Αυτονομία φυσικού αερίου σε πολυκατοικίες

Η οικονομική και η ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες με τη θέρμανσή τους. Δεν είναι λίγοι οι ένοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν το ποσοστό που τους αναλογεί για θέρμανση με αποτέλεσμα σε πολλές πολυκατοικίες, ειδικά στις πιο παλιές, να μη λειτουργεί πλέον το κεντρικό σύστημα. Έτσι πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στρέφονται στη λύση της αυτόνομης θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Στις περισσότερες παλιές πολυκατοικίες για τη θέρμανση χρησιμοποιείται ένας κεντρικός λέβητας ο οποίος ζεσταίνει το νερό στα καλοριφέρ όλης της πολυκατοικίας, δηλαδή όλη η πολυκατοικία θερμαίνεται ταυτόχρονα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι σωληνώσεις διέρχονται από όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίες και δεν μπορεί να ζεστάνει ένα μεμονωμένο διαμέρισμα κάτι που συμβαίνει με το αυτόνομο σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου. Για να λυθεί το πρόβλημα της κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο πλέον στις περισσότερες πολυκατοικίες γίνεται εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριου ώστε ο κάθε ένοικος να μπορεί να πληρώνει τη θέρμανση που χρειάζεται και καταναλώνει.

Δώσε πάντα προσοχή στην εταιρεία που παρέχει οικονομικό ρεύμα!

Βρες τον Φθηνότερο Πάροχο εδώ!

Το ερώτημα που θέτουν πολλοί ένοικοι είναι αν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα και η απάντηση είναι θετική. Γίνεται με την εγκατάσταση ενός ατομικού λέβητα φυσικού αερίου ο οποίος έχει εγκαταστημένο και τον καυστήρα, συνήθως στη βεράντα και σπανιότερα σε κάποιον χώρο του σπιτιού. Ο λέβητας φυσικού αερίου είναι μικρός και για το λόγο αυτό ενδείκνυται για οικονομική θέρμανση στο σπίτι ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει δυνατότητα για οικονομική θέρμανση από το ρεύμα. Επίσης ένας ακόμη καλύτερος τρόπος για πιο φθηνό ζεστό νερό είναι όταν λέβητας φυσικού αερίου συνδεθεί με τον θερμοσίφωνα. Όσο για την προμήθεια του λέβητα με φυσικό αέριο αυτό γίνεται μέσω εξωτερικής σωλήνωσης η οποία φτάνει από τον μετρητή μέχρι τον λέβητα.

Η όλη εγκατάσταση είναι πάρα πολύ απλή και το μόνο που ίσως χρειαστεί να γίνει είναι μια παρέμβαση στις σωληνώσεις του νερού οι οποίες θα πρέπει να συνδεθούν με τον ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Παλιότερα ήταν απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία της γενικής συνέλευσης για την εγκατάσταση του λέβητα φυσικού αερίου αν η κεντρική θέρμανση δε λειτουργεί. Πλέον όμως δεν είναι, απαραίτητη όμως η ενημέρωση της πολυκατοικίας από τον ιδιοκτήτη της γενικής συνέλευσης γιατί μπορεί να υπάρχει περίπτωση να γίνει συμφωνία για την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης φυσικού αερίου σε όλο το κτίριο. Στη περίπτωση όμως που η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας λειτουργεί κανονικά είναι απαραίτητο να συμφωνήσει η γενική συνέλευση ώστε να γίνει εγκατάσταση της αυτόνομης θέρμανσης φυσικού αερίου.

Αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο

Η εγκατάσταση της αυτόνομης θέρμανσης με φυσικό αέριο σε πολυκατοικία είναι εύκολη και έχει μικρό κόστος. Την όλη εργασία θα την αναλάβει ένας ειδικευμένος τεχνικός που συνήθως είναι υδραυλικός εγκαταστάσεων καυστήρων. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η τοποθέτηση θερμιδομετρητή σε κάθε θερμαντικό σώμα καθ η αντικατάσταση του διακόπτη προσαγωγής του κάθε καλοριφέρ με θερμοστατικό που διαθέτει θερμοστατική κεφαλή. Με τον τρόπο αυτό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει επιλογή των θερμαντικών σωμάτων που θέλετε να λειτουργήσετε καθώς και τη θερμοκρασία λειτουργίας τους! Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως για την αυτονομία φυσικού αερίου στην πολυκατοικία δεν χρειάζεται να γίνει καμία μετατροπή των σωληνώσεων που βρίσκονται μέσα στα διαμερίσματα.

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!