Αριθμός παροχής ρεύματος

Ανήκετε και εσείς σε αυτούς που αναζητούν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και δεν μπορείτε να τον βρείτε; Είστε από αυτούς που αναρωτιούνται τι σημαίνουν τα ψηφία που είναι χτυπημένα στην μεταλλική πλακέτα πάνω από τον μετρητή ή μήπως θέλετε να μάθετε σε τι χρησιμεύει ο αριθμός παροχής ρεύματος; Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μέσα από ένα περιεκτικό άρθρο που έχει γραφτεί μετά από τις δικές σας ερωτήσεις.

Ενημερώσου από τους ειδικούς για την πιο αξιόπιστη εταιρεία ρεύματος!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Πως βρίσκω τον αριθμό μετρητή ΔΕΔΔΗΕ;

Ο αριθμός μετρητή ΔΕΔΔΗΕ ή πιο απλά αριθμός παροχής ρεύματος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και θα τον βρούμε να αναγράφεται πάνω δεξιά στον λογαριασμό ρεύματος, τον ίδιο ακριβώς αριθμό θα τον βρούμε χτυπημένο στη μεταλλική επιφάνεια πάνω στον μετρητή στο σπίτι μας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε πολύ εύκολα σε μια πολυκατοικία να εντοπίσουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ρολογιού σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο.

Αν θέλουμε να βρούμε ποιο είναι το δικό μας ρολόι ή πρώην κουτί της ΔΕΗ δεν έχουμε παρά να πάρουμε ένα λογαριασμό ρεύματος, είτε παλιό είτε καινούριο, αρκεί να είναι για το ίδιο σπίτι ή διαμέρισμα και εκεί θα βρούμε να αναγράφεται ο αριθμός παροχής. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο σημείο που είναι όλοι οι μετρητές ρεύματος τhς πολυκατοικίας και εντοπίζουμε τον δικό μας ταυτίζοντας τους δύο αριθμούς. Δηλαδή το νούμερο που έχουμε στο λογαριασμό μας πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που είναι χτυπημένο πάνω στη μεταλλική πλακέτα. Σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει η εύρεση ρολογιού ρεύματος χωρίς αριθμό παροχής, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στα μητρώα του παρόχου μας ή του ΔΕΔΔΗΕ.

Αν πιστεύετε πως τα ψηφία της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι τυχαία δεν θα μπορούσατε να κάνετε μεγαλύτερο λάθος. Οι αριθμοί του μετρητή δηλώνουν γεωγραφικά χαρακτηριστικά αλλά και στοιχεία που σχετίζονται με τη σύνδεση του παρόχου και τον ιδιοκτήτη του μετρητή (ρολογιού). Ο πρώτος αριθμός, ο οποίος είναι λίγο ξεχωριστά, είναι ο κωδικός της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ρολόι. Ο οχταψήφιος αριθμός που βρίσκεται στη συνέχεια είναι αυτός που είναι χτυπημένος και πάνω στη μεταλλική πλακέτα. Στη συνέχεια υπάρχει μια παύλα και τα δύο επόμενα ψηφία δείχνουν τον αριθμό διαδοχής και ο οποίος αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει ο πάροχος ρεύματος ή ο κάτοχος της σύνδεσης. Τέλος το τελευταίο ψηφίο αποτελεί μια κωδικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Γιατί να γνωρίζω τον αριθμό παροχής ρεύματος;

Το να ξέρουμε τον αριθμό παροχής ρεύματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μπορεί να μας χρειαστεί σε διάφορες περιπτώσεις.

  • Αρχικά όταν υποβάλλουμε την φορολογική δήλωση ή Ε1 είναι απαραίτητο να δηλώσουμε τον αριθμό παροχής ρεύματος ακόμα και σε ακίνητα στα οποία το ρεύμα έχει κοπεί. Σε περίπτωση που που το ακίνητο είναι προς ενοικίαση τότε ως ιδιοκτήτης είναι απαραίτητος ο αριθμός μετρητή για το έντυπο Ε2. Ακόμα και όταν υποβάλλουμε το Ε9 ο λογιστής μας θα πρέπει να ξέρει τον αριθμό του μετρητή των ακινήτων των οποίων έχουμε την υψηλή κυριότητα ή την επικαρπία. Ο αριθμός παροχής είναι απαραίτητος σε αιτήσεις κοινωνικών επιδομάτων μέσω του taxisnet όπως το επίδομα ενέργειας ή θέρμανσης καθώς επίσης και σε αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί.
  • Επιπλέον αν χρειάζεται να επικοινωνήσετε για κάποιο λόγο με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ή τον ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής ρεύματος ώστε να εξυπηρετηθείτε για υποθέσεις που μπορεί να αφορούν χρέη, διόρθωση στοιχείων, οφειλόμενα ποσά ή την επανασύνδεση ρεύματος. Πάντα πριν την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να γίνεται έλεγχος ώστε να μην γραφεί κάποιο ψηφίο λάθος και ακυρωθεί η αίτηση.
  • Αν πάλι είστε διαχειριστής πολυκατοικίας και επιθυμείτε την αίτηση για χορήγηση καυσίμου θέρμανσης μέσω TAXISnet είναι πιθανό να σας ζητηθεί ο Αριθμός της Κοινόχρηστης Παροχής Ρεύματος ή αριθμός της Παροχής, ο οποίος εκπροσωπεί την πολυκατοικία για περιπτώσεις επιδόματος θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
  • Ένας άλλος σημαντικός λόγος που όλοι και περισσότεροι καταναλωτές χρειάζονται τον αριθμό παροχής είναι η καταχώρηση μέτρησης απευθείας στον πάροχο. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε πως πληρώνετε κάθε μήνα το ρεύμα που καταναλώνεται, ουσιαστικά όλοι οι λογαριασμοί είναι εκκαθαριστικοί και πλέον δεν χρεώνεστε το ρεύμα ως έναντι.
Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!