Φθηνό τριφασικό ρεύμα

Το φθηνότερο τριφασικό ρεύμα
Η σωστή επιλογή για φθηνό τριφασικό ρεύμα μόνο στο Π.Η.Ρ.
  • Τι με συμφέρει, μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα;
  • Τι παροχή ισχύος έχω στο σπίτι μου, μονοφασική ή τριφασική και πως μπορώ να την αλλάξω;
  • Υπάρχει φθηνό τριφασικό ρεύμα;

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά ερωτήματα των καταναλωτών που ψάχνουν τρόπο να μειώσουν το λογαριασμό ρεύματος.

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε ότι οι παροχές ρεύματος είναι δύο: η μονοφασική και η τριφασική. Κατά την παραγωγή το ρεύμα είναι πάντα τριφασικό. Στο μονοφασικό οι καταναλωτές παίρνουν μία από τις 3 φάσεις και στο τριφασικό και τις τρεις.

Στην μονοφασική παροχή η τάση του ρεύματος είναι 220 – 230V, 1Χ35Α μονοφασική παροχή ρεύματος με μέγιστη ισχύ τα 8000W. Στην τριφασική παροχή η τάση του ρεύματος είναι 380 – 430V, 3Χ35Α τριφασική παροχή ρεύματος με μέγιστη ισχύ τα 24000W.

Το τριφασικό ρεύμα παρέχεται από όλους τους παρόχους ρεύματος...

Βρες Πάροχο για Φθηνό Τριφασικό Ρεύμα!

Πληροφορίες για το οικονομικό τριφασικό ρεύμα

Το τριφασικό ρεύμα χρησιμοποιείται κυρίως από καταναλωτές που έχουν μεγάλη ανάγκη σε ρεύμα και χρησιμοποιούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα. Τέτοιοι καταναλωτές είναι, ως επί το πλείστον, επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες κ.α. Το τριφασικό ρεύμα είναι πιο ακριβό από το μονοφασικό για αυτό όπως είναι λογικό όσοι το χρησιμοποιούν ψάχνουν τρόπους για να το μειώσουν και αναζητούν συνέχεια τον πιο οικονομικό προμηθευτή τριφασικού ρεύματος.

Για να κάνουμε μια σωστή σύγκριση των προμηθευτών τριφασικού ρεύματος και να επιλέξουμε αυτόν που έχει το πιο φθηνό θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ο λογαριασμός ρεύματος δεν αποτελείται μόνο από τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε αλλά έχει και άλλες χρεώσεις οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό ποσό του. Έτσι στη σύγκριση τιμών ρεύματος που θα κάνουμε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε χρεώσεις όπως το πάγιο αλλά και διάφορες εκπτώσεις ή προσφορές που μπορεί να έχει η κάθε εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Πριν καταλήξετε στην επιλογή που θα δώσει σε εσάς τριφασικό ρεύμα σε χαμηλή τιμή εξετάστε προσεκτικά όλες τις προσφορές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά και ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε να ισχύουν οι προσφορές και οι εκπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν. Τέλος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ενεργειακούς συμβούλους του ΠΗΡ οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να πληρώνετε λίγα χρήματα για ρεύμα.

Κριτήρια επιλογής τριφασικού ρεύματος

Το πιο οικονομικό τριφασικό ρεύμα
Κριτήρια επιλογής για απόκτηση οικονομικού τριφασικού ρεύματος

Πριν διαλέξουμε παροχή ρεύματος θα πρέπει να γνωρίζουμε τα φορτία που έχουμε σαν καταναλωτές. Αν τα φορτία είναι μεγάλα, η μόνη λύση είναι το τριφασικό ρεύμα.

Φθηνό τριφασικό ρεύμα όσο αφορά την χρέωση της κιλοβατώρας δεν υπάρχει. Η διαφορά  έχει να κάνει μόνο με τα πάγια έξοδα που χρεώνονται στο λογαριασμό. Στο μονοφασικό ρεύμα έχουμε πιο χαμηλό κόστος παγίων εξόδων και πιο οικονομικό τιμολόγιο σε σχέση με το τριφασικό. Επίσης σαν εγκατάσταση, η μονοφασική είναι πολύ πιο φθηνή.

Ο ποιο εύκολος τρόπος να διακρίνουμε αν έχουμε μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα είναι να κοιτάξουμε τον λογαριασμό ρεύματος. Στο έντυπο υπάρχει ένα πεδίο που λέει ¨Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής (kVA)¨. Αν το πεδίο γράφει 8 τότε η παροχή είναι μονοφασική. Αν το πεδίο γράφει 25 τότε η παροχή είναι τριφασική.

Στην περίπτωση που θελήσουμε να αλλάξουμε το ρεύμα από μονοφασικό σε τριφασικό θα πρέπει να έχουμε τριφασική παροχή, τριφασικό πίνακα και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. Επιπλέον θα πρέπει να κάνουμε μία αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ και να καταβάλουμε ένα ποσό για αλλαγή του μετρητή.

Στο χώρο προμήθειας ρεύματος εκτός από την ΔΕΗ δραστηριοποιούνται και αρκετοί εναλλακτικοί πάροχοι όπως η Elpedison, η Watt & Volt, η Protergia, η NRG, η We Energy, η OTE Estate, το Φυσικό Αέριο, η ΕΛΤΑ, η Efa Energy, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η Solar Energy, η ΕΛΙΝΟΙΛ, ο Ήρων, η ΚΕΝ,  η Volterra, η Nova Energy, η Volton, η ΒΙΕΝΕΡ, η ZeniΘ κ.ά. Οι προσφορές των παρόχων για φθηνό ρεύμα δεν έχουν να κάνουν με την ¨Συμφωνημένη Ισχύ Παροχής¨, αλλά με την κιλοβατώρα.

Το οικονομικό τριφασικό ρεύμα εξαρτάται μονάχα από τα πάγια έξοδα του λογαριασμού ρεύματος...

Βρες Πάροχο για Φθηνό Τριφασικό Ρεύμα!

Αν κοιτάτε για φθηνό τριφασικό ρεύμα θα πρέπει να ελέγξετε το πάγιο που χρεώνει η κάθε εταιρεία. Κατά τα άλλα η χαμηλή τιμή ρεύματος, που θα σας προσφέρει ο προμηθευτής, θα είναι η ίδια είτε έχετε μονοφασικό είτε τριφασικό ρεύμα.

Σας συνιστούμε να μην ασχολείστε με ηλεκτρολογικές εργασίες εάν δεν είστε ειδικοί. Ο ηλεκτρολογικός πίνακας όπως και ο μετρητής κατανάλωσης ρεύματος  θα πρέπει να προσεγγίζονται μόνο από εξουσιοδοτημένο τεχνικό προσωπικό.

Ποιοί δικαιούνται τριφασικό ρεύμα και πόσο φθηνότερο είναι τελικά το τριφασικό ρεύμα...

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!