel

Η Opel είναι μια γερμανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων οι απαρχές τις οποίες εντοπίζονται το 1862 όταν ο Adam Opel ίδρυσε των ομώνυμη εταιρεία κατασκευής ραπτομηχανών. Το 1899 η εταιρεία παράγει το πρώτο της αυτοκίνητο και πλέον αποτελεί μια από τις καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2020 η εταιρεία παράγει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα το οποίο δεν είναι άλλο από το εμβληματικό της μοντέλο το Opel Corsa.

Fiat

Η Fiat είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιταλία με την ιστορία της να ξεκινάει το 1899. Η κατασκευή των αυτοκινήτων γίνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου ενώ παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της στον κόσμο. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Fiat κατασκευάστηκε το 1990 ενώ σήμερα η εταιρεία διαθέτει πληθώρα μοντέλων που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Peugeot

Η γαλλική Peugeot θεωρείται η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και όχι άδικα αφού ιδρύθηκε το 1810. Σήμερα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες ενώ έκπληξη προκαλεί ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1941. Το πρώτο σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Peugeot κατασκευάστηκε το 2013 ενώ σήμερα στο στόλο της υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ικανοποιήσουν κάθε καταναλωτή.

Mini Cooper

Η βρετανική εταιρεία Mini ιδρύθηκε το 1969 και από το 2000 αποτελεί βρίσκεται στην κατοχή της γερμανικής BMW. Το πιο γνωστό μοντέλο της εταιρείες, με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, είναι το Mini Cooper ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα. Από το 2020 οι λάτρεις του μπορούν πλέον να το προμηθευτούν και σε ηλεκτρικό μοντέλο!

Nissan

H Nissan είναι μια ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία με έδρα τη Γιοκοχάμα και η ίδρυσή της εντοπίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα και από τότε η πορεία της είναι ανοδική και έχει κατακτήσει τις αγορές σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο φτιάχτηκε το 1947 και μπορούσε να φτάσει τα 50χμ/ώρα. Στη σύγχρονη ιστορία της το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, το Nissan Leaf, ήταν διαθέσιμο προς πώληση το 2010. Θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Hyundai

Η νοτιοκορεάτικη Hyundai ιδρύθηκε το 1967 και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχει ως έδρα της την Σεούλ και εκτός από την γνωστή σε όλους Hyundai στην εταιρεία ανήκει και η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων Genesis καθώς και η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Ioniq. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας ήταν το Sonata με ημερομηνία παραγωγής το 1991. Σήμερα διαθέτει μια πλούσια γκάμα από καινοτόμα ηλεκτρικά οχήματα σε προσιτή τιμή.

Kia

Η Kia είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας και ιδρύθηκε το 1944 για την παραγωγή εξαρτημάτων για ποδήλατα. Μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα και προβλήματα η εταιρεία έχει εξελιχθεί να μια από τις πλέον καταξιωμένες στο χώρο της. Το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παράγεται το 2021 ενώ πλέον συνεχώς εμπλουτίζει τον κατάλογό της με νέα.

Lexus

Η ιαπωνική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Lexus ενώ αποτελεί μέρος της γνωστής εταιρείας Toyota. Προσφέρει στους πελάτες της τα πολυτελή της οχήματα από το 1980 και διαθέτει πλέον φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας ξεκίνησε την παραγωγή του το 2022. Πλέον η Lexus διαθέτει αρκετά μοντέλα να επιδείξει για τους αγοραστές της τα οποία φέρουν την υπογραφή της ανώτερης ποιότητας της εταιρείας.

BMW

Το ακρωνύμιο BMW προέρχεται από Bayerische Motoren Werke και είναι μια γερμανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων premium και μηχανών με έδρα της το Μόναχο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1916 με στόχο την παραγωγή μηχανών για αεροπλάνα. Εκτός από τα αυτοκίνητα BMW η εταιρεία παράγει και τις υπερπολυτελέστατες Rolls-Royce. Η εταιρεία πλέον έχει μπει ζεστά και στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων προσφέροντας στους πελάτες της μια σειρά από επιλογές πολυτελών οχημάτων.

