Αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ρεύματος

Αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ρεύματος
Αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος

Η οικονομική και η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές ρεύματος σε οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό τους πριν να λήξει. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το ποσοστό των καταναλωτών που έχουν οφειλές και αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό ρεύματος εμπρόθεσμα έχει φτάσει το 50% με το χρονικό διάστημα να φτάνει τους 3 μήνες.

Αυτή η αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλον πάροχο έχει δώσει ώθηση σε μια νέα τάση, η οποία χαρακτηρίζεται ως “ενεργειακός τουρισμός”. Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι καταναλωτές, μιας και αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τους παρόχους ρεύματος, φεύγουν από τον ένα προμηθευτή και επιλέγουν ένα νέο στον οποίο επαναλαμβάνουν και πάλι την ίδια διαδικασία. Αυτή η διαδικασία έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο καθώς τα χρέη των καταναλωτών προς τους προμηθευτές έχουν σαν αποτέλεσμα να διογκώνονται και τα χρέη των παρόχων προς τους διαχειριστές του συστήματος.

Βρες το οικονομικότερο πρόγραμμα από τους ειδικούς και απόφυγε τις μεγάλες χρεώσεις ρεύματος!

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει!

Οι συνεχείς ανατιμήσεις που γίνονται στην τιμή της κιλοβατώρας καθώς και η Ρήτρα Αναπροσαρμογής έχουν σαν αποτέλεσμα το φαινόμενο της αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος να ενταθεί τον επόμενο καιρό. Οι εταιρείες θέλοντας με κάθε τρόπο να πάρουν, έστω και ληξιπρόθεσμα, τις οφειλές τους προχωρούν σε μια σειρά από ενέργειες με πιο σημαντική τα προγράμματα διακανονισμού ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές στην πληρωμή. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν εμπρόθεσμα ή καθυστερούν να καταβάλουν το ποσό που οφείλουν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τον τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να προσεγγίσουν καταναλωτές πυ παρουσιάζουν αδυναμία πληρωμής ρεύματος.

Απλήρωτος λογαριασμός ρεύματος

Δυστυχώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα για χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εμπρόθεσμη πληρωμή τους. Οι συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας, που οφείλονται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αποτελούν τον βασικό παράγοντα της ανόδου αυτής καθώς και η αύξηση της ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο μιας και δε μιλάμε μόνο για έναν απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος αλλά για αρκετούς και αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα καταλήξει σε αστρονομικά ποσά. Τα χρέη που συσσωρεύονται από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι πλέον δυσκολεύονται να αποδώσουν τα δημοτικά τέλη και τους φόρους προς το δημόσιο που πληρώνονται μέσα από το λογαριασμό ρεύματος.

Οι καταναλωτές που βλέπουν τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος να συσσωρεύονται επιλέγουν είτε να τους πληρώσουν μερικώς είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό του χρέους και πληρωμή με δόσεις. Οι προβλέψεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες αφού υπολογίζουν πως ένας στους δύο λογαριασμούς ή θα αποπληρωθεί μερικώς ή και ποτέ.

Οι ανεξέλεγκτες τιμές που έχει το ηλεκτρικό ρεύμα σε συνδυασμό με τους απλήρωτους λογαριασμούς έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση στο να λάβει ορισμένα μέτρα ώστε να μετριάσει την αύξηση καθώς και τον αριθμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πλέον η τιμή της κιλοβατώρας επιδοτείται και με τον τρόπο αυτό ελπίζει η κυβέρνηση πως το τσουνάμι των απλήρωτων λογαριασμών θα μετριαστεί.

Απλήρωτος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος
Μην απελπίζεσαι… Μάθε από το ΠΗΡ τί πρέπει να γνωρίζεις για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος

Μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων λογαριασμών

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι δηλώνουν πως έχουν μόνιμη αδυναμία πληρωμής ρεύματος. Δηλαδή, μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα συναντάμε όλα και πιο συχνά το επόμενο χρονικό διάστημα μιας και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τιμή ρεύματος. Για όσους αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα με την πληρωμή του ρεύματος οι εταιρείες ρεύματος έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από λύσεις ώστε να τους διευκολύνουν ώστε οι πελάτες του να αποπληρώσουν τα χρέη που έχουν προς αυτές. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από μια σειρά από προτάσεις ώστε να μπορέσουν να διευθετήσουν το λογαριασμό ρεύματος και να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την εταιρεία.

Διευθέτηση της οφειλής με προκαταβολή και δόσεις:
Με την επιλογή αυτή οι καταναλωτές προκαταβάλουν ένα ποσό, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, και το υπόλοιπο μοιράζεται σε δόσεις οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τις 24.

Αποπληρωμή με πιστωτική κάρτα:
Πλέον δεν είναι λίγοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας που συνεργάζονται με τράπεζες και έχουν ειδικά προγράμματα ώστε οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος να καταβάλουν τα χρέη τους με άτοκες δόσεις μέσω τραπέζης με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Διακανονισμός ανάλογα με το ύψος της και το προφίλ της οφειλής:
Μια ακόμα καλή επιλογή είναι η ρύθμιση ανάλογα με τις ανάγκες που έχει οι καταναλωτής. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για διακανονισμό στο λογαριασμό ρεύματος. Σε αυτό σημαντικό εργαλείο είναι το ετήσιο καταναλωτικό προφίλ του καταναλωτή και στη συνέχεια γίνεται πρόταση για τον τρόπο που θα πληρωθεί ο λογαριασμός.

Με την απελευθέρωση της αγορά ενέργειας σήμερα οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος μπορούν διαλέξουν ανάμεσα από πολλές εταιρείες οι οποίες θα τους προσφέρουν ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που πληρώνουν σήμερα.

Μάθετε τις λύσεις όταν δημιουργούνται ληξιπρόθεμοι λογαριασμοί και μόνιμη αδυναμία πληρωμής του ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλον πάροχο!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!