Ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης

Βενζίνη Φωτιά: Άλμα στα 2,1 ευρώ η τιμή σε πολλές περιοχές της χώρας

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η τιμή της βενζίνης και στη χώρα μας, αγγίζοντας καθημερινά ένα νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας ήδη τα 2,1 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Και ενώ η βενζίνη συνεχίζει το ξέφρενο ράλι της προς τα πάνω, δίπλα της ακολουθεί και η τιμή του πετρελαίου που έχει ήδη αγγίξει σχεδόν την τιμή των 2 ευρώ ανά λίτρο, τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση. Κομβική ημερομηνία είναι αυτή της 15ης Μαρτίου, καθώς όλοι αναμένουν να δουν, εάν τελικά στο κρίσιμο αυτό crash test, οι τιμές στις αντλίες των πρατηρίων, θα δείξουν το πραγματικό τους «πρόσωπο» σημειώνοντας τις πτώσεις που καταγράφονται διεθνώς ή αν θα συνεχιστούν αντιστρόφως ανάλογα, οι ανοδικές τάσεις τους επηρεάζοντας τις τσέπες του καταναλωτή.

Το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα εξασφάλισε έγκυρες πληροφορίες, σχετικά με την μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης που έφτασε τα 2,109 ευρώ / λίτρο και του πετρελαίου κίνησης που έφτασε αντίστοιχα την τιμή των 1,991 ευρώ/ λίτρο, σύμφωνα με τον πίνακα του δελτίου επισκόπησης τιμών καυσίμων του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες καυσίμων οι τιμές καθορίστηκαν ως εξής:

  • Υγραέριο κίνησης με μέση τιμή στα 1,148 ευρώ / λίτρο
  • Diesel θέρμανσης (κατ’ οίκον) με μέση τιμή στα 1,622 ευρώ / λίτρο
  • Αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτ. με μέση τιμή στα 2,248 ευρώ / λίτρο
  • Super βενζίνη με μέση τιμή στα 1,694 ευρώ / λίτρο

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη οι τιμές παρουσιάζουν σχετική «αυτοσυγκράτηση», με τις τιμές στην αμόλυβδη να μην ξεπερνούν προς το παρόν τα 2,094 ευρώ και 2,087 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Στα πρατήρια των Κυκλάδων η τιμή της βενζίνης εκτοξεύθηκε στα 2,260 ευρώ το λίτρο με την αμέσως επόμενη υψηλότερη τιμή της να καταγράφεται στον Νομό Ευρυτανίας αγγίζοντας τα 2,185 ευρώ το λίτρο.

Με νέα έκτακτα μέτρα στο επίκεντρο των συζητήσεων, πρόκειται να συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες το οικονομικό επιτελείο, που βρίσκεται ήδη σε συναγερμό αντιμετώπισης στήριξης των νοικοκυριών που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω της ενεργειακής ακρίβειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το ΠΗΡ, το πακέτο των νέων μέτρων που θα συζητηθεί θα αφορά την επιδότηση καυσίμων, με κριτήριο εισοδηματικά κριτήρια ώστε να επωφεληθούν πρωτίστως οι ασθενέστεροι. Επιπλέον εξετάζεται ως βασικό σενάριο, η επιστροφή φόρου από τα καύσιμα ώστε να επιστρέφεται στου έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη, ένα μέρος του πλεονάζοντος φόρου που συγκεντρώνει το κράτος.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!