Skoda

Η τσέχικη Skoda είναι μια από τις πιο ταχύτατα ανερχόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα. Ιδρύθηκε το το 1925 και το 1948 γίνεται κρατική εταιρεία ενώ από το 1991 ξεκινάει η ιδιωτικοποίησής της από τη γερμανική VW. Σήμερα η εταιρεία ακολουθώντας τον παλμό της αγοράς έχει στη διάθεση των πελατών της μια σειρά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα ικανοποιήσουν με την ποιότητα και την τιμή τους κάθε αγοράστη.

Audi

Η Audi έχει ως έδρα τη Γερμανία με το έτος ίδρυσής της να εντοπίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τις εταιρείες βγήκε στους δρόμους το 2019 και από τότε έχει προσθέσει αρκετά μοντέλα στον κατάλογό της σε προσιτές τιμές.

Ford

Η Ford είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με έτος ιδρύσεων το 1901. Ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης οι οποίες ήταν κινούμενες δημιουργώντας έτσι μια επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ford ακολουθώντας τον παλμό της αγοράς διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Volvo

H Volvo έχει ως έδρα της τη Σουηδία και είναι μια πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία εκτός από αυτοκίνητα είναι γνωστή για τα λεωφορεία και τα φορτηγά της. Η εταιρεία μετράει σχεδόν 100 χρόνια ζωής αφού ιδρύθηκε το 1927. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας λανσάρεται το 2020.

Tesla

Με έδρα της την Αμερική η Tesla αποτελεί μια πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θεωρείται η κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το όνομά της αποτίει φόρο τιμής στον εφευρέτη Νίκολα Τέσλα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και πολύ γρήγορα κατέκτησε την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο αυτοκίνητο της Tesla είναι έτοιμο το 2008 και σήμερα διαθέτει μια σειρά μοντέλων ανώτερης ποιότητας.

Jeep

H αυτοκινητοβιομηχανία Jeep είναι μια αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία παράγει οχήματα για διαδρομές εκτός δρόμου και SUV. Η Jeep δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του αμερικάνικου στρατού κατά τη διάρκεια το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το όνομα προέρχεται από τη στρατιωτική αργκό για τους νεοσύλλεκτους ή τα οχήματα. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας λανσάρεται μόλις το 2023.

Toyota

Η Toyota έχει ως έδρα της την Ιαπωνία και έτος ίδρυσης το 1937. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και παράγει πάνω από 10 εκατομμύρια οχήματα ετησίως ενώ το μοντέλο της εταιρείας Toyota Corrola διαθέτει ρεκόρ πωλήσεων. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας παράγεται το 2015 ενώ σήμερα στη γκάμα της υπάρχουν πολλά μοντέλα σε οικονομικές τιμές.

Porsche

Η Porsche είναι μια γερμανική εταιρεία με χρονολογία ίδρυσης στη δεκαετία του 1930. Η εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα, SUV και σεντάν υψηλών αποδόσεων. Η εταιρεία αναμένεται να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Honda

Η Honda έχει ως έδρα της την Ιαπωνία και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μηχανών στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το 2015

Dacia

Η αυτοκινητοβιομηχανία Dacia έχει ως έδρα της τη Ρουμανία και έτος ίδρυσης το 1966 και το Σεπτέμβριο του 1999 εξαγοράζεται από τη γαλλική Renault. Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς και η παραγωγή του ξεκίνησε το 2022.

Zhidou

Η Zhidou είναι μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα την Κίνα που ιδρύθηκε το 2015 η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μικροαυτοκινήτων.

Jaguar

Η Jaguar είναι μια μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας με έδρα της την Αγγλία και έτος ίδρυσης το 1922. Πλέον η εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους πελάτες της ανά τον κόσμο που διακρίνονται για την ανώτερη ποιότητα και το στυλ τους.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!