Αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας

Έκτακτη συνεδρίαση για το πετρέλαιο: Σχέδιο αποδέσμευσης εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας με σκοπό να σταματήσει την ξέφρενη ανοδική πορεία της τιμής πετρελαίου.

Σε πλάνο σχεδιασμού αποδέσμευσης των αποθεματικών πετρελαίου προχωρά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, με στόχο την μείωση της τιμής του πετρελαίου, η οποία έχει εκτοξευθεί διεθνώς ύστερα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σε δήλωση που παραχώρησε στα ξένα μέσα ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Κοΐτσι Χαγκιούντα στις 01.03.2022 , αναφέροντας ό,τι οι χώρες μέλη του ΙΕΑ (International Energy Agency) είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τα αποθέματα πετρελαίου τους στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο και θα καθοριστεί αναλόγως το μερίδιο που θα αποδεσμεύσει η κάθε χώρα ξεχωριστά.

Ήδη οι υπουργοί των χωρών να βρίσκονται ήδη σε συμφωνία αποδέσμευσης 60.000.000 βαρελιών ώστε να «φρενάρει» η ξέφρενη πορεία ανόδου της τιμής του «μαύρου χρυσού» που έχει σκαρφαλώσει πάνω από 104 δολάρια το βαρέλι.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Ουάσιγκτον σε ανακοίνωσή της, δήλωσε την αποδέσμευση 30.000.000 βαρελιών πετρελαίου σε μια προσπάθεια στήριξης της διεθνούς αγοράς ενέργειας ώστε να περιορίσει τη διαταραχή του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν από την Αμερικανική πλευρά έως ότου πάψει η ρωσική πλευρά να χρησιμοποιεί ως μοχλό τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πρόσθετα μέτρα εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!