Ρεύμα χωρίς ρήτρα ΟΤΣ

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί μια από τις βασικές ανάγκες ενός σύγχρονου νοικοκυριού και μιας επιχείρησης αφού εκτός από το φως που μας προσφέρει, είναι απαραίτητο για να καλύψει μια σειρά από βασικές ανάγκες μας. Όμως πλέον η τιμή του αυξάνεται καθημερινά κάνοντας την χρήση του όλο και πιο ακριβή και κάπως έτσι όλοι ψάχνουν τρόπους ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα από το λογαριασμό ρεύματος.

Με τη βοήθεια των Ειδικών του ΠΗΡ πλέον μπορείς να βρεις τον κατάλληλο Πάροχο για να εξοικονομήσεις χρήματα...

Βρες Πάροχο Ρεύματος χωρίς Ρήτρα ΟΤΣ

Ένας όρος τον οποίο ακούμε όλοι πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος ή ΟΤΣ και αυτό που μας προτείνεται είναι να επιλέξουμε έναν προμηθευτή ο οποίος κάνει απορρόφηση του ΟΤΣ ή δεν έχει ρήτρα ΟΤΣ. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος.

Οι όροι Οριακή Τιμή Συστήματος και Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι ταυτόσημοι, σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οπότε αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό το κομμάτι ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η ΟΤΣ είναι η χονδρική τιμή στη οποία αγοράζουν οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας το ρεύμα πριν το μεταπωλήσουν στους καταναλωτές. Η τιμή αυτή υπολογίζεται από έναν τύπο ο οποίος λαμβάνει υπόψη την προσφορά και τη ζήτηση ρεύματος που υπάρχει. Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος μεταφέρουν στο δικό μας λογαριασμό το ρίσκο που παίρνει ο επενδυτής αγοράζοντας ρεύμα. Εάν η επένδυση δεν πάει καλά τότε εμείς καλούμαστε να καλύψουμε τη ζημιά, ενώ αν η επένδυση πετύχει τότε πιθανόν να δούμε στο λογαριασμό μας φθηνό ρεύμα. Η χονδρική τιμή της ΟΤΣ ορίζεται από τον ΛΑΓΗΕ (κρατική εταιρεία) που πλέον ονομάζεται ΔΑΠΕΕΠ και ανακοινώνεται σε όλους τους παρόχους ρεύματος.

Πάροχοι ρεύματος χωρίς ρήτρα ΟΤΣ

Η αλήθεια είναι πως το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται στην Ελλάδα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες μας και για αυτό είναι απαραίτητο να γίνει εισαγωγή του από τρίτες χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες και τους μήνες του χειμώνα που η κατανάλωση ρεύματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτές οι εισαγωγές έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής ρεύματος προς τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και κάπως έτσι αυξάνεται και η Οριακή Τιμής Συστήματος. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτόν τον σκόπελο θα πρέπει να επιλέξουμε έναν πάροχο χωρίς οριακή τιμή συστήματος.

Θα πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου που μας προτείνουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και να επιλέξουμε αυτό που θα είτε δεν θα έχει καθόλου ρήτρα αναπροσαρμογής ή κάποιον που θα έχει μεγάλη απορρόφηση. Εδώ είναι πολύ που θα πρέπει να αναφέρουμε πως συνήθως οι εναλλακτικοί πάροχοι για ρεύμα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής συνήθως χρεώνουν μεγαλύτερο πάγιο ή/και ψηλότερη τιμή κιλοβατώρας. Από κάπου πρέπει να βγάλουν και αυτοί τα τυχόν σπασμένα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι με διατάξεις που ισχύουν από Αύγουστο του 2022 προκύπτει αναστολή εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Τι γίνεται όμως αν έχουμε επιλέξει ένα πρόγραμμα στο οποίο χρεωνόμαστε την ΟΤΣ; Τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά την κατώτερη και ανώτερη τιμή που έχει ορίσει ο προμηθευτής μας. Έστω πως αυτή είναι στα 50€/MWh η κατώτερη και στα 75€/Mwh η ανώτερη τότε σε περίπτωση που η μέση ΟΤΣ βρίσκεται μεταξύ αυτών των τιμών δεν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση. Όμως αν η Οριακή Τιμή Συστήματος φτάσει τα 100€/Mwh τότε θα εφαρμοστεί η Ρήτρα Αναπροσαρμογής και θα δείτε αύξηση στο λογαριασμό σας. Τώρα αν η ΟΤΣ πέσει στα 20€/Mwh θα πρέπει να δούμε μείωση στο λογαριασμό μας, θεωρητικά.

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να επιλέξουμε μια εταιρεία ρεύματος χωρίς ρήτρα ΟΤΣ ή μια που κάνει πολύ καλή απορρόφηση. Η συνεχής αύξηση των τιμών του ρεύματος έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλούς λογαριασμούς και τη δυσαρέσκεια πολλών καταναλωτών, όπως είναι φυσικό. Η αναζήτηση λοιπόν ενός παρόχου χωρίς Οριακή Τιμή Συστήματος φαίνεται πως πλέον αποτελεί βασική προϋπόθεση για έναν οικονομικό λογαριασμό ρεύματος που δεν θα αδειάσει την τσέπη σας.

Πρόγραμμα ρεύματος χωρίς ΟΤΣ

Η ομάδα του ΠΗΡ κάνοντας ενδελεχή έρευνα σε όλα τα προγράμματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας έχει βρει αρκετά τα οποία υπόσχονται φθηνό ρεύμα χωρίς καμία δέσμευση του καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη σύμβαση που θα συνάψετε και θα πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους του συμβολαίου που σας προτείνει ο πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος.

Βρες Πάροχο Ρεύματος χωρίς Ρήτρα ΟΤΣ

Κοιτάζοντας λοιπόν τα προγράμματα των διαφόρων εταιρειών που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια έχουμε παρατηρήσει πως υπάρχουν αρκετά με την υποσημείωση πρόγραμμα χωρίς ΟΤΣ ή πρόγραμμα δίχως ρήτρα αναπροσαρμογής. Πρακτικά και οι δύο αυτοί όροι σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και ουσιαστικά ενημερώνουν τον καταναλωτή πως σε περίπτωση που αυξηθεί ή μειωθεί η ΟΤΣ η τιμή του ρεύματος για αυτούς θα παραμείνει σταθερή. Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως πως σε πολλά από αυτά τα προγράμματα το πάγιο είναι υψηλότερο ή ακόμα και η τιμή της κιλοβατώρας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες καθώς και η διαρκής προσπάθεια που κάνουν πολλοί καταναλωτές να βρούνε εταιρείες οι οποίες προσφέρουν ρεύμα χωρίς ρήτρα ΟΤΣ σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο. Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής για αρκετούς καταναλωτές ρεύματος είναι ένα άγνωστο κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι θέλουμε να έχουμε χαμηλό κόστος ρεύματος και σίγουρα δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στο λογαριασμό. Εμπιστευτείτε την ομάδα του ΠΗΡ για φτηνό ρεύμα και δεν θα βγείτε χαμένοι!

Οι Ειδικοί του ΠΗΡ θα βρουν για σένα Εταιρεία για Ρεύμα χωρίς Ρήτρα Προσαρμογής και χωρίς Παγίδες!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!