Πληρωμή λογαριασμού ρεύματος

Πληρωμή λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος
Όλοι οι τρόποι πληρωμής και εξόφλησης λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει η πληρωμή του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα για να εξοφλήσει κάποιος τον λογαριασμό έπρεπε να πάει στην ίδια τη ΔΕΗ ή εναλλακτικά μπορούσε να τον πληρώσει στο ταχυδρομείο, σε κάποιο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ ή κάποιο άλλο συνεργαζόμενο κατάστημα. Σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου, έχουν προστεθεί αρκετοί τρόποι πληρωμής ρεύματος οι οποίοι εκτός από γρήγοροι δεν απαιτούν τη φυσική μας παρουσία σε κάποιο κατάστημα και μπορούν να γίνουν online οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Σήμερα εκτός του ότι το να πληρώσει κάποιος το λογαριασμό ρεύματος είναι πολύ πιο εύκολο υπάρχουν και διάφορες διευκολύνσεις για όσους έχουν κάποιον ανεξόφλητο λογαριασμό ρεύματος. Έτσι οι πελάτες αφού επικοινωνήσουν με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να βρουν διάφορους τρόπους και να προχωρήσουν σε διακανονισμό για να εξοφλήσουν το λογαριασμό ρεύματος ο οποίος είτε έχει λήξει είτε αδυνατούν να πληρώσουν σε όλο του το ποσό.

Μάθε από τους ειδικούς του ΠΗΡ πού πληρώνεις το φθηνότερο ρεύμα...

Πλήρωσε το Φθηνότερο Ρεύμα της αγοράς!

Πως να πληρώσω λίγα χρήματα στο λογαριασμό ρεύματος

Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών καθώς και οι διάφοροι τρόποι για να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος σίγουρα θα επιφέρουν μείωση στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας όμως ένας άλλος τρόπος είναι να αναζητήσουμε έναν νέο προμηθευτή ρεύματος ο οποίος προσφέρει χαμηλές τιμές.

Πριν ξεκινήσουμε την αναζήτηση και τη σύγκριση εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος είναι σωστό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για το λογαριασμό ρεύματος που πληρώνουμε. Ο κάθε λογαριασμός αποτελείται από δύο σκέλη το ανταγωνιστικό σκέλος και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις παραμένουν σταθερές για όποιον πάροχο και αν προτιμήσουμε και περιλαμβάνουν μια σειρά από χρεώσεις που αφορούν φόρους, δημοτικά τέλη κ.α.. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις είναι αυτές που ουσιαστικά διαφέρουν από προμηθευτή σε προμηθευτή και περιλαμβάνουν την τιμή της κιλοβατώρας, το πάγιο, την εγγύηση και όποιες άλλες χρεώσεις μπορεί να υπάρχουν. Επίσης εδώ εφαρμόζεται και η έκπτωση συνέπειας που έχει να κάνει με την εμπρόθεσμη πληρωμή του λογαριασμού.

Βλέπουμε λοιπόν πως ένας λογαριασμός ρεύματος περιλαμβάνει διάφορες χρεώσεις και μιας και σήμερα υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικά οικιακά τιμολόγια ρεύματος και κάπου 30 επαγγελματικά η σύγκριση τιμών ρεύματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένας τρόπος για να κινηθούμε είναι να περιοριστούμε μόνο στη σύγκριση της τιμής που έχει η κιλοβατώρα, όμως κάτι τέτοιο αφήνει εκτός τις άλλες χρεώσεις, τις εκπτώσεις ή τυχόν δώρα καλωσορίσματος που μπορεί να υπάρχουν σε κάποιες εταιρείες.

Ένας άλλος τρόπος για να βρούμε ποια εταιρεία θα μας δώσει το πιο οικονομικό λογαριασμό ρεύματος είναι να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα που υπάρχει στη σελίδα του ΠΗΡ και το οποίο προσφέρει αξιόπιστη και γρήγορη σύγκριση των διαφόρων τιμολογίων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγεται κάποια βασικά στοιχεία και το πρόγραμμά μας θα σας προτείνει την εταιρεία που προσφέρει το πιο φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα για εσάς και τις δικές σας ανάγκες.

Η ενεργειακή οικονομία που μπορεί να κάνει ένα νοικοκυριό έχει κάποια συγκεκριμένα όρια για να μπορέσει να μειώσει την κατανάλωσή του. Επίσης η αντικατάσταση παλαιών συσκευών με καινούρια μπορεί να αποβεί πολυδάπανη και χρονοβόρα διαδικασία. Έτσι είναι σημαντικό να ξέρουμε πως υπάρχουν εναλλακτικοί προμηθευτές οι οποίοι προσφέρουν ρεύμα σε χαμηλές τιμές και σας βοηθούν να μειώσετε τα χρήματα που πληρώνετε στο λογαριασμό.

