Μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχώς και αυξάνεται κάτι στο οποίο συμβάλει το χαμηλό κόστος μετακίνησης καθώς, η ευκολία χρήσης και το πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης. Μια κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές είναι τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για την μετακίνηση μέσα στις πόλεις.

Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεχωρίζουν για τις μικρές τους διαστάσεις και το σχεδόν μηδενικό κόστος μετακίνησης κάτι που τα κάνει ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν έναν φθηνό τρόπο μετακίνησης μέσα στα αστικά κέντρα και τον γρήγορο χρόνο φόρτισης που απαιτούν οι σχετικά μικρές μπαταρίες που διαθέτουν. Το μικρό τους μέγεθος είναι ιδανικό μιας και βοηθάει στο εύκολο και γρήγορο παρκάρισμα στο κέντρο ενώ παράλληλα δημιουργούνται περισσότερες θέσεις για παρκάρισμα. Η ζήτησή τους αυξάνεται συνεχώς και καθώς η τιμή των καυσίμων αναβαίνει όλο και περισσότεροι τα προτιμούν, μιας και ένα επιπλέον ατού είναι δεν υπόκεινται σε τέλη κυκλοφορίας.

Απόκτησε το πιο οικονομικό ρεύμα φόρτισης για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Πλεονεκτήματα μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν μια πληθώρα λόγων για να τα επιλέξει κανείς για την μετακίνησή του ενώ καθώς η ζήτηση αυξάνεται τα μοντέλα εξελίσσονται συνεχώς και ολο και περισσότερες εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επενδύουν σε αυτά βγάζοντας καινούρια μοντέλα. Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα εξής:

  • Το κόστος λειτουργίας των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα χαμηλό, μιας και το ρεύμα έχει χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο.
  • Οι κινητήρες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν πολύ λιγότερες φθορές, μιας και τα κινούμενα ηλεκτρικά μέρη είναι λίγα, καθιστώντας τη συντήρησή τους πιο φθηνή.
  • Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάρη στο μέγεθός τους προσφέρουν ευελιξία στην κίνηση στα αστικά κέντρα.
  • Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας.
  • Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον μιας και δεν εκπέμπουν ρύπους και μειώνουν τις εκπομπές θερμοκηπίου. Ακόμα οι μπαταρίες τους είναι ανακυκλώσιμες μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα του οχήματος.
  • Η λειτουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αθόρυβη συμβάλλοντας στη μείωση της ηχορύπανσης ενώ ταυτόχρονα η οδήγηση είναι πιο άνετη και ήσυχη.
  • Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζονται πολύ εύκολα και γρήγορα αφού πλέον το δίκτυο σημείων φόρτισης αναπτύσσεται και αυξάνεται συνέχεια στους δημόσιους χώρους ενώ παράλληλα μπορεί κανείς να αποκτήσει και το δικό του σταθμό φόρτισης στο σπίτι.
  • Μπορεί τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν σχετικά υψηλό κόστος αγοράς όμως χάρη στην κρατική επιδότηση η απόκτησή τους γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Παιδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μια ειδική κατηγορία στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν αυτά που είναι κατασκευασμένα ειδικά για παιδιά και τα οποία τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν σταθερά στις προτιμήσεις των παιδιών αλλά και των γονιών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για παιδιά χωράνε συνήθως 2 επιβάτες και μπορούν να φορτιστούν πολύ εύκολα στο σπίτι σας και να προσφέρουν ατελείωτες ώρες χαράς και παιχνιδιού στα παιδιά. Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα και τύποι και συνήθως είναι κατάλληλα για τις ηλικιακές ομάδες 1 – 6 ετών. Μεταξύ των μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για παιχνίδι, που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ των 50 ευρώ και 3000 ευρώ και εξαρτάται κυρίως από τον ηλεκτροκινητήρα, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την ασφάλεια που προσφέρει στο παιδί.

 

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!