Αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ρεύματος

Η οικονομική και η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές ρεύματος σε οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό τους πριν να λήξει. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το ποσοστό των καταναλωτών που έχουν οφειλές και αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό ρεύματος εμπρόθεσμα έχει φτάσει το 50% με το χρονικό διάστημα να φτάνει τους 3 μήνες.

Αυτή η αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλον πάροχο έχει δώσει ώθηση σε μια νέα τάση, η οποία χαρακτηρίζεται ως “ενεργειακός τουρισμός”. Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι καταναλωτές, μιας και αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τους παρόχους ρεύματος, φεύγουν από τον ένα προμηθευτή και επιλέγουν ένα νέο στον οποίο επαναλαμβάνουν και πάλι την ίδια διαδικασία. Αυτή η διαδικασία έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο καθώς τα χρέη των καταναλωτών προς τους προμηθευτές έχουν σαν αποτέλεσμα να διογκώνονται και τα χρέη των παρόχων προς τους διαχειριστές του συστήματος.

Βρες το οικονομικότερο πρόγραμμα από τους ειδικούς και απόφυγε τις μεγάλες χρεώσεις ρεύματος!

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει!

Ένα βήμα πριν αποκτήσεις μικρότερο λογαριασμό στο ρεύμα & φυσικό αέριο!!

Οι συνεχείς ανατιμήσεις που γίνονται στην τιμή της κιλοβατώρας καθώς και η Ρήτρα Αναπροσαρμογής έχουν σαν αποτέλεσμα το φαινόμενο της αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος να ενταθεί τον επόμενο καιρό. Οι εταιρείες θέλοντας με κάθε τρόπο να πάρουν, έστω και ληξιπρόθεσμα, τις οφειλές τους προχωρούν σε μια σειρά από ενέργειες με πιο σημαντική τα προγράμματα διακανονισμού ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές στην πληρωμή. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν εμπρόθεσμα ή καθυστερούν να καταβάλουν το ποσό που οφείλουν.

Μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων λογαριασμών

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι δηλώνουν πως έχουν μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα συναντάμε όλα και πιο συχνά το επόμενο χρονικό διάστημα μιας και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τιμή ρεύματος. Για όσους αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα με την πληρωμή του ρεύματος οι εταιρείες ρεύματος έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από λύσεις ώστε να τους διευκολύνουν ώστε οι πελάτες του να αποπληρώσουν τα χρέη που έχουν προς αυτές. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από μια σειρά από προτάσεις ώστε να μπορέσουν να διευθετήσουν το λογαριασμό ρεύματος και να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την εταιρεία.

Διευθέτηση της οφειλής με προκαταβολή και δόσεις:
Με την επιλογή αυτή οι καταναλωτές προκαταβάλουν ένα ποσό, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, και το υπόλοιπο μοιράζεται σε δόσεις οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τις 24.

Αποπληρωμή με πιστωτική κάρτα:
Πλέον δεν είναι λίγοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας που συνεργάζονται με τράπεζες και έχουν ειδικά προγράμματα ώστε οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος να καταβάλουν τα χρέη τους με άτοκες δόσεις μέσω τραπέζης με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Διακανονισμός ανάλογα με το ύψος της και το προφίλ της οφειλής:
Μια ακόμα καλή επιλογή είναι η ρύθμιση ανάλογα με τις ανάγκες που έχει οι καταναλωτής. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για διακανονισμό στο λογαριασμό ρεύματος. Σε αυτό σημαντικό εργαλείο είναι το ετήσιο καταναλωτικό προφίλ του καταναλωτή και στη συνέχεια γίνεται πρόταση για τον τρόπο που θα πληρωθεί ο λογαριασμός.

Με την απελευθέρωση της αγορά ενέργειας σήμερα οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος μπορούν διαλέξουν ανάμεσα από πολλές εταιρείες οι οποίες θα τους προσφέρουν ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που πληρώνουν σήμερα.

Μάθετε τις λύσεις όταν δημιουργούνται ληξιπρόθεμοι λογαριασμοί και μόνιμη αδυναμία πληρωμής του ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλον πάροχο!

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!