Μήνυση σε εταιρεία ρεύματος από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων μηνύει ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών.

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, ύστερα από υπερβολικές χρεώσεις δημοτικών τελών από δυο τουλάχιστον λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που εστάλησαν από την εταιρεία Volton.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων, επισήμανε ότι η μήνυση κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, η οποία εν συνεχεία προωθήθηκε, κατόπιν σχηματισμού σχετικής δικογραφίας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μήνυση του δημάρχου ήρθε σε συνέχεια, ως απάντηση της σκανδαλώδους αυτής, ενέργειας της εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος ύστερα από μια σειρά καταγγελιών δημοτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς που έλαβαν από την εταιρεία VOLTON (ΚΕΝ Παραγωγή και Εμπορία Ενεργειακών Προϊόντων Ανώνυμος Εταιρεία VOLTON Group of companies), αναγράφονταν υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, ως χρεώσεις του δήμου προς τους δημότες του.

Προειδοποιητικό μήνυμα εξήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, προς όλους όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση προς όφελός τους τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δε θα επιτραπεί σε κανέναν, μέσα από τέτοιες σκανδαλώδεις ενέργειες, να εκμεταλλευθεί την κρίση σε βάρος των δημοτών του, με στόχο την αισχροκέρδεια.
«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα οι εν λόγω λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος είχαν υπερδιπλάσιες χρεώσεις όπως:

  • Για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΤ) χρέωση με συντελεστή 3,50 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 1,55 ευρώ/τ.μ.
  • Για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΔΦ) χρέωση με συντελεστή 3,45 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 0,33 ευρώ/τ.μ.

Η εταιρεία Κen-Volton θέλοντας να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα και την αναστάτωση που προκλήθηκε, αποφάσισε να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΗΡ, η εταιρεία διασφάλισε ό,τι κατά τη διενέργεια εκτεταμένων απολογιστικών ελέγχων διαπιστώθηκε πως υπήρξαν χρεωστικές αλλά και πιστωτικές διαφορές, σε ορισμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πιστωτικές διαφορές, οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας.

Το σφάλμα αφορά σε ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα 26 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και η διαφορά στα Δημοτικά τέλη σε όσους λογαριασμούς παρουσιάστηκε το πρόβλημα θα διορθωθεί αντίστοιχα στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

Τέλος η εταιρεία ζήτησε την ειλικρινή της συγνώμη, στους συγκεκριμένους συνδρομητές και στους δήμους που παρουσιάστηκε το πρόβλημα για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!