Ρεύμα – Επιστροφή

Επιστροφή ρεύματος
Η διαρκής αύξηση τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας οδηγεί σε επιστροφές ρεύματος

Οι συνεχείς αυξήσεις και ανατιμήσεις στην τιμή ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Υπό τον κίνδυνο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης που θα πλήξει όλα τα κοινωνικά στρώματα η πολιτεία αποφάσισε να δώσει επιστροφή χρημάτων για το ρεύμα με την ελπίδα ότι αυτό θα ελαφρύνει μερικώς την κατάσταση.

Η διαρκής αύξηση του ρεύματος δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον καταναλωτή...

Βρες τον πάροχο με το Φθηνότερο Τιμολόγιο Ρεύματος!


Η επιστροφή ρεύματος gov είναι μια πολύ απλή διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα. Οι δικαιούχοι οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση του λογαριασμού ρεύματος, για ποσό άνω των 30 ευρώ, υπολογίζονται σε πάνω από 6,3 εκατομμύρια. Οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020, το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων, φτάνει στις 43.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021 λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων για το φορολογικό έτος 2021. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι οικιακοί πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ρεύματος, την ονομαζόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής. Η ενίσχυση αφορά μόνο κατανάλωση ρεύματος της κύριας κατοικίας καθώς και μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Αίτηση για επιστροφή ρεύματος

Η αίτηση για την power pass επιστροφή, όπως λέγεται αλλιώς η επιστροφή χρημάτων για το ρεύμα, είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία που μπορεί πολύ εύκολα να ολοκληρωθεί από τον καθένα με τη χρήση των κωδικών TaxisNet όπου ο πολίτης βεβαιώνει τα στοιχεία του πχ. ΑΦΜ, τηλέφωνο κ.α.. Εδώ να σημειώσουμε πως κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο.

Τα βήματα για να λάβουν οι δικαιούχοι την επιδότηση ρεύματος είναι τα παρακάτω:

  1. Εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet.
  2. Βεβαιώνουν ή αν χρειάζεται επικαιροποιούν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  3. Διορθώνουν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να υπάρχουν στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  4. Αναγράφουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
  5. Πιστοποιούν την ορθότητα που έχουν τα στοιχεία και οριστικοποιούν την υποβολή της αίτησης.

Αφού υποβληθούν όλες οι αιτήσεις τότε θα γίνει έλεγχος της ορθότητας των στοιχείων και θα ξεκινήσει η αναδρομική επιστροφή των χρημάτων. Η αίτηση για την επιστροφή ρήτρας αναπροσαρμογής γίνεται αναδρομικά και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ανακοινώνεται κάθε φορά. Επίσης το πότε πληρώνεται η επιστροφή χρεώσεων για το λογαριασμό ρεύματος εξαρτάται από το χρόνο που θα χρειαστεί για να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων.

Επιστροφή χρημάτων ρεύματος – Πλατφόρμα

Επιστροφή χρημάτων για το ρεύμα
Ενημέρωση καταναλωτή για την επιστροφή χρημάτων στο ηλεκτρικό ρεύμα
Εμπιστέψου το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό ρεύμα για να μάθεις ακριβώς τί σε συμφέρει...

Βρες τον πάροχο με το Φθηνότερο Τιμολόγιο Ρεύματος!

Η αναδρομική επιστροφή χρημάτων ΔΕΗ ή άλλου παρόχου για τον λογαριασμό ρεύματος γίνεται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας όπου ο δικαιούχος χρησιμοποιεί τους κωδικούς Taxis net για να εισέλθει. Μέσα από μια σειρά απλών βημάτων ολοκληρώνει την αίτηση την οποία και στη συνέχεια υποβάλει ώστε να πάρει την επιστροφή power pass. Το ποσό της επιστροφής εξαρτάται από το συνολικό ποσό επιβάρυνσης που είχε ο δικαιούχος και είναι έως 600 ευρώ.

Για όσους η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ δεν δικαιούνται κάποια επιδότηση. Για τους υπόλοιπους είναι το 60% της επιβάρυνσης που υπάρχει στο τιμολόγιο ρεύματος. Έτσι αν η επιβάρυνση είναι 30 ευρώ το ποσό που δικαιούται είναι 18 ευρώ, αν είναι 600 ευρώ τότε δικαιούται 360 ευρώ ενώ αν είναι 1500 ευρώ τότε δικαιούται να πάρει 600 ευρώ που είναι και το μέγιστο ποσό.

Καθώς οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα συνεχώς αυξάνονται και η εύρεση μιας λύσης σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο φαντάζει μακρινή θα πρέπει να συνηθίσουμε σε επιστροφή χρημάτων για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

 

*** Τα παραπάνω λογιστικά στοιχεία όπως ισχύουν τον Αύγουστο του 2022.

Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων στο ρεύμα; Οι σύμβουλοι του ΠΗΡ σας ενημερώνουν!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!