Χρηματοδότηση αγροτών για φωτοβολταϊκά

ΔΕΘ: Χρηματοδότηση 250.000 φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Μέτρα στήριξης αγροτών ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Το πρόγραμμα αναμένεται να αφορά τη χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα οποία θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια.

Εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χώρος στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται ηλεκτρικό ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς. Η χρηματοδότηση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της στήριξης του πληθυσμού της χώρας, προβλέπεται να εκδηλωθούν σε τρείς χρονικούς κύκλους που θα περιλαμβάνουν συνολικά 21 πρωτοβουλίες.

  • Οκτώ μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022.
  • Δώδεκα μεγάλες αλλαγές, που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος του 2022.
  • Ένα σχέδιο-τομή που θα αφορά τη στέγη των νέων με προγραμματισμένη την άμεση υλοποίηση του.

Αναμένεται να δούμε ότι θα ισχύσουν μελλοντικά τα μέτρα καθώς για την πράσινη ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα πολύτιμη η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!