Καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ολοένα και αυξάνεται η ενεργειακή κρίση προστέθηκε σαν ένα ακόμα πρόβλημα για τους περισσότερους καταναλωτές. Επιπλέον η αύξηση της τιμής του ρεύματος είχε σαν αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν ανοδικά και οι τιμές των περισσότερων προϊόντων με αποτέλεσμα το κόστος ζωής να γίνει πλέον δυσβάσταχτο για τους περισσότερους καταναλωτές. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των αδύνατων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων επιδοτώντας τον λογαριασμό ρεύματος. Το ειδικό αυτό επίδομα ρεύματος ονομάστηκε power pass.

Ουσιαστικά το powerpass είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να ενισχυθούν οικονομικά οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών. Παρότι αρχικά ο όρος power pass αφορούσε στην οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε οικιακούς καταναλωτές για τους λογαριασμούς ρεύματος της πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης οι οποίοι εκδόθηκαν από 1/12/21 μέχρι τις 30/06/22 κατέληξε συνεκδοχικά να ονομάζεται έτσι οποιαδήποτε επιδότηση ρεύματος δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους καταναλωτές.

Δικαιούχοι του powerpass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας. Βασικό στοιχείο είναι το ΑΦΜ που θα καταχωρηθεί στην πλατφόρμα να μην έχει δηλωθεί ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει γίνει από κάποιο άλλο πρόσωπο. Το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος ανακοινώνεται από το κράτος κάθε φορά που γίνεται εξαγγελία για επιδότηση στο λογαριασμό ρεύματος. Εδώ να τονίσουμε πως τα νομικά πρόσωπα δεν δικαιούνται επίδομα ενέργειας powerpass.

Εξασφάλισε την πιο χαμηλή τιμή στον λογαριασμό ρεύματος!

Βρες τον πάροχο με το Φθηνότερο Ρεύμα

Power pass – αίτηση

Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης είναι εξαιρετικά εύκολη και το μόνο που απαιτείται είναι ο δικαιούχος να διαθέτει σύνδεση στο Internet καθώς και να γνωρίζει τους κωδικούς taxis net αλλά και το ΙΒΑΝ του. Η όλη αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική σελίδα gov.gr εκεί που υπάρχουν οι δικαιούχοι διαφόρων vouchers.

Αρχικά οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν τους κωδικούς τους taxis net για την είσοδό τους στο σύστημα και αφού ολοκληρωθεί η σύνδεση γίνεται μια επιβεβαίωση των στοιχείων τους (ΑΦΜ, έτος γέννησης, ονοματεπώνυμο). Στη συνέχεια επιλέγεται αν η αίτηση γίνεται για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειας και εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας. Σε περίπτωση που κάποιο στοιχείο είναι λάθος υπάρχει η δυνατότητα να το τροποποιήσετε. Στη σελίδα αυτή θα συμπληρώσετε το κινητό σας τηλέφωνο, το e-mail, το IBAN καθώς και την τράπεζα στην οποία θέλετε να γίνει η πληρωμή του power pass. Στο λογαριασμό τραπέζης που θα δηλώσετε είναι απαραίτητο να είστε δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Τέλος αφού ολοκληρώσετε την όλη διαδικασία επιλέγετε την υποβολή της αίτησης.

Δικαίωμα να κάνει αίτηση για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος powerpass έχει κάθε πρόσωπο το οποίο δηλώνει πως ένας αριθμός παροχής ρεύματος αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Σε περίπτωση που ο αριθμός παροχής είναι στο όνομα κάποιου άλλου προσώπου αυτό δεν έχει σημασία αν στο taxisnet ο αριθμός παροχής δηλώνεται στα στοιχεία της κύριας κατοικίας. Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αίτηση το μόνο που χρειάζεται είναι οι κωδικοί Taxisnet (ώστε να μπορέσει να γίνει είσοδος στο σύστημα), το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού (ώστε να μπορέσει να πληρωθεί η επιδότηση) και φυσικά να είστε εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει επισύναψη κάποιου δικαιολογητικού μιας και όλα αυτά βρίσκονται πλέον μέσα στο σύστημα.

Πότε πληρώνεται το power pass

Αυτό που φυσικά ενδιαφέρει όλους του δικαιούχους είναι πότε ξεκινούν οι πληρωμές για το power pass και πόσα χρήματα θα πάρουν. Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από το ύψος του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει πως δικαιούχοι που έχουν μεγάλη κατανάλωση ρεύματος θα πάρουν περισσότερα λεφτά σε σχέση με αυτούς που έχουν μικρή. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται με τον τρόπο που θα ενημερωθούν για την έγκριση της αίτησης, αυτό θα γίνει πολύ απλά στο email σας το οποίο και δηλώσατε κατά την αίτησή σας.

Η αίτηση έχει διάφορα στάδια τα οποία θα μπορεί να εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας καθώς κάνετε την αίτηση. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησης γιατί έτσι μπορείτε να διορθώσετε τυχόν λάθη που έχουν γίνει ώστε να μην χάσετε το ποσό της επιδότησης. Οι χαρακτηρισμοί που μπορεί κάποιος να δει είναι οι ακόλουθοι:

Εκκρεμεί υποβολή: πρέπει να επιλέξετε: “υποβολή αίτησης”.

Απορριφθείσα: η αίτηση έχει απορριφθεί για κάποιο λόγο τον οποίο θα δείτε γραμμένο στο πάνω μέρος της σελίδας. Η αίτηση μπορεί να αλλαχθεί και να υποβληθεί ξανά.

Υπό έλεγχο: η αίτηση έχει υποβληθεί με επιτυχία και γίνεται έλεγχος των στοιχείων:

  • αν ο αιτών δεν έχει ξεπεράσει τη μια αίτηση για αυτόν και την/τον σύζυγο και τις 3 για τα προστατευόμενα μέλη.
  • αν το ΑΦΜ που έχει δηλωθεί είναι δικαιούχος στο λογαριασμό IBAN που έχει δηλωθεί.

Υπό εκκαθάριση: ο έλεγχος της αίτησης αυτής έχει ολοκληρωθεί και δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια.

Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: το ποσό της επιδότησης που λάβατε θα αποσταλεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα: η εντολή για το ποσό της επιστροφής έχει αποσταλεί στην τράπεζά σας και αναμένεται η πληρωμή.

Εγκριθείσα: η αίτηση έχει εγκριθεί και στο πάνω μέρος της σελίδας θα δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

Το Power Pass επιδοτεί κάθε Έλληνα φορολογούμενο με αριθμό παροχής ρεύματος που αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του!

Search

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει

Απόκτησε μικρότερο λογαριασμό σε ρεύμα & φυσικό αέριο!