Πληρωμή λογαριασμού ρεύματος

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει η πληρωμή του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα για να εξοφλήσει κάποιος τον λογαριασμό έπρεπε να πάει στην ίδια τη ΔΕΗ ή εναλλακτικά μπορούσε να τον πληρώσει στο ταχυδρομείο, σε κάποιο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ ή κάποιο άλλο συνεργαζόμενο κατάστημα. Σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου, έχουν προστεθεί αρκετοί τρόποι πληρωμής οι οποίοι εκτός από γρήγοροι δεν απαιτούν τη φυσική μας παρουσία σε κάποιο κατάστημα και μπορούν να γίνουν online οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Σήμερα εκτός του ότι το να πληρώσει κάποιος το λογαριασμό ρεύματος είναι πολύ πιο εύκολο υπάρχουν και διάφορες διευκολύνσεις για όσους έχουν κάποιον ανεξόφλητο λογαριασμό ρεύματος. Έτσι οι πελάτες αφού επικοινωνήσουν με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να βρουν διάφορους τρόπους και να προχωρήσουν σε διακανονισμό για να εξοφλήσουν το λογαριασμό ρεύματος ο οποίος είτε έχει λήξει είτε αδυνατούν να πληρώσουν σε όλο του το ποσό.

Μάθε από τους ειδικούς του ΠΗΡ πού πληρώνεις το φθηνότερο ρεύμα...

Πλήρωσε το Φθηνότερο Ρεύμα της αγοράς!

Ένα βήμα πριν αποκτήσεις μικρότερο λογαριασμό στο ρεύμα & φυσικό αέριο!!

Πληρωμή λογαριασμού ρεύματος με δόσεις

Πλέον η έγκαιρη εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος στην ώρα του αποτελεί πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά και οι εταιρείες ρεύματος θέλοντας να διευκολύνουν τους πελάτες τους έχουν δημιουργήσει μια σειρά από προγράμματα τα οποία στόχο έχουν να βοηθήσουν στην αποπληρωμή του. Το πιο συνηθισμένο πρόγραμμα από το οποίο επωφελούνται οι οφειλέτες είναι οι δόσεις. Το πρόγραμμα λειτουργεί παρόμοια στους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στις περισσότερες για να υπάρξει διακανονισμός θα πρέπει να υπάρξει προκαταβολή μέρους της οφειλής. Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν το ύψος της οφειλής με την προκαταβολή και οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 24.

Έτσι για παράδειγμα αν η οφειλή είναι μέχρι 500 ευρώ τότε η προκαταβολή είναι το 10% του ποσού και οι δόσεις 5. Καθώς αυξάνεται το ύψος τις οφειλής αλλάζει και το ποσοστό της προκαταβολής καθώς και ο αριθμός των δόσεων. Για οφειλές 500 – 1000 ευρώ το ποσοστό παραμένει το ίδιο και οι δόσεις είναι 8. Για λογαριασμούς 1.000 – 2.000 ευρώ η προκαταβολή καθορίζεται στο 15% και οι δόσεις είναι 12. Για 2.000 – 3.000 η προκαταβολή είναι 20% της οφειλής και οι δόσεις 18. Για όσους οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ μπορούν είτε να πληρώσουν το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο ποσό σε 18 δόσεις είτε το 30% και το υπόλοιπο ποσό σε 24 δόσεις.

Τρόποι εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος

Σήμερα οι εταιρείες ρεύματος προσφέρουν μια σειρά από εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής του λογαριασμού με στόχο την διευκόλυνση των πελατών τους. Ας τους δούμε:

 1. Πληρωμή στο φυσικό κατάστημα του προμηθευτή ρεύματος
  Επισκέπτεστε το κατάστημα του παρόχου σας και εκεί, έχοντας μαζί σας τον λογαριασμό, πληρώνετε την οφειλή με μετρητά ή χρεωστική κάρτα.
 2. Πληρωμή σε τράπεζα
  Επισκέπτεστε το φυσικό κατάστημα της τράπεζας που σας εξυπηρετεί και εκεί με το απόκομμα λογαριασμού πληρώνετε τον λογαριασμό.
 3. Με πάγια τραπεζική εντολή
  Ενεργοποιείται την πάγια τραπεζική εντολή στην τράπεζά σας και ο λογαριασμός σας πληρώνεται εύκολα και γρήγορα μόνος του κάθε μήνα. Μην ξεχνάτε πως σε πολλές εταιρείες προμήθειας ρεύματος με τον ενεργοποίηση της πάγιας τραπεζικής εντολής έχετε και έκπτωση στο λογαριασμό σας.
 4. Σε συνεργαζόμενα καταστήματα
  Πολλές είναι οι εταιρείες που συνεργάζονται με διάφορα καταστήματα ώστε να διευκολύνουν την πληρωμή του λογαριασμού σας. Το πιο συνηθισμένο είναι διάφορα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ ή τα ΕΛΤΑ, βέβαια διάφορες εταιρείες συνεργάζονται και με άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Και σε αυτή την περίπτωση έχοντας μαζί σας τον λογαριασμό μπορείτε να τον πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά.
 5. Online πληρωμή στο ίνερνετ
  Η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Γίνεται εύκολα και γρήγορα ενώ μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε ώρα μέσα στο διαδίκτυο. Όλοι πλέον οι πάροχοι ρεύματος διαθέτουν κάποια εφαρμογή ή πλατφόρμα μέσα από την οποία με τη χρήση της τραπεζικής σας κάρτας μπορείτε να εξοφλήσετε το λογαριασμό σας.
 6. e-baniking
  Το e banking αποτελεί έναν ακόμα εύκολο τρόπο πληρωμής του λογαριασμού σας μέσω internet χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού σας.
 7. phone banking
  Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιήσει αυτή την υπηρεσία από την τράπεζά σας μπορεί με ένα τηλεφώνημα να πληρώσετε τον λογαριασμό σας, έχοντας πάντα τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού.

Η πληρωμή λογαριασμού ρεύματος στη ΔΕΗ ή άλλη εταιρεία είναι πλέον εύκολη υπόθεση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο ίντερνετ!

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!