Επιδότηση ηλεκτρικού ποδηλάτου

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν όλο και περισσότερους θαυμαστές και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μέσο μεταφοράς όσο και για αναψυχή και οι επιδοτήσεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια κάνουν την απόκτησή του όλο και πιο εύκολη.

Τα πλεονεκτήματα που έχει το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πολλά μιας και αποτελεί ένα άριστο μέσο μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις συμβάλλοντας στην αποφόρτιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τη μείωση των ρύπων ενώ παράλληλα η μετακίνηση με αυτό είναι ιδιαίτερα οικονομική. Επιπλέον όπως κάθε ηλεκτρικό όχημα, αποτελεί ιδανικό τρόπο αναψυχής αφού η υποβοηθούμενη κίνηση βοηθάει τον αναβάτη να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η αγορά όμως ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν είναι εύκολη μιας και το κόστος του είναι αρκετά πιο υψηλό σε σχέση με ένα συμβατικό. Όμως χάρη στις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα η απόκτηση ενός είναι πλέον οικονομικά εφικτή στα πλαίσια πάντα της κρατικής ενίσχυσης με σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών προς την ηλεκτροκίνηση.

Ποιο ηλεκτρικό ρεύμα με συμφέρει αν έχω ηλεκτρικό ποδήλατο;

Βρες πάροχο με το Φθηνότερο Ρεύμα!

Αίτηση και δικαιολογητικά για επιδότηση ηλεκτρικού ποδηλάτου

Τα προγράμματα για την επιδότηση εξαγγέλλονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η όλη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών Taxis Net και την την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Τα δικαιολογητικά διαφοροποιούνται ανάλογα με τον αν η επιδότηση για ηλεκτροκίνητο ποδήλατο είναι για φυσικό πρόσωπο ή νομικό.

Κάποια από τα δικαιολογητικά που σίγουρα θα χρειαστείτε, ως φυσικό πρόσωπο, είναι αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, φορολογική δήλωση, την επίσημη προσφορά με την σφραγίδα του προμηθευτή και άλλα. Επίσης απαραίτητη είναι η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης πως το όχημα δεν φέρει κανένα άλλο προωθητικό μηχανισμό εκτός από τα πετάλια και ότι δεν θα υποστεί κάποια τροποποίηση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε περίπτωση νομικών προσώπων κάποια από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κ.α.

Η κατάθεση όλων των εγγράφων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στην ειδική σελίδα ηλεκτροκίνησης Κινούμαι Ηλεκτρικά. Αφού εξεταστούν όλες οι αιτήσεις οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την έκβαση της δικής τους αίτησης πάλι ηλεκτρονικά.

Ο πιο πρόσφατος κύκλος επιδοτήσεων, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 31/12/23, φέρει τον τίτλο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και συμπεριλαμβάνει και τα ηλεκτρικά ποδήλατο. Το ύψος της επιδότησης είναι 40% πριν την επιβολή του φόρου και μέχρι το ποσό των 800 ευρώ. Το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν είναι χαμηλό όμως εκμεταλλευόμενοι τις συχνές επιδοτήσεις που υπάρχουν πλέον η τιμή του μειώνεται σημαντικά ενώ η χρήση του έχει πολλαπλά οφέλη για εμάς τους ίδιους αλλά και για το περιβάλλον.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!