Δωρεάν καυσόξυλα στον Δήμο Γλυφάδας

Δωρεάν καυσόξυλα διανέμονται από το Δήμο Γλυφάδας στους δημότες και κατοίκους της πόλης κατόπιν αίτησης!

Σε μια ανθρώπινη κίνηση προχώρησε ο Δήμος Γλυφάδας, διαθέτοντας τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα που έπεσαν από τον χιονιά που έπληξε την Αττική, στις οικογένειες του δήμου, χαρίζοντάς τους τα πεσμένα δέντρα ως τεμαχισμένα καυσόξυλα για να ζεσταθούν.

Ο δήμος μάζεψε όλα τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα που άφησε πίσω της η χιονοκαταιγίδα, τα τεμαχίζει και γεμίζει ένα πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου με δωρεάν καυσόξυλα για το τζάκι και τις ξυλόσομπες.

Την πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος της Γλυφάδας, αλλάζοντας το μέχρι σήμερα σενάριο, να οδηγούνται τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά στον τεμαχιστή, επιλέγοντας μια πιο χρήσιμη επιλογή.

Όλα τα ξύλα τεμαχίζονται με ευθύνη του δήμου, ώστε να δοθούν στη συνέχεια στους δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας, για να ζεσταθούν τις κρύες ημέρες που έχει ακόμη ο χειμώνας.

Οι δημότες Γλυφάδας που επιθυμούν να λάβουν ξύλα για το τζάκι ή την ξυλόσομπά τους, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα freewood. Στη συνέχεια ενημερώνουμε σχετικά για την ημέρα και ώρα παραλαβής από το σημείο διανομής, για να παραλάβουν όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

«Τα ξύλα θα διανεμηθούν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά από όλη τη Γλυφάδα. Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

Μια πρωτοβουλία που αναμένουμε να υιοθετηθεί και από άλλους δήμους, για εναλλακτικές και χρήσιμες ενέργειες αξιοποίησης πρώτων υλών ενέργειας.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!