Πληρωμή λογαριασμού ρεύματος με δόσεις

Πλέον η έγκαιρη εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος στην ώρα του αποτελεί πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά και οι εταιρείες ρεύματος θέλοντας να διευκολύνουν τους πελάτες τους έχουν δημιουργήσει μια σειρά από προγράμματα τα οποία στόχο έχουν να βοηθήσουν στην αποπληρωμή του. Το πιο συνηθισμένο πρόγραμμα από το οποίο επωφελούνται οι οφειλέτες είναι αυτό της πληρωμής ηλεκτρικού ρεύματος με δόσεις. Το πρόγραμμα λειτουργεί παρόμοια στους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στις περισσότερες για να υπάρξει διακανονισμός θα πρέπει να υπάρξει προκαταβολή μέρους της οφειλής. Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν το ύψος της οφειλής ρεύματος με την προκαταβολή και οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 24.

Έτσι για παράδειγμα αν η οφειλή είναι μέχρι 500 ευρώ τότε η προκαταβολή είναι το 10% του ποσού και οι δόσεις 5. Καθώς αυξάνεται το ύψος τις οφειλής αλλάζει και το ποσοστό της προκαταβολής καθώς και ο αριθμός των δόσεων. Για οφειλές 500 – 1000 ευρώ το ποσοστό παραμένει το ίδιο και οι δόσεις είναι 8. Για λογαριασμούς 1.000 – 2.000 ευρώ η προκαταβολή καθορίζεται στο 15% και οι δόσεις είναι 12. Για 2.000 – 3.000 η προκαταβολή είναι 20% της οφειλής και οι δόσεις 18. Για όσους οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ μπορούν είτε να πληρώσουν το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο ποσό σε 18 δόσεις είτε το 30% και το υπόλοιπο ποσό σε 24 δόσεις.

Τρόποι εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος

Σήμερα οι εταιρείες ρεύματος προσφέρουν μια σειρά από εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής του λογαριασμού με στόχο την διευκόλυνση των πελατών τους. Ας τους δούμε:

 1. Πληρωμή στο φυσικό κατάστημα του προμηθευτή ρεύματος
  Επισκέπτεστε το κατάστημα του παρόχου σας και εκεί, έχοντας μαζί σας τον λογαριασμό, πληρώνετε την οφειλή με μετρητά ή χρεωστική κάρτα.
 2. Πληρωμή σε τράπεζα
  Επισκέπτεστε το φυσικό κατάστημα της τράπεζας που σας εξυπηρετεί και εκεί με το απόκομμα λογαριασμού πληρώνετε τον λογαριασμό.
 3. Με πάγια τραπεζική εντολή
  Ενεργοποιείται την πάγια τραπεζική εντολή στην τράπεζά σας και ο λογαριασμός σας πληρώνεται εύκολα και γρήγορα μόνος του κάθε μήνα. Μην ξεχνάτε πως σε πολλές εταιρείες προμήθειας ρεύματος με τον ενεργοποίηση της πάγιας τραπεζικής εντολής έχετε και έκπτωση στο λογαριασμό σας.
 4. Πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος σε συνεργαζόμενα καταστήματα
  Πολλές είναι οι εταιρείες που συνεργάζονται με διάφορα καταστήματα ώστε να διευκολύνουν την πληρωμή του λογαριασμού σας. Το πιο συνηθισμένο είναι διάφορα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ ή τα ΕΛΤΑ, βέβαια διάφορες εταιρείες συνεργάζονται και με άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Και σε αυτή την περίπτωση έχοντας μαζί σας τον λογαριασμό μπορείτε να τον πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά.
 5. Online πληρωμή στο ίνερνετ
  Η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Γίνεται εύκολα και γρήγορα ενώ μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε ώρα μέσα στο διαδίκτυο. Όλοι πλέον οι πάροχοι ρεύματος διαθέτουν κάποια εφαρμογή ή πλατφόρμα μέσα από την οποία με τη χρήση της τραπεζικής σας κάρτας μπορείτε να εξοφλήσετε το λογαριασμό σας.
 6. e-baniking
  Το e banking αποτελεί έναν ακόμα εύκολο τρόπο πληρωμής του λογαριασμού σας μέσω internet χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού σας.
 7. phone banking
  Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιήσει αυτή την υπηρεσία από την τράπεζά σας μπορεί με ένα τηλεφώνημα να πληρώσετε τον λογαριασμό σας, έχοντας πάντα τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού.

Φυσικά δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για τους ευάλωτους καταναλωτές όπου αναπτύσσονται καταστάσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του λογαριασμού ρεύματος. Για τις περιπτώσεις αυτές διαβάστε το άρθρο για την αδυναμία πληρωμής ρεύματος!

Η πληρωμή λογαριασμού ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλη εταιρεία είναι πλέον εύκολη υπόθεση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο ίντερνετ!